En Sıcak Konular

BYLOCK'UN DAHA ÖNCE TESPİT EDİLEMEMİŞ 25 BİN 149 KULLANICISI TESPİT EDİLDİ

1 Aralık 2019 01:25 tsi
BYLOCK'UN DAHA ÖNCE TESPİT EDİLEMEMİŞ 25 BİN 149  KULLANICISI TESPİT EDİLDİ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Katılımıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele D. Bşk. Genel Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Ankara’da  "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı Genel Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıya; İçişleri Bakanı Yardımcısı  Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları  Erhan Gülveren, Resul Holoğlu, Ahmet Şengün, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Mahmut Çorumlu, Daire Başkanları, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve 81 ilimizde görevli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürleri katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmasında "ByLock konusunda yaptığımız çalışmalarla, daha önce kullanıcısı tespit edilememiş 25 bin 149 ID'nin kullanıcısı tespit edilmiş, 1387'si kamuda aktif görevde olan 7 bin 694 şahıs belirlenmiş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirilmiştir. ByLock kullanıcısı olmayan ancak ByLock kullanıcısı şahıslar arasındaki mesaj ve mail içeriklerinden örgütle irtibat ve iltisaklı olduğu belirlenen, 679'u kamuda halen görevde 2 bin 341 kişi tespit edilerek bilgiler yine ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları ile paylaşılmıştır." dedi.

Soylu; “Tek dal sigara satışlarını da bilhassa okul çevrelerinde daha sıkı takip etme konusunda hem öğretmenlerimiz hem anne babaların dikkatini bir kere daha çekmek isterim.” diye belirten İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, "Bir kötülüğün en kötü hali ucuzladığı halidir. Zararlı bir maddeye ulaşmak ucuzluyorsa bizim orada çok daha üst bir takibimiz olmalıdır. Hem arkadaşlarımızın hem de tüm vatandaşlarımızın hem de tüm velilerin bu konuda dikkatini rica ediyorum. Özellikle okul çevresindeki esnaflar bu çocukları zararlı alışkanlıklara düşürmek isteyenlere müsaade etmeyin, bunlara aracılık etmeyin. Dükkândan içeriye kafalarımızı bir sokup; özellikle okul çevrelerinde varlığımızı onlara hissettirmeliyiz. " diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ise burada yaptığı konuşmada " Bütün toplumlar için ciddi bir tehlike oluşturan kaçakçılık, organize ve mali suçlar, gelişen teknolojiyle birlikte uluslararası kimliğe bürünerek sınır aşan nitelik kazanmıştır. Demokrasiyi, barışı, ekonomiyi ve hukuk sistemini ciddi bir biçimde tehdit eden ve rantın olduğu her yerde görülebilen bu suçlar diğer suçlara göre oldukça karmaşık ve geniş boyutlu bir olgudur. " dedi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı birimlerin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele konusun da elde edilen başarıları dile getiren Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ‘‘Gerçekleştirilen çalışmalarda organize suç örgütlerinin; silah ve mühimmat, akaryakıt, tütün mamulleri, alkollü içki, emtia, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı ile dolandırıcılık, sahtecilik, ekonomik suçlar, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması gibi suç faaliyetlerinde bulundukları görülmektedir. Bunların yanı sıra KOM birimlerimiz Fetö ile mücadelede çok büyük görevler ifa etmektedir. Fetö terör örgütünün insan kaynaklarının ve finans kaynaklarının kurutulması için önemli operasyonlar gerçekleştirilmiş olup tamamen yok edilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş devam eden konuşmasında teşkilatın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile topyekün mücadele ettiğini “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilebilmesi ve uygulamada karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik olarak düzenlenen bu toplantının teşkilatımızın kaçakçılık suçları ile olan mücadelesine çok büyük katkılar sağlayacağına inancım tamdır.Siz değerli mesai arkadaşlarımın suç ve suçlu ile mücadele kapsamında suçluların ortaya çıkarılıp yargılanmalarında hayati önem taşıyan ve hassas bir sorumluluk gerektiren bu görevleri, yasaların emniyet teşkilatına tevdi ettiği sınırlar içinde ve temel ilkeler ışığında eksiksiz olarak yerine getireceğinize yürekten inanıyorum. KOM ailesi olarak geride kalan yılın değerlendirildiği ve 2020 yılına yönelik hedeflerimizin belirlendiği bu toplantı; yapılacak iş ve işlemlere yeni bir bakış açısı kazandırmalı, eş güdümlü çalışma prensiplerimizi geliştirmeli, mevcut yol haritamızı detaylandırmalı ve özverili çalışma anlayışımızı da perçinlemelidir.” şeklinde dile getirdi. (egm.gov.tr)


Kaynak: https://www.egm.gov.tr/icisleri-bakani-sn-suleyman-soylu-kacakcilik-ve-organize-suclarla-mucadele-dairesi-baskanligi-genel-degerlendirme-toplantisi-gerceklestirildi


Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,774 µs