En Sıcak Konular

LİKİT BİYOPSİ KONUSUNDA İŞBİRLİĞİNE GİTTİLER

23 Kasım 2019 12:21 tsi
LİKİT BİYOPSİ KONUSUNDA İŞBİRLİĞİNE GİTTİLER Biyomedikal uygulamalara yönelik mikroakışkan çip üstü laboratuvar sistemleri geliştiren Mikro Biyosistemler A.Ş. ile Acıbadem Labmed Laboratuvarı Likit biyopsi alanında iş birliğine gittiklerini duyurdu.

Likit biyopsi konusunda iş birliğine gittiler

Biyomedikal uygulamalara yönelik mikroakışkan çip üstü laboratuvar sistemleri geliştiren Mikro Biyosistemler A.Ş. ile Acıbadem Labmed Laboratuvarı Likit biyopsi alanında iş birliğine gittiklerini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, Mikro Biyosistemler bünyesinde geliştirilen likit biyopsi platformunun, Acıbadem Labmed Laboratuvarı’na kurulumu yapılacak. Sistemin performans değerlendirmesi ve klinik uygulamasının gösterilmesi çalışmaları iki firmanın iş birliği ile Acıbadem Labmed Laboratuvarı’nda gerçekleştirilecek. Bu işbirliği kapsamındaki projenin TÜBİTAK SADE Programı çerçevesinde 3.1 milyon TL ile desteklendiği bildirildi.

Likit biyopsi nedir?

Likit biyopsi, kanser tanısı almış kişilerde basit bir kan testi ile hastalığın kişiselleştirilmiş tedavi ve takibine olanak sağlayan bir yöntemdir. Likit biyopsi, cerrahi biyopsiye göre daha fazla bilgi vermesinin yanında, tümörün bulunduğu bölgeden bağımsız olarak herhangi bir solid tümör için uygulanabilen minimal invaziv bir metot olarak öne çıkmaktadır.

Mikro Biyosistemler A.Ş. hakkında

2015 yılında ODTÜ-MEMS Merkezi’nden ayrılarak kurulmuş olan Mikro Biyosistemler A.Ş. biyomedikal uygulamalara yönelik mikroakışkan çip üstü laboratuvar sistemleri geliştirmektedir. Şirketin ilk ürünü basit bir kan örneğini kullanarak kanser takibi ve araştırmasına olanak sağlayan bir likit biyopsi platformudur. Kullanılan mikro akışkan teknolojisi kanser hastalarının kanından dolaşımdaki kanser hücrelerinin izole edilip sayılmasına olanak sağlar. Mikro Biyosistemler, Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerindeki önemli hastaneler, laboratuvarlar ve firmalar ile çözüm ortaklığı içindedir.

Acıbadem Labmed Laboratuvarı hakkında

2002 yılında kurulmuş olan Acıbadem Labmed Klinik Laboratuvarları hem Türkiye’de hem de yurt dışında; Acıbadem Sağlık Grubu Hastanelerine, özel ve kamu kuruluşlarına kapsamlı, yüksek kalitede klinik laboratuvar hizmeti sağlamaktadır. Bilimsel çalışmalar için ihtiyaç duyulan yüksek nitelikli, uluslararası kalite kriterlerini karşılayan laboratuvar hizmetlerinin bilimsel platformların hizmetine sunulması da laboratuvar misyonunun bir parçası olup, istendiğinde hemen tüm testlerin valide edilmiş olarak çalışılabileceği altyapıya sahiptir.





Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,812 µs