En Sıcak Konular

PTT’DEN ''DÜNYA METEOROLOJİ GÜNÜ'' KONULU ANMA PULU

23 Mart 2019 23:46 tsi
PTT’DEN ''DÜNYA METEOROLOJİ GÜNÜ'' KONULU ANMA PULU PTT AŞ tarafından meteorolojik olayların görsellerine yer verilerek hazırlanan “Dünya Meteoroloji Günü” konulu anma pulu ve ilk gün zarfı 23 Mart 2019 tarihinde tedavüle sunuldu.

PTT’DEN “DÜNYA METEOROLOJİ GÜNÜ” KONULU ANMA PULU

PTT AŞ tarafından meteorolojik olayların görsellerine yer verilerek hazırlanan “Dünya Meteoroloji Günü” konulu anma pulu ve ilk gün zarfı 23 Mart 2019 tarihinde tedavüle sunuldu.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından “Dünya Meteoroloji Günü” konulu anma pulu 2019 yılı Pul Emisyon Programı kapsamında bugün tedavüle sunuldu. Posta pulunun yer aldığı portföy içerisinde; "Dünya Meteoroloji Günü" konulu 2 TL bedelli (38x38 mm boyutunda) Anma Pulu, söz konusu pula ait (140x210 mm boyutunda) 3,50 TL bedelli ilk gün zarfı PTT işyerlerinde, PTT’ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunuldu.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte "Yenişehir PTT Merkez Müdürlüğü /ANKARA" adresinde  "Dünya Meteoroloji Günü 23.03.2019  ANKARA" ibareli ilk gün  damgası kullandırılacak.

Dünya Meteoroloji Günü Hakkında

Atmosfer bilimi olan meteoroloji, gökyüzünde meydana gelen olaylar anlamına gelmektedir. Hava sistemlerinin bulut, rüzgar ve yağmuru oluşturduğu 1800’lü yılların ortalarında anlaşılmıştır. Hava durumu raporları, Telgrafın icadı (1835) ile ihtiyaç duyulan yerlere gönderilmeye başlanmıştır.

İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında atmosfer ve rasat konularında birçok yeni teknik ve alet geliştirilmiştir. 23 Mart 1950’de Dünya Meteoroloji Örgütü’nün kurulmasıyla bu alanda bilgilenme ve işbirliği anlamında büyük adım atılmıştır.

1961 yılından itibaren 23 Mart ''Dünya Meteoroloji Günü'' olarak kutlanmaya başlanmıştır. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ve 185 ülkenin üye olduğu Dünya Meteoroloji Teşkilatı, her yıl güncel bir konu belirlemekte ve konferanslar düzenlemektedir. Böylece halkın ve kurumların meteorolojik bilgi ve hizmetlerden daha fazla yararlanması sağlanmaktadır. Ayrıca Üniversiteler ve Kuruluşlarla Meteoroloji Teşkilatı arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,697 µs