En Sıcak Konular

AMASRALILAR ''TERMİK SANTRAL'' İÇİN DAVA AÇTI

8 Kasım 2016 10:35 tsi
AMASRALILAR ''TERMİK SANTRAL'' İÇİN DAVA AÇTI ÇED olumlu kararının iptali için 2 bini aşkın davacıyla tarihin en büyük çevre davasını açan Amasralılar’ın ağzından tek bir cümle çıkıyor: “Canımızı almadan köyümüzü alamazlar.”

Amasralılar’dan 2 bin katılımcılı dev dava
 
“Canımız pahasına termik santral kurulmasın diye çabalayacağız”
 
Her sene 400 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Amasra’nın Çapak Koyu’nda kömürlü termik santral yapılması planlanıyor. Bugün kömürlü termik santral için verilen ÇED olumlu kararının iptali için 2 bini aşkın davacıyla tarihin en büyük çevre davasını açan Amasralılar’ın ağzından tek bir cümle çıkıyor: “Canımızı almadan köyümüzü alamazlar.”
 
Kömürlü termik santrale karşı Amasralılar’ın başlattığı mücadelenin önemine dikkat çeken Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Reşit Elçin, “Burada inşa edilecek olası bir termik santral çevre ve insan sağlığı üzerinde neden olacağı olumsuz etkilerle birlikte Çapak Koyu’ndaki iki köyün yerinden edilmesi anlamına da gelecek. Bu köylerde yaşayan halk da köyünü bir termik santrale bırakmak; hem köyünden, hem doğasından hem de sağlığından olmak istemiyor” dedi. Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılama konusunda kömürlü termik santrallere muhtaç olmadığını vurgulayan Elçin, “Birleşmiş Milletler (BM) ‘Hükümetlerarası İklim Değişikliği Sözleşmesi’ne göre atmosferdeki sera gazı emisyonlarının yüzde 41’inin sorumlusu kömürlü termik santraller. Ve Türkiye’nin enerji ihtiyacı sadece yenilenebilir enerji ile karşılanabilecekken, kömür gibi kirli enerji üretim biçimlerinden hızla vazgeçilmeli” diye konuştu.
 
1300 megavat üretim gücüne sahip olması beklenen kömürlü termik santralin inşası için 2 köy yerinden edilecek; toplamda 43 bin ağaç kesilecek. Her yıl yakılacak yaklaşık 6 milyon kömürle Amasra’nın havası nefes alınamaz hale gelecek. UNESCO Kültür Mirası adayı Amasra’nın sakinleri “Canımız pahasına santralin kurulmaması için uğraşacağız” diyerek şehirlerini, geleceklerini ve çevrelerini korumak için rekor sayıda katılımcı ile açtıkları davaya, bir imza ile herkesin desteğini bekliyorlar.



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,061 µs