En Sıcak Konular

APİKAL REZEKSİYON İLE DİŞLER UZUN YILLAR KULLANILABİLİYOR

10 Şubat 2020 13:50 tsi
APİKAL REZEKSİYON İLE DİŞLER UZUN YILLAR KULLANILABİLİYOR Apikal rezeksiyonun diş kökünde oluşan lezyonun kazınarak kaldırılması olduğunu belirten Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Osman Çetin, apikal rezeksiyon yapılan dişin uzun yıllar kullanılabileceğini söyledi.

Apikal rezeksiyon ile dişin uzun yıllar kullanılması sağlanıyor

Apikal rezeksiyonun diş kökünde oluşan lezyonun kazınarak kaldırılması olduğunu belirten Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Osman Çetin, apikal rezeksiyon yapılan dişin uzun yıllar kullanılabileceğini söyledi.

“Dişler çürüdüğü takdirde kanal tedavisi yapıyoruz ama sonrasında bazen kökün ucunda lezyon dediğimiz dokular oluşabiliyor” diyen Çetin, “Kanal tedavisi çok başarılı ama bu lezyonları kanal tedavisi ile tamamen boşaltmak mümkün olmuyor” dedi.  Kökünde lezyon oluşan dişi de çekmek istemediklerini kaydeden Çetin, “bu durumda dişin iç kısmından değil de dişin direkt kökünden küçük bir çizik yaparak o bölgede dişin köküne ulaşıp o lezyonu ortadan kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

15 dakika süren bir tedavi…

Apikal rezeksiyon sonrasında hastaların uzun yıllar kendi dişini kullanmaya devam edebileceklerini söyleyen Çetin, “yaklaşık 15 dakika süren apikal rezeksiyon tedavisi sonrasında kanal tedavisi yapılan dişin ucunu da kapatıyoruz ki tekrardan o bölgeden aşağı bölgeye dişin köküne enfeksiyon gitmesin” dedi.

‘Önceden dişin kökünde iltihap var ve kanal tedavisi ile geçmiyorsa dişi çekelim’ gibi bir anlayışın olduğuna değinen Çetin, halbuki apikal rezeksiyon ile kötü dokunun yani lezyonun kazınıp kaldırılarak dişin  uzun yıllar kullanılmasının sağlandığını ifade etti. Çetin, apikal rezeksiyonun sonuçlarının çok başarılı olduğunu da sözlerine ekledi.



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,948 µs