En Sıcak Konular

MANSUR YAVAŞ: ''KARLA MÜCADELEDE BİN 168 PERSONEL VE 390 ARAÇLA MÜDAHALE ETTİK''

10 Ocak 2020 01:11 tsi
MANSUR YAVAŞ: ''KARLA MÜCADELEDE BİN 168 PERSONEL VE 390 ARAÇLA MÜDAHALE ETTİK'' Mansur Yavaş, Başkent’te etkili olan kar yağışının kent yaşamını olumsuz etkilemesine yönelik eleştirilere cevap verdi.

2020 YILININ İLK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’IN BAŞKANLIĞINDA TOPLANAN MECLİS’TE, MKE ANKARAGÜCÜ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ’NİN TANDOĞAN TESİSLERİ İÇİNDE SENTETİK ÇİM FUTBOL SAHASI YAPILMASI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

-BAŞKAN YAVAŞ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI HAKKINDA MECLİS’E DETAYLI BİLGİ VERDİ

-BAŞKENT’TE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLERE DE YANIT VEREN BAŞKAN YAVAŞ:

“KARLA MÜCADELEDE TOPLAM BİN 168 PERSONEL VE 390 ARAÇLA MÜDAHALE ETTİK”

-“BAZILARI GİBİ BİZ TUZLADIK GİDİN KONTROL EDİN DEMİYORUZ. EKSİĞİMİZ VARSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNE. DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”      

Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılının ilk oturumunu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirdi.

Meclis gündemine taşınan karla mücadele ile ilgili çalışmalar hakkında Meclis üyelerine detaylı bilgi veren Başkan Yavaş, “Bazıları gibi ‘biz tuzladık gidin kontrol edin’ demiyoruz. Eksiğimiz varsa başımızın üstüne. Daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

BAŞKAN YAVAŞ: “AFET RİSKİ ÇALIŞMASI YAPTIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, karda açılamayan ya da buzlanma ihtimali olan yollar ile ani yağışlarda yapılacak işlerin önceden planlandığını söyledi.

Başkent’te etkili olan kar yağışının kent yaşamını olumsuz etkilemesine yönelik eleştirilere yanıt veren Başkan Yavaş, sahadaki görevli araç ve personel listesini de paylaşarak, şu bilgileri verdi:

“Ana arterlerde özellikle de karın çok yağmasının muhtemel olduğu yerlerde bekleyen araçlarımızın tepe lambasını dahi açtırıyorum ki en azından vatandaşlarımız bizim orada nöbette beklediğimizi bilsin. Başkent’teki 8 bin 572 cadde 6 bin 381 kilometre uzunluğunda. 6 Ocak’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle toplam bin 168 personel ve 390 araçla müdahale ettik.”

TUZ POLEMİĞİ

Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı tuzun kalitesi konusunda yapılan polemiklere de açıklık getiren Başkan Yavaş, ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Orada bir yanlışlık var. İhaleyi 28.08.2019’da yaptık. Bir kalem tuz aldık. Yani stoklarımızda tuz yaz aylarından beri var. İkinci ihaleyi yaptık. Peki niye yaptık? Çünkü ilk defa mahalle muhtarlarına tuz dağıtıyoruz. Onlar bizden tuz isteyince tuz yetmeyecek diyerek ikinci ihaleyi yaptık. 60 bin ton tuz alındı, 48 bin ton şu an stokta var, kullanılan ise 29 bin ton. Geçen seneden kalan 17 bin ton daha var. Ayrıca muhtarlar vasıtasıyla da apartmanlara tuz dağıtıyoruz ki böyle bir alışkanlık oluşsun. Elimizden gelen budur, eksiklerimizi de gördük. Ani bir yağış oldu, bunun da siyasi sorumluluğu üstleniyoruz. Vatandaşlarımız bunun takdirini yapacaktır. Yoksa bazı sosyal medya trolleri gibi, 2018 yılına ait kar fotoğraflarını koyarak bizi eleştirmek de ayıp oluyor… ‘Biz tuzladık siz gidin kontrol edin’ demiyoruz. Siz anladınız ne demek istediğimi. Eksiğimiz varsa başımızın üstüne. Daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız.”               

ANKARAGÜCÜ’NE ÇİM SAHA

        Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kent yönetimine ilişkin gündem maddeleri, Başkanlık yazıları ve Meclis üyelerinden gelen önergeler de görüşülerek karara bağlandı.

        Başkanlık Yazısı olarak Meclis’e gelen “MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin Tandoğan Tesisleri içerisinde bulunan sahaya sentetik çim futbol sahası yapılmasına” ilişkin karar oy birliği ile kabul edildi.

         Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayrıca Denetim Komisyonu’na gizli oyla üye seçimi gerçekleştirildi.

https://www.ankara.bel.tr/haberler/buyuksehir-belediye-meclisi235/


Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,609 µs