En Sıcak Konular

GREENPEACE ''ENERJİ MASASI'' SİTESİ KURDU

5 Ağustos 2016 14:32 tsi
GREENPEACE ''ENERJİ MASASI'' SİTESİ KURDU Greenpeace, küresel ve Türkiye enerji piyasalarıyla ilgili analizleri “Enerji Masası” adlı bir sitede topladı.

Buyrun “Enerji Masası”na

Greenpeace, küresel ve Türkiye enerji piyasalarıyla ilgili analizleri “Enerji Masası” adlı bir sitede topladı. Dünya enerji piyasalarında değişen paradigmalara, gelişmelere, finansal kuruluşların enerji alanındaki son yatırım analizlerine ve de sürdürülebilir yatırımlar alanındaki çalışmalara bu site üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
 
Peki neden böyle bir siteye ihtiyaç duyduk? İnsanlık, ilk elektrik santrali Pearl Street Station’u New York’ta 1872’de açtıktan sonraki yüzyılda enerjiyi üretme, dağıtma ve tüketme biçiminde hiçbir ciddi değişiklik yapmadı. Artan enerji ihtiyacını karşılamak için petrol ve kömür gibi fosil yakıtlar ile soğuk savaş döneminin teknolojisi nükleer gibi tehlikeli teknolojilere bel bağladı. Tüm bu tercihlerin beraberinde solunum yolları hastalıklarından kansere birçok sağlık probleminde artışı, nükleer felaketleri ve iklim değişikliğini getirdi.
 
Greenpeace, tüm bu gidişata dur demek için doğdu ve 44 yıldır iklim değişikliği başta olmak üzere, çevre ve ekoloji alanında kampanyalar yürütüyor. Destekler sayesinde, dünyanın farklı yerlerinde, kimi zaman nükleer santralleri kapanmasına önayak oldu, kimi zaman dünyayı korumak için yeni yasaların oluşturulmasını sağladı, kimi zaman da dünyanın birçok yerinde elektriğe erişimi olmayan toplulukları güneş panelleriyle aydınlattı. Şimdi de hem bu alanda çalışan gazeteciler hem de konunun uzmanları için hazırladığı “Enerji Masası” sitesiyle enerji alanındaki tüm gelişmeleri ilgilerine sunarken, daha sağlıklı ve yeşil bir gelecek için de yol gösteriyor.
 
Sitenin editörü, Greenpeace Akdeniz Sürdürülebilir Yatırımlar Danışmanı İbrahim Çiftçi, “Enerji Masası”nın amacını şöyle anlatıyor:
“Küresel ısınmaya karşı çeşitli gruplar ve milyonlarca insanın mücadelesi devam ederken, geçtiğimiz yıllarda büyük gelişmeler yaşandı. Bugün iklim değişikliğinin dünyayı tehdit eden unsurların başında olduğu kabul edilmekte. 1997 Kyoto Anlaşması ile başlayan süreç. 2015’de Paris Anlaşması ile yepyeni bir ivme kazandı.
 
Sonuçta 2014’de devreye alınan enerji santrallerinin yüzde 60’ı yenilenebilir enerji santralleri oldu. 2015’te yenilenebilir enerji santralleri yine yüzde 50 sınırını aştı. Uluslarası Enerji Ajansı yenilenebilir enerji yatırımlarının katlanarak artacağını belirtiyor. Halihazırda 128 ülkenin yenilenebilir enerjiyle ilgili hedefleri ve bir kısmının destek mekanizmaları var.
 
Günümüzde; 19. yüzyıl sonunda yaşanan hızlı gelişime benzer bir dönüşüm tekrar yaşanıyor, nükleer ve fosil yakıtlara dayalı enerji üretim biçimi yerini hızla yenilenebilir enerjiye terk ediyor. Biz de Greenpeace olarak yaşanan bu değişimin görünür kılınması ve de bu alanda çalışanların gelişmeleri derli toplu şekilde adım adım takip edebilmeleri için “Enerji Masası” adını verdiğimiz bu siteyi hazırladık.”

 




Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,906 µs