En Sıcak Konular

CİHANER'DEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA ŞOK ELEŞTİRİ

9 Ocak 2017 19:12 tsi
CİHANER'DEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA ŞOK ELEŞTİRİ CRI TÜRK FM’de yayınlanan Kamil Erdoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Manşet adlı programa konuk olan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner Anayasa Değişikliğinin Türkiye ‘deki siyasi atmosferi “ucube bir sisteme çevireceğini söyledi.

İlhan Cihaner’den Anayasa Değişikliği Hakkında ŞOK Eleştiri

CRI TÜRK FM’de yayınlanan Kamil Erdoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Manşet adlı programa konuk olan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner Anayasa Değişikliğinin Türkiye ‘deki siyasi atmosferi “ucube bir sisteme çevireceğini söyledi.

İlhan Cihaner anayasa değişikliği önergesinin hayata geçmesi durumunda “Türkiye’ye ucube bir sistem geleceğini, AKP’nin de bir zombiye dönüşeceğini” iddia etti. Cihaner, “vesayet rejiminin kalkacağı” iddialarıyla ilgili olarak “Hükümet gerçekten vesayeti kaldırmak istiyorsa, önce milletvekilleri üzerindeki vesayeti kaldırsın, oylamayı da anayasanın emrettiği gibi gizli yapsın” diye konuştu

 “MHP VE HDP DEVAM EDEMEZ”

CRI TÜRK FM’e stüdyo konuğu olan Cihaner: “TBMM’ye gelen anayasa değişikliği taslağının onaylanması durumda özgürlük, eşitlik, laiklik gibi Türkiye’yi bir arada tutan kavramların ortadan kaldırılması kaçınılmaz olacak. Fren ve denge mekanizmaları ortadan kaldırılıyor. Parlamentonun gücü ortadan kaldırılıyor ve bir sivil toplum haline geliyor. Başkanlık olmadığı için “Türk tipi başkanlık” diyorlar, başkancı sistem diyebiliriz. Bu ortamda çok partili parlamenter sistem olamaz. Bu gerçekleşirse MHP ve HDP’nin siyasi parti olarak devam etmeleri güç olacak. Arkasından dar bölge gelecek. Bu da etnik ve inançsal anlamda kutuplaşmayı artıracak. Küçük partilerin ve oyları dağınık olan partilerin aleyhine durum oluşacak. Hatta AKP’nin bile artık bir siyasi hareket, siyasi parti olarak devamı için bir gerekçe kalmayacak çünkü tüm güç başkan ve danışmanlarında yoğunlaşacak. Bir siyasi partinin kamu otoritesine etki etme, yönlendirme mekanizmaları ortadan kalkmış olacak. AKP de bir zombiye dönüşmüş olacak.” Diyerek günümüzde en çok tartışılan konulardan biri olan anayasa değişikliğine farklı bir bakış açısı ile yorum getirdi.

“TERÖRÜN NEDENİ AVRASYA AÇILIMI DEĞİL”

CRI TÜRK FM’e açıklamalarda bulunan CHP milletvekili Cihaner ülkede yaşanan terörün birinci gerekçesinin “Türkiye’nin Suriye politikasındaki ve teröre yaklaşımındaki tutarsızlıklar ve yanlışlar” olduğu görüşünü dile getirdi.

Terörün toplumsal, sosyolojik, hukuki, güvenlik gibi birçok boyutunun yanı sıra bir de “Stratejik Derinlik deyip fiyaskoyla sonuçlanan Ortadoğu politikalarıyla iç içe geçmiş uluslararası ilişkiler boyutu olduğunu belirten Cihaner, “Ancak özellikle IŞİD terörünün Türkiye’nin Atlantik’le kırılma yaşayıp, Avrasya’ya yönelmesinin bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Zira Balyoz, Ergenekon kumpasları sırasında insanlar Avrasyacılar diyerek kriminalize ediliyordu” dedi.

O dönemlerde Avrasya ülkeleri için stratejik ortaklıktan çok, ticari ortak olarak söz edildiğini anlatan Cihaner, “IŞİD için ise “öfkelerini kontrol edemeyen gençler” deniyordu, ama o sırada o gençler Suriye’de insanların canlı canlı ciğerlerini, kalplerini söküp yiyordu. Şimdi Türkiye’de yaşadığımız vahşeti dünyanın birçok yerinde zaten hayata geçirmişti” diye konuştu. Cihaner, bu konuda şunları söyledi: “Türkiye, Rusya ve İran arasında Astana’da başlayacak süreç olumludur; bu, sadece Türkiye için değil, dünyanın güvenliği için de önemlidir. Umarım kalıcı barışla, ateşkesle sonuçlanır. Suriye’nin toprak bütünlüğünün de Suriye halkının karar vereceği şekilde sonuçlanmasını umuyorum. Keşke daha önce Türkiye’nin olayı Esad takıntısına çevirip bu süreçte katkısı olmasaydı.”



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,257 µs