En Sıcak Konular

TURYAP'DAN ''KAĞITHANE'NİN İSMİ YENİDEN SADABAT OLSUN'' ÖNERİSİ

10 Ocak 2020 00:20 tsi
TURYAP'DAN ''KAĞITHANE'NİN İSMİ YENİDEN SADABAT OLSUN'' ÖNERİSİ Periyodik olarak devam edecek olan TAM konuşmalar Turyap TAM Çözüm Merkezi Konferans Salonunda ilk konuğunu ağırladı.

Periyodik olarak devam edecek olan TAM konuşmalar Turyap TAM Çözüm Merkezi Konferans Salonunda ilk konuğunu ağırladı.

TAMKonuşmalar  İlk konuğunu ağırladı

Periyodik olarak devam edecek olan TAM konuşmalar Turyap TAM Çözüm Merkezi Konferans Salonunda ilk konuğunu ağırladı. Bu ilk randevuda İstanbul’un Parlayan Yeni Ticari Aksı ‘SADABAD VADİSİ’NİN DÜNÜ, BUGÜNÜ, YARINI…’ konuşuldu. Bölgenin 3 dönem belediye başkanlığını yapan Fazlı Kılıç; gazeteci yazar Hüseyin Gökçe’nin sorularını cevapladı.

Toplantının ev sahibi olan Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay; ‘Konuklarımıza, katılımcılarımıza Hoş geldiniz diyorum. Turyap TAM Çözüm Merkezi, içeriğine uygun olarak tasarlanmış ve görev yapacak arabulucu hukukçuların hizmetlerini eksiksiz sunmalarına olanak sağlayan özel iç mimari dekorasyon çözümleriyle ve modern büro otomasyon sistemleriyle donanımlıdır.

Bilindiği gibi Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimiz devletimizin başlattığı sözleşmelerden doğan bir anlaşmazlıkta mahkeme yerine arabuluculuk marifetiyle çözme, çözülemiyorsa hakeme başvurma yöntemlerini faaliyet konusu olarak belirlemiştir. Özel uzmanlık alanımız olan gayri menkul itilaflarında ülke sınırlarını aşan bir birikim ve tecrübemiz var. Arabuluculuk uzmanlığımıza kanuni yetki tanındığında tahkim çözümünü de ekleyeceğiz veya bu konuda yetki alan merkezlerle iş birliğine gideceğiz. Tahkim, taraflar arasında çıkan uyuşmazlıkların devletin resmi yargı organları yerine, kendileri tarafından belirlenen hakemlerce çözümlendiği bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir.Bu alternatif uyuşmazlık çözümü yönteminin uygulama alanları önümüzdeki günlerde çok genişleyecektir. Bu iş için tasarlamış Çağlayan Adliyesine çok yakın binamızın yerinde bir dönem bir boya fabrikası vardı. İlçemiz bundan 20 yıl önce ortasından kokular yayan bir su yoluna sahip idi. Ve irili ufaklı fabrika, küçük sanayi işletmeleriyle çözmesi gereken şehircilik sorunlarıyla meşguldü.

Mevcut düzensiz yapılaşması, bakıma muhtaç yolları ortalıktaki çöp yığınları ile şehrin merkezindeki ilçemize metruk bir görüntü veriyordu.

Bugün ise ilçemiz İstanbul’un parlayan yeni ticari aksı olarak ortaya çıkmaktadır. Maslak güzergâhının paralelinde modern ofis ve iş merkezleri, üniversiteler, E-5 ve E-6 bağlantıları, Dolmabahçe ve Beşiktaş’a 5 dk ulaşımı sağlayan tünel olanakları ve merkezde açılışı çok yaklaşmış 2 önemli metro hattı ve Vadi İstanbul’da bulunan asma metrosuyla değeri kat kat artan bir düzeye ulaşmıştır. Biz bu konudaki enformasyonları geniş kesimlere ulaştıracak bir dizi etkinliklerin ilkini bugün gerçekleştiriyoruz.

Bugünkü konuğumuz tarihi İstanbul kadar eski olan içinde merkezimizin de bulunduğu eski adı Sadabad olan ilçemize 3 dönem imar hareketlerini yöneten belediye başkanımız sayın Fazlı Kılıç… Sadece 15-20 yıl önce bahsettiğimiz metruk halinden bugünkü düzeyine ulaştıran modern Sadabat Vadisi’nin mimarı…Anlatacakları bir döneme ve günümüze ışık tutacak değerli bilgilerden oluşuyor. Benim bir önerim var. İlçemiz Kağıthane’nin adının Sadabat olarak değiştirilmesi fikrini taşıyorum. Bu bölgemiz gayrimenkul değerini yüzde 50 artırır. Bu ilçemize nitelik ve değer katan yeni bir dönem başlatır.

TAM konuşmalar,bazen hukuk, bazen bilim, mühendislik, sanat, toplum bilim, deneyim, tecrübe veya anılardan oluşabiliyor. Bugün modern bir kent yöneticisi, ilçemizin son 3 dönem icracı belediye başkanlığı mesaisine sahip Fazlı Kılıç’a sözü verirken tebriklerimizi sunuyoruz. ‘Şeklinde konuştu.

 




Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,677 µs