En Sıcak Konular

''GARANTÖRLÜK HAKKIMIZDAN VAZGEÇEN HAİN OLUR''

27 Eylül 2016 23:02 tsi
''GARANTÖRLÜK HAKKIMIZDAN VAZGEÇEN HAİN OLUR'' Aytun Çıray; ''Türkiye’nin başta garantörlük olmak üzere sözleşmelerden kaynaklanan kazanılmış haklarını korumak ve Kıbrıs’ı ikinci bir Girit felaketine dönüşmesine müsaade etmemek boynumuzun borcudur.''

AYTUN ÇIRAY’DAN DIŞİŞLERİNE KIBRIS MÜZAKERE SÜRECİ UYARISI:

GARANTÖRLÜK HAKKIMIZDAN VAZGEÇEN HAİN OLUR 

CHP İzmir Milletvekili, Anayasa Komisyonu ve 15 Temmuz FETÖ darbesini Araştırma Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray FETÖ Darbesinin etkileri, derin ekonomik kriz, Güneydoğu’da durdurulamayan terör saldırıları ve TSK’nın Suriye’nin derinliklerine doğru çekilmesi sonucu ortaya çıkan iç karartıcı dış gelişmelerle iyice bulanan siyasi gündem kullanılarak Kıbrıs’ta yaşanan çok kritik gelişmelerin Türk kamuoyunun dikkatinden kaçırıldığı uyarısında bulundu.

“AKP 14 Yıllık iktidarı boyunca Kıbrıs’ı dış destek sağlamakta kullanılacak ucuz bir pazarlık konusuna indirgendi. Türk Milletinin genel çıkarlarına tamamen aykırı olan bu politika bizi 24 Nisan 2004 tarihinde yapılan Annan barış Planı referandumunda kaybettiklerimizle mukayese edilemeyecek kadar kötüye götürür,” diyen Çıray, Annan Plânı referandumu sonrasında verilen Türkiye’ye verilen sözler tutulmadığı gibi, Rumlar AB’ye sokularak AB sürecinde Türkiye’nin önüne büyük engel konulduğunu hatırlattı.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Gül ve Sayın Erdoğan Annan referandumunda Kıbrıs  Türklerini hem Türkiye’nin, hem de Kıbrıs Türklerinin genel çıkarlarına tamamen ters düşen bir plana ‘evet’ oyu vermeye yönlendirdiler. Eğer Rumlar ‘hayır’ oyu verirlerse Kıbrıs sınırlarımıza dahil olur, dediler. Türk Milletini ancak Girit’in elden çıkmasıyla karşılaştırılabilecek feci bir kayıp sürecine soktular. Bizi ve Kıbrıslıları aldattılar.”

Doğu Akdeniz’in Kıbrıs’la İsrail arasında yer alan kısmında muazzam doğal gaz yataklarının bulunduğunu hatırlatan Çıray, “Şimdi her yerde sıkışan AKP Hükümeti çıkış için Kıbrıs’ta taviz vermeyi bir çıkış olarak görüyor olabilir ve Menderes’in elde ettiği garantörlük haklarımızdan vazgeçebilir. Ancak unutulmamalıdır ki bunu kim yaparsa hain olur. Kıbrıs’ta kotarılmakta olan müzakerelerin gidişatı nedeniyle bu kez 4 Nisan 2004’deki kadar şanslı olmayabiliriz,” uyarısında bulundu. 

ANNAN PLANININ BİR BAŞKA VERSİYONU SAHNEYE KONULUYOR

Çıray uyarılarını şöyle sürdürdü: “Annan Planına destek veren ve referandumda Kıbrıs Türklerini evet oyuna yönlendirenler, şimdi de  Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Anastasiadis arasında yürütülen müzakereleri yönlendirmek için harekete geçtiler. Bunun Türkiye’nin bozulan imajını tamir etmek ve AB müzakerelerini ilerletmek açısından son derece önemli bir fırsat olduğu görüşünü işlemeye başladılar.  Kıbrıs’la İsrail arasında bulunan petrol ve doğal gaz yataklarından sanki bunlar çoktan işletmeye alınmış gibi hemen faydalanacağımızı ve enerjide Rusya’ya bağımlılıktan kurtulacağımızı iddia etmeye giriştiler. Ancak bu propagandada kritik noktayı müzakerelerin 2017 yılı içinde Kıbrıs Rum kesiminde yapılacak genel seçimlerden tamamlanması gerektiği görüşü oluşturmaktadır. Bu görüş tam bir tuzaktır ve Kıbrıs Türklerini karar verirken ‘iki ayaklarını bir pabuca’ sokmayı hedeflemektedir. Kıbrıs’ta yürütülen müzakere süreci, AKP’nin rezil olduğu dış politika faciasını telafi etmeye hizmet edecek bir alete dönüştürülemez. Türkiye’nin başta garantörlük olmak üzere sözleşmelerden kaynaklanan kazanılmış haklarını korumak ve Kıbrıs’ı ikinci bir Girit felaketine dönüşmesine müsaade etmemek boynumuzun borcudur.” 

(CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Komisyonu Üyesi Aytun Çıray Basın Bürosu) 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,097 µs