En Sıcak Konular

YENİ BİR YAŞAM KEŞFİ Mİ?

18 Şubat 2017 16:11 tsi
YENİ BİR YAŞAM KEŞFİ Mİ? Greenpeace’in keşfettiği Amazon resifi tahminlerden çok daha büyük ve zengin

Büyük keşif tamamlandı
 
Greenpeace’in keşfettiği Amazon resifi tahminlerden çok daha büyük ve zengin
 
Brezilya, 17.02.2017 - Greenpeace’in Esperanza adlı gemisi Amazon resifindeki 17 günlük keşfini tamamladı. Keşif, resifin boyutlarının düşünülenin çok üzerinde olduğunu ortaya koyarken, bilim insanları resifte bugüne kadar keşfedilmemiş türlerin de yaşadığını tahmin ediyor.
 
Greenpeace’in Esperanza adlı gemisi Belem limanından 24 Ocak günü bir grup uzmanla birlikte ayrıldı. 17 gün boyunca 2653 kilometre yol gitti; resifin farklı noktalarını araştıran bir denizaltı ile derinliği 40 ila 220 metre arasında değişen 8 dalış gerçekleştirdi ve bu eşsiz biyomun olağanüstü fotoğraflarını çekti. Keşifte yer alan bilim insanları, başlangıçta 9500 kilometrekarelik bir alanı kapladığını düşündükleri resifin bu tahminlerinden 2-3 kat daha büyük olduğunu dile getirdiler.  
 
Paraiba Eyalet Üniversitesi’nden Ronaldo Francini Filho karşılaştıkları manzarayı, “Çok farklı bir ekosistem. Resifin yaşam olan çok farklı alanları var ve öyle görünüyor ki yeni canlı türleri keşfettik. Eğer öyleyse bunları adlandırmamız gerekiyor. Bir başka deyişle çalışmamız daha yeni başlıyor” diyerek anlattı.
 
Grenpeace Brezilya’dan Thiago Almeida, keşif görünütlerinin okyanuslar hakkında aslında ne kadar az bildiğimizi ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi; “Tüm bu bulgular, okyanusları petrol keşiflerinden korumamızın ne kadar önemli olduğunu da gözler önüne serdi. Hayal edilenin ötesinde bir dünya gördük, inanılmaz bir biyoçeşitlilik ve vahşi yaşam mevcut. Bize aydan daha yabancı.”  
 
Eğer petrol şirketleri Total ve BP, Brezilya hükümetinden onay alırlarsa bu alanda sondaj çalışmalarına başlayacaklar. Almeida bu nedenle petrol şirketleri ve Brezilya hükümetine de çağrıda bulunarak, “Petrol şirketleri, Amazon’un ağzındaki tüm petrol arama çalışmalarını sonlandırmalılar. Brezilya hükümeti doğru yönde adamlar atarak resifi ve buradaki zengin doğal yaşamı koruyabilir” dedi.

 




Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,555 µs