En Sıcak Konular

''KÖMÜRDEN KURTUL GELECEĞİ KURTAR''

3 Nisan 2017 23:57 tsi
''KÖMÜRDEN KURTUL GELECEĞİ KURTAR'' Dünyanın dört bir köşesinde fosil yakıtlara karşı başlatılan Breakfree hareketine Türkiye’nin dört bir köşesinde geleceğinin kömürün karasına boyanmamasını isteyenler, kömür karşıtı pankartları ile destek verdi.

Ankara’dan Tekirdağ’a, Çanakkale’den Zonguldak’a yereller haykırdı:
 
“Kömürden Kurtul, Geleceği Kurtar”
 
Dünyanın dört bir köşesinde fosil yakıtlara karşı başlatılan Breakfree hareketine Türkiye’nin dört bir köşesinde geleceğinin kömürün karasına boyanmamasını isteyenler, kömür karşıtı pankartları ile destek verdi. Çanakkale’den İzmir’e, Ankara’dan Tekirdağ’a, Amasra’dan Zonguldak’a “Kömürden Kurtul, Geleceği Kurtar”, “İklim İçin Harekete Geç” pankartları ile her yaştan kadın ve erkek, fosil yakıtların iklim değişikliğinde dünyayı geri dönülemez noktaya sürüklediğine dikkat çekti.
 
Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanya Sorumlusu Deniz Bayram, kömüre dayalı enerji üretiminin sadece yerel bir sorun olmadığına dikkat çekerek, “Fosil yakıt kullanımı yerelde kömürlü termik santrallerin yanı başında yaşamaya çalışanlarda sağlık sorunlarına neden olurken, dünya üzerindeki en büyük tehdit iklim değişikliğinin de ana sebeplerinden… Bu nedenle herkesin katıldığı, birlikte güçlendiği hareketi yükseltmezsek, tüm canlıların içinde olduğu yakın geleceğe yaşanabilir bir dünya değil, kriz bırakacağız. Çözüm ise bizlerin elinde, kirli ve eski enerji üretim kaynakları yerine yenilenebilir kaynaklara yönelerek dünyamızı ve geleceğimizi kurtarabiliriz” dedi.
 
Breakfree hareketi hareketi kapsamında bu sene 15-30 Mart tarihleri arasında Türkiye ile birlikte 6 kıtada binlerce insan da geleceğini kurtarmak için fosil yakıtlara karşı sesini yükseltti. Bayram’ın da vurguladığı gibi dünyanın ortak sorunu olan fosil yakıtların ciddi şekilde tetiklediği iklim değişikliği Birleşmiş Milletler’in açıklamalarına göre son 10 yılda meydana gelen felaketlerin yüzde 87’sinin de nedeniydi.

Deniz Bayram, Breakfree hareketinin bu bilinç ve haklı karşı çıkışın yerelden küresele yayılması gerekliliğinin altını çizerek, “Kriz dünyanın sadece belirli bölgelerinde olmuyor, tüm coğrafyaları farklı şekillerde etkiliyor. Gelecekteki etkilerine dair her gün yeni bir bilimsel çalışma yayınlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Climate News Network tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul ve İzmir dahil, 19 büyük Avrupa kıyı şehri, iklim değişikliği kaynaklı hasarlarla baş etmek zorunda kalacak” diye konuştu.

 



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,391 µs