En Sıcak Konular

VODAFONE İSTANBUL YARI MARATONUNA KAYIT İÇİN SON GÜN 29 MART

27 Mart 2019 13:40 tsi
VODAFONE İSTANBUL YARI MARATONUNA KAYIT İÇİN SON GÜN 29 MART Dünyanın en iyi 10 yarı maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu 7 Nisan Pazar günü yaklaşık 100 ülkeden 10 bin sporcuyu ağırlamaya hazırlanıyor.

Vodafone 14. İstanbul Yarı Maratonu’na Kayıt İçin Son 3 Gün

 Dünyanın en iyi 10 yarı maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu 7 Nisan Pazar günü yaklaşık 100 ülkeden 10 bin sporcuyu ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl 14. kez start alacak yarış için 29 Mart Cuma günü kayıtlar sona eriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda düzenlenecek ve dünyanın en hızlı parkurlarından birine sahip olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada'da 7 Nisan Pazar günü koşulacak. Yaklaşık 100 ülkeden 10 binin üzerinde sporcunun katılması beklenen yarışa kayıt olmak için son gün 29 Mart Cuma.

14'üncü kez start alacak yarı maraton 21 kilometrelik ve 10 kilometrelik parkurlarda gerçekleşecek. Sporcular; Yarı Maraton (21K), 10K ve Business Maraton kategorilerinde yarışacak. Yarı Maraton'a katılmak isteyenler 75 TL ödeyerek www.yarimaraton.istanbul web sitesi üzerinden kayıt yaptırabiliyorlar. 

Profesör Helmut Winter tempo tutacak

Tavşan Atlet metodolojisinin duayeni Alman Profesör Helmut Winter tarafından koordine edilecek sistem ile 21 km'de elit atletlerin tempo tutması sağlanacak. Helmut Winter, Kasım ayında düzenlenen Vodafone 40. İstanbul Maratonu'nda bu sistem ile hem erkekler hem de kadınlar kategorilerinde parkur rekorlarının kırılmasının zeminini hazırlamıştı. 

Sistem özetle şu şekilde çalışıyor: Koşacak elit ve tavşan atletlerin hedef koşu dereceleri sisteme yarış öncesinden giriliyor; yarış esnasında bu sistemin kurulu olduğu ekran, kronometre taşıyan araçlara monte edilerek elit ve tavşan atletlerin önünden ilerliyor. Sporcular her km'deki derecelerini görerek kendi performansını ve hedeflediği sürenin ne kadar ilerisinde veya ne kadar gerisinde olduğunu görüp, temposunu düzenleme imkânına sahip olabiliyor. 

Altın Kategori'de koşulacak

2017 yılı itibariyle Altın Kategori'ye yükselerek dünya çapında en iyi 10 yarı maraton arasına giren Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kriterlerine göre bu yıl da Altın Kategori'de koşulacak. Dünyanın en düz ve hızlı parkurlarından birine sahip, Tarihi Yarımada'nın eşsiz manzarası eşliğinde koşulacak yarı maraton, rakım farkı bulunmayan parkuru ile her koşucunun en iyi derecesini yapma imkânı sunuyor.



KAYNAK: http://medyamerkezi.vodafone.com.tr/basin-bultenleri/vodafone-14-istanbul-yari-maratonu-298


Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,390 µs