En Sıcak Konular

''ALİ SAMİ YEN 1905 DERNEĞİ''NİN AÇILIŞI YAPILDI

19 Şubat 2020 01:49 tsi
''ALİ SAMİ YEN 1905 DERNEĞİ''NİN AÇILIŞI YAPILDI Ali Sami Yen 1905 Derneği'nin (ASY 1905) açılışı derneğin Beşiktaş'taki merkezinde düzenlenen törenle yapıldı.

Ali Sami Yen 1905 Derneği'nin açılışı yapıldı

Ali Sami Yen 1905 Derneği'nin (ASY 1905) açılışı derneğin Beşiktaş'taki merkezinde düzenlenen törenle yapıldı.

Açılışa Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak, Başkan Yardımcıları Yusuf Günay ile Kaan Kançal, eski başkanlardan Faruk Süren ve Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleri Mahmut Recevik, Ömer Cansever, Erol Özmandıracı, Dilek Kutlu, Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoglu, Sicil Kurulu Başkanı Selçuk Erdoğmuş, Futbol Takımımı Kaptanı Selçuk İnan ile camianın ve spor basınının önemli isimleri katıldı.

Ali Sami Yen 1905 Derneği Başkanı, aynı zamanda eski yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Nejat Güney etkinlikte açılış konuşmasını yaptı.

Ardından eski başkanlardan Selahattin Beyazıt'ın ve Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in açılışa yönelik göndermiş olduğu mesaj davetlilere izlettirildi.

Başkan Mustafa Cengiz, 1905 Ali Sami Yen Derneği'nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Açılış konuşması için kürsüye çıkan başkan Cengiz, "Değerli Galatasaraylılar, sevgili kardeşlerim. Bizi bir araya getiren şey, aynı dine, renge, aynı sınıflara sahip olmak değildir. Bizi bir araya getiren şey, Ali Sami Yen Başkanımızın dediği gibi, bir renge sahip olmak... O renk de sarı kırmızıdır! Bizim tutkumuz tümüyle renkleredir. Bizim burada yarattığımız ruh ve gelecek kuşaklara aktaracağımız sinerji çok önemli. Bunu yaşatan değerli başkanım ve bu derneği kuranlara çok teşekkür ediyorum. Dernekleşme, demokratikleşmenin, insan haklarının ve gelişmenin önündeki enstrümanlardandır. Keza bu Galatasaray'ı da güçlendirir. Güçlü derneklerin varlığı Galatasaray ruhunun pratiğe aktarılmasına neden olan değerli enstrümanlardır. Bu vesileyle kurucu kardeşlerimi kutluyorum, teşekkür ediyorum, var olun diyorum. İyi ki Galatasaraylıyız, iyi ki varsınız." şeklinde konuştu.

Ali Sami Yen 1905 Derneği Başkanı Prof. Dr. Nejat Güney'in açılış konuşması ise şu şekilde oldu:

"Galatasaray Spor Kulübünün sayın başkanı, çok değerli yöneticileri, sayın divan başkanı, çok değerli başkanlarım, spor medyasının seçkin kalemleri ve muhabirleri, değerli Galatasaraylılar. 

Ali Sami Yen 1905 Derneği'nin açılışını teftiş ettiğiniz için hepinize arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum. Bugün kuruluşumuzu sizlerle paylaşmanın haklı gururu ve sevinci içine olduğumuzu takdir edersiniz. Tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi, derneğimizin kurulmasındaki amaç Galatasaray camiası insan kaynağını, Galatasaray Kulübü ilişkisi ve çıkarlarının en yüksek seviyede tutulması için eş güdüm içinde kullanılabilmesi için teşkilatlandırılmasıdır. 

Hedefimiz, anayasamızın öngördüğü esaslara, çağdaş yaşama ve Atatürk İlkeleri'ne uygun olarak, onun gösterdiği ilke ve hedefler doğrultusunda, Galatasarayımızın temel değerlerini esas alarak, kulübümüze katkıda bulunabilecekleri ortamlar yaratmak, camiamızda ve kamuoyunda bu yönde lobi oluşturmaktır. 

Kulübün çağdaş bir yapıya kavuşturulması, kendi gelirleri ile yönetilebilmesi, kalıcı mali kaynaklara sahip olabilmesi, tüm sosyal paydaşlarla Galatasaray ruhu ve düşüncesini geliştirmek ve desteklemek, ccamiamızda dostluk, barış sevgi ve kardeşliği en üst seviyeye çıkartmak, kurumsal bir ekip çalışması ile yönetimi sağlamak için çalışmayı hedeflemekteyiz.

Galatasaray 1868'den bu yana yüzünü Batı'ya, hedefini zirveye çevirmiş bir topluluktur. Batı'dan amaç, aklın ve bilimin önderliğini her şeyin üzerinde tutmaktır. İşgalde de kurtuluşta da kuruluşta da lisesi, yöneticisi, sporcusu, taraftarı ve tüm sosyal paydaşlarıyla rol almış, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeyi ilke edinmiş Galatasaraylılar, tasada ve kıvançta kader bildiğini ilke edinmiş, içinde yaşadığı topluma hizmet ederken çağdaş uygarlık seviyesini hedeflemiştir. 

Derneğimizin üyeleri, Galatasaray'ın kimseye hizmet etmediğini, Galatasaray'a hizmet edileceğini ön koşul olarak kabul etmişlerdir. Yazılı olmayan anayasamızın birinci maddesi, Ulu Önderimizin "İlmen, manen, fennen, ahlâken kuvvetli olmak gerekir, diğeri kendiliğinden gelir direktifidir. İkinci maddesi ise kurucu başkanımız Ali Sami Yen'in genel kurulda verdiği "Tenkitlerinizin bize güç vermesi için lütfen bu tenkitlerinizin ardından yapmamız gerekenleri de söyleyiniz ki doğruyu bulalım. Sadece kuru tenkit işe yaramaz" direktifidir. Ali, Sami Yen 1905 Derneği bir öze dönüş hareketidir. Açık fikirli ahlaklı özverili, samimi güçlü ve kararlıyız. İçimizde sevgi saygı ve kardeşlik ruhu var şeklinde özetleyeceğimiz manifestomuzu sizinle paylaşacağız. 

Derneğimizin ülkemize ve camiamıza hayırlı olmasını dilerken katkı ve katılımlarınızla bize destek vermenizi diliyoruz. Bir beklentimiz de şampiyonluk kupalarımızın getirileceği bu yeni adresimizin sizler tarafından da evimiz olarak görülmesidir. Bugünkü törenimize teşriflerini tüm başkanlarımızı davet ettik. Katılan tüm başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 

Hiç kimseye karşı, alternatif bir dernek değiliz. Liseli - liseli olmayan ayrımından öte Galatasaray'a gönül vermiş herkesin bu çatı altında toplanacağına inanıyorum." 

Kaptan Selçuk İnan ise “Öncelikle derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Galatasaray’ın geleceği adına başarılı bir iş yaptıklarını düşünüyorum. Çok değerli insanlar var, hepsini de tanıyorum. Herkesin gündeminde olan çok önemli bir maçımız var. İnşallah bu sene orada kazanmayı başarabiliriz. Ondan da önemlisi inşallah sezon sonunda şampiyon oluruz. Kulübümüz için, bizim için çok önemli bu. Takım iyi durumda, birbirine inanıyor, herkes kendine inanıyor. İnşallah kazanırız ve şampiyon oluruz.” dedi.
 

Kaynak: https://www.galatasaray.org/haber/taraftar/taraftar-dernekleri/ali-sami-yen-1905-derneginin-acilisi-yapildi/46299


Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,387 µs