En Sıcak Konular

TEL ABYAD'DA ONARILAN OKUL EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI

3 Aralık 2019 11:43 tsi
TEL ABYAD'DA ONARILAN OKUL EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI Teröristlerin büyük zarar verdiği ve kullanılamaz hale getirdiği Tel Abyad'daki ilkokulun da bakım ve onarımları yapılarak ve eksiklikleri tamamlanarak eğitim-öğretime hazır hale getirildi.

Tel Abyad'da Onarılan İlkokul, Barış Pınarı Müşrifet El Havi Adıyla Eğitim-Öğretime Başladı

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG'den temizlenen Tel Abyad'da hayat normale dönüyor. Bir yandan huzur ve güvenliği sağlanan bölge halkının diğer yandan ihtiyaçlarının karşılanması için onarım ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yoğun şekilde alt yapı çalışmaları yapılırken pek çok okul ve hastane yenilendi.

Teröristlerin büyük zarar verdiği ve kullanılamaz hale getirdiği Tel Abyad'daki  ilkokulun da bakım ve onarımları yapılarak ve eksiklikleri tamamlanarak eğitim-öğretime hazır hale getirildi. Yenilenen okula Barış Pınarı Müşrifet El Havi İlköğretim okulu ismi verildi. Savunma Bakanlığı ve Şanlıurfa Valiliği’nin işbirliğinde yenilenen 6 derslikli okul, 115 öğrencinin eğitim göreceği şekilde hazırlandı. Bugün itibariyle okulda ilk ders zili çalarak eğitime başlandı.

Okulda eğitim-öğretimin yeniden başlaması dolayısıyla düzenlenen törene 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de katıldı.

Törenle açılışı düzenlenen okulda toplam 6 sınıf öğretmeni görev yapacak. Okulda 44’ü kız ve 43’ü erkek öğrenci olmak üzere toplam 87 öğrenci eğitim alacak. Okulun açılmasıyla her sınıf seviyesine uygun olarak farklı derslerde kullanılmak üzere toplam 200 adet kitap hazırlandı.

ÖĞRENCİLERDEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Okulun 5’inci sınıf öğrencisi Reyhan el Havi, okulun onarımından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. 5’inci sınıf öğrencisi Amer el Halaf ise okullarının eskisinden daha iyi olduğunu belirterek, "Okulumuz çok güzel oldu eskisi gibi okula giderek derslerimizi yapabileceğiz. Türkiye'ye okulumuzu onardığı için çok teşekkür ederiz." dedi.

Veli Şeale el Hamid ise çocuklarının yeniden eğitime başlamasından duyduğu mutluluğu aktararak, "Türkiye'ye çok teşekkür ederiz. Geldiler okulumuzu yaptılar, Allah Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun." diye konuştu.

Açılışın ardından 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti, onlara oyuncak vererek, bisküvi ikram etti.


KAYNAK: https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2122019-15605


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,907 µs