En Sıcak Konular

PTT AŞ VE TÜRK KIZILAY GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

14 Mart 2019 15:26 tsi
PTT AŞ  VE TÜRK KIZILAY GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ PTT AŞ ve Türk Kızılay arasında işbirliği protokolü imzalandı.

PTT AŞ ve Türk Kızılay Güçlerini Birleştirdi

PTT AŞ ve Türk Kızılay arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre Türk Kızılay anma pulu tedavüle sunulacak ve pul sergisi PTT tarafından düzenlenecek.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik:

“Ülkemizin geleceğine kan verecek bir ortaklık yapıyoruz.”

“PTT ve Kızılay arasındaki dayanışmayı, aklın ve vicdanın iş birliği olarak yorumlamak gerekir.”

Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan:

“PTT AŞ’ye geçmişten bugüne bizlere göstermiş olduğu destek için teşekkür ederiz”

“İşbirliklerimiz gelecekte de artarak devam edecek”

Türk Kızılay ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) arasında işbirliği protokolü imzalandı. PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’ın katıldığı imza töreninde iki kurumun gerçekleştireceği ortak projeler açıklandı. İmza töreninin ardından, kurumsal hediye takdimi ve aile fotoğraf çekimi gerçekleşti.

Törende konuşan PTT AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Kızılay’ın, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan gönüllü bir sosyal hizmet kuruluşu olduğunu belirterek, “Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir” dedi. Türk Kızılay ile hem acı hem güzel günlerde işbirliği yapmış iki kurum olduklarını ifade eden Bozgeyik, “İşbirliklerimizi daha da ileriye taşımak için bugün bu protokolü imzalıyoruz. Ülkemize, insanımıza ve tüm insanlığa daha faydalı olacağız” diye konuştu.

İki kurumun da insana hizmet ilkesiyle çalıştığını vurgulayan Bozgeyik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kızılay, ülkemizin insanlık örgütüdür. Kurulduğu günden bu yana “tarafsız insani yardım” gibi çok önemli ve çok kutsal bir vazifeyi yürütmekte; en zor anlarında muhtaç insanların yanlarında olmak ilkesiyle faaliyet göstermekte ve böylece ülkemizin vicdanını temsil etmektedir.  Kurulduğu günden bu yana “vatandaşın hayatını kolaylaştırmak” ilkesiyle faaliyet gösteren PTT de toplumun her kesimi için hayatın her alanında çözümler getiren ürün ve hizmetleriyle ülkemizin pratik aklı mertebesinde olmuştur. Bu nedenle, ülkemizin iki tarihi kurumu, PTT ve Kızılay arasındaki dayanışmayı, aklın ve vicdanın iş birliği olarak yorumlamak gerekir.”

Konuşmasında Kızılay’ın 150 yıldır din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin insanı ön plana çıkaran değerlerin korunması ve acıların dindirilmesi için insani yardım çalışmaları yürütmekte olduğunu ifade eden Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, PTT AŞ’ye geçmişten bugüne gösterdikleri destek için teşekkür etti.

Geçmişten gelen işbirliğinin bugün de devam etmesinin Türk Kızılay adına önemli bir gücü temsil ettiğini kaydeden Altan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“100. yılımıza özel yapılmış olduğu gibi, 150. Kuruluş yıldönümümüz dolayısıyla, gelecek nesillere Hilalimizin izini taşımak amacıyla hatıra posta pulları üretilmesi konusunda PTT’nin desteği büyük önem taşımaktadır. 150. Yıl Şefkat Pulları serisinin yapılmasını ve ortak düzenleyeceğimiz geçmişten günümüze Kızılay Pullarının yer alacağı bir sergiyle kamuoyu ile paylaşılmasını hedefliyoruz.”

PTT ile 2011 yılından itibaren kan bağışı konusunda bir protokolleri olduğunu belirten Altan, “PTT çalışanlarının kanları Türkiye’nin her yerine ulaşıyor. Bizler bağış sayılarına göre insanları ödüllendiriyoruz artık kurumları da Kurumsal kan bağış madalyası vererek ödüllendiriyoruz. PTT çalışanları ile Altın Madalya sahibi olacak.” diye konuştu.

Türk Kızılay anma pulu PTT’den

Protokol kapsamında ayrıca, PTT AŞ‘nin 2019 yıllı pul emisyon programı kapsamında anma pulu tedavüle sunulacak olup ayrıca pul sergisi düzenlenecek. İki kurum işbirliği ile Türk Kızılay’ın 150. Yılına özel pul sergisi PTT Pul Müzesinde gerçekleşecek.

İmzalanan protokole göre Türk Kızılay’ın yapmış olduğu tüm bağış (Genel Nakdi Bağış, Sosyal Yardım Bağışı, Uluslararası Bağışlar, Afet Müdahale Bağışları, Zekât, Adak, Ayni Bağışlar, Gayri Menkul Bağışları, Kızılay Mağaza Bağışları) ve yeni eklenecek bağış türlerinin tahsilatı PTT işyerlerinden yapılacak.

30 bin esir mektubunun ailelerine ulaştırılmasında Kızılay ve PTT  işbirliği yapacak

Kızılay’ın arşivlerinde bulunan Balkan Savaşları, 1 Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı sırasında esir olan askerlerin mektuplarının ailelerine ulaştırılması konusunda da iki kurum işbirliği yapacak. “30 Bin Esir Mektubunun” ailelerine ulaştırılması konusunda PTT,  Kızılay’a destek verecek.

İnsani bağları kuvvetlendirmek adına hayata geçirilecek bir diğer proje ise kan bağışı konusunda olacak. PTT çalışanlarına yönelik yılın belli dönemlerinde kan bağışı etkinlikleri düzenlenecek. Ayrıca, Kızılay’ın uzman eğitimcileri, PTT çalışanlarına, Afet, Halk Sağlığı ve İlkyardım eğitimleri de verecek.



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,072 µs