En Sıcak Konular

MİLLÎ DÜŞÜNCE MERKEZİ: SÖZCÜ’NÜN YANINDAYIZ

29 Aralık 2019 12:16 tsi
MİLLÎ DÜŞÜNCE MERKEZİ: SÖZCÜ’NÜN YANINDAYIZ FETÖ’ye karşı oldukları yazı ve yayınlarıyla apaçık ortada olanlara “FETÖ’ye yardım” suçlamasıyla ceza vermek, FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak demektir.

MİLLÎ DÜŞÜNCE MERKEZİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURULUR: SÖZCÜ’NÜN YANINDAYIZ


FETÖ’ye “bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıyla Sözcü yazarları cezalandırıldı. Bu karar, Türk hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Sözcü gazetesini ve yazarlarını izleyen herkes, onların FETÖ’ye ne kadar karşı olduklarını bilir. Hiç şüphesiz Sözcü’nün FETÖ’ye muhalif tutumunu, kararı veren yargıçlar da bilmektedir. Bilmelidirler, çünkü yayına başladığı günden beri Sözcü’nün bu konudaki tutumu ortadadır.

FETÖ’ye karşı oldukları yazı ve yayınlarıyla apaçık ortada olanlara “FETÖ’ye yardım” suçlamasıyla ceza vermek,  FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak demektir. 15 Temmuz 2016’dan önce FETÖ ile kimlerin kol kola olduğu da kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu sebeple kamuoyu, verilen cezayı “muhalifleri susturma” olarak değerlendirmektedir. İktidara muhalif olan birçok kişi, kurum ve kuruluş şimdi “Biz de FETÖ’ye karşıyız; acaba biz de FETÖ’ye yardım ile suçlanır mıyız?” diye düşünmektedir.

Fethullah Gülen’e, onun okullarına, Türkçe olimpiyatlarına güzelleme yapanlar; alâyıvalâ ile onun bankasını açanlar ortalıkta arzı endam ederken, FETÖ karşıtlarının “FETÖ”ye yardım yapmakla suçlanarak cezalandırılması komik ötesi bir durumdur.

Tam bu açıklamayı yapacağımız sırada Yeniçağ yazarı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Danışmanı gazeteci-yazar Murat İde’nin evinin önünde saldırıya uğradığı haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Daha önce de benzerleri yaşanan bu şiddet ve sindirme eylemlerinin milliyetçi – ülkücü yazarları hedef alması, ilginçtir.

Bir yandan bağımsızlığı tartışılan yargı kararlarıyla, diğer yandan zorbalık yoluyla basın mensupları susturulmak istendiği görülmektedir. Böylece, Türk Millet doğruyu öğrenmesin ki, yolsuzluklar, haksızlıklar, baskılar, aldatmacalar devam edebilsin. İstenen budur.

Millî Düşünce Merkezi, bir sivil toplum kuruluşu olarak bu trajikomik karara ve şiddet saldırılarına karşı tavrını açıkça ortaya koymayı bir görev bilmekte ve bütün sivil toplum kuruluşlarını tavır koymaya çağırmaktadır.

Son olarak “Susma, sustukça sıra sana gelecek.” diyor ve basın üzerindeki baskıları kınadığımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. (28 Aralık 2019)

MİLLÎ DÜŞÜNCE MERKEZİ

 

KAYNAK: https://millidusunce.com/milli-dusunce-merkezinden-kamuoyuna-duyurulur-sozcunun-yanindayiz/



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,533 µs