En Sıcak Konular

İNGİLİZ TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ TÜRKİYE’Yİ İLERİ TEKNOLOJİ FIRSATLARIYLA TANIŞTIRDI

19 Şubat 2020 22:53 tsi
İNGİLİZ TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ TÜRKİYE’Yİ İLERİ TEKNOLOJİ FIRSATLARIYLA TANIŞTIRDI Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı (DIT) ev sahipliğinde gerçekleşen 2020 Teknoloji Konferansı çerçevesinde, akıllı şehirler ve ileri üretim teknolojileri alanında hizmet veren kurumlar İstanbul ve Kocaeli’nde ziyaretlerde bulundu.

Birleşik Krallık’tan gelen, akıllı şehirler ve ileri üretim teknolojileri sektörlerinden yetkililer, Türkiye’deki şirketlerle yüzü aşkın sayıda ikili görüşmeler yaparak, iş birliği ve yatırım imkânları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı (DIT) ev sahipliğinde gerçekleşen 2020 Teknoloji Konferansı çerçevesinde, akıllı şehirler ve ileri üretim teknolojileri alanında hizmet veren kurumlar İstanbul ve Kocaeli’nde ziyaretlerde bulundu. Konferans sonrasında yerel yönetimler, telekomünikasyon, savunma sanayi, denizcilik gibi sektörlerden  yetkililer ile İngiltere’den gelen teknoloji yatırımcıları bir araya geldi. Üç gün süresince  DIT ve BCCT’nin organizasyonu ile otomotiv, havacılık, ulaşım, teknokentler alanında karar verici seviyedeki yetkililerle yüzü aşkın sayıda B2B görüşmeleri, networking toplantıları yapıldı. Bu çerçevede düzenlenen resepsiyonda bilgi alışverişinde bulundular.

Akıllı Şehirler ve ileri üretim teknolojilier hizmet veren İngiltere teknoloji delegasyonunda, elektrikli araçlar (EV), otonom araçlar (AV), paylaşılan hareketlilik ve trafik yönetimi / izleme sistemleri, sürücü güvenliği ve destek sistemleri, yolcu bilgi sistemleri dahil akıllı ulaşım sistemleri (ITS) konusunda uzmanlaşmış şirketler, üniversiteler ve araştırma merkezlerinden yetkililer yer aldı. Delegasyon İstanbul ve Kocaeli belediyelerinden önemli karar vericilerle görüşmelerde bulundu , İstanbul'daki ilk 2020 Teknoloji Konferansı’nda teknolojilerini sergileyerek Türkiye'deki fırsatları keşfetti.

Türkiye’de büyümekte olan akıllı şehirler sektöründe toplam devlet bütçesinin yaklaşık% 30'u ulaşım altyapısına ayrılırken, akıllı hareketlilik, özellikle büyük şehirlerde akıllı ulaşım sistemleri (ITS) ile en önemli öncelikler arasında yer alıyor. Halen iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım alanında ilişikler güçlenerek büyüyor. Son on yılda iki ülke arasındaki ticaret yaklaşık %50 oranında büyüyerek, 16,6 milyon sterline ulaştığı belirtiliyor.

Türkiye pazarını daha yakından incelemek, faydalı iş bağlantıları kurmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için ziyaret eden firmalar, BCCT ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Ajansı (DIT) işbirliğinde gerçekleştirilen birebir görüşme ve networking organizasyonlarına katıldı. BCCT CEO’su Emrah Öz ise, iş heyeti ziyaretlerinin Türkiye’de yeni yatırımlar ve iş fırsatları için çok verimli bir atmosfer yarattığını ifade ederek, yerli firmaların piyasa bilgisi, uygulama pratiği ile İngilizlerin yenilikçi teknolojisi, tasarım ve Ar-Ge kapasitesi birleştiğinde başarılı işbirliklerinin geliştiğine dikkat çekti.

BCCT’nin, her iki ülkedeki şirketlere sunduğu ticari danışmanlık hizmeti kapsamında Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye ziyaretler devam ediyor. Bu ziyaretlerde, altyapıdan, ileri teknolojiye çeşitlli alanlarındaki firmalar Türkiye’de iş imkânları ve ortaklık arayışları için yaptıkları görüşmeleri potansiyel projelere dönüştürüyor. İngiliz firmalarla yeni işbirlikleri fırsatlarını inceleyen Türk firmalar, bu tür organizasyonların, ülkeler arası ekonomik faaliyetleri güçlendirerek, Türk firmalarının yurtdışına açılmalarına kolaylık sağladığını dile getiriyor.

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası �" BCCT hakkında: BCCT, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında 133 yıldır ticari ve kültürel bir köprü görevi üstlenir. Birleşik Krallık dışında faaliyet gösteren ikinci en eski Ticaret Odasıdır.  BCCT, 2013 yılında DIT (Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Ajansı) ile iki ülke arasındaki ticareti artıracak olanakları destekleyen Stratejik Ortaklık anlaşması imzalamıştır.  Anlaşma çerçevesinde iki ülke arasında ticari ilişkileri geliştirmek ve yeni işbirlikleri yaratmak hedefiyle projeler geliştirilmektedir.  Oda, Türk firmalarıyla iş yapmak isteyen Birleşik Krallık firmalarını, Türkiye ekonomisi ve şirketleri hakkında bilgilendirirken, üyeleri adına Birleşik Krallık'taki Ticaret ve Sanayi Odaları’yla ve Ticaret Bakanlığı ile ilişkileri geliştirir.  (www.bcct.org.tr)



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,396 µs