En Sıcak Konular

MEYSU'DAN 40 ÜLKEYE İHRACAT

12 Şubat 2016 14:00 tsi
MEYSU'DAN 40 ÜLKEYE İHRACAT Kayseri’de 67 yıl önce akide şekeri ve şekerleme üreterek ticari hayatına başlayan Gülsan Gıda, Meysu ile her geçen yıl büyüyor.

Meysu, Kayseri' den 40 ülkeye ihracat

Kayseri’de 67 yıl önce akide şekeri ve şekerleme üreterek ticari hayatına başlayan Gülsan Gıda, Meysu ile her geçen yıl büyüyor. İç pazara da birbiri ardına yeni ürünler sunan şirket, Türkmenistan’dan Gana’ya, Çin’den Amerika’ya kadar dünyanın 40 farklı ülkesine 12 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. 2016 yılında ihracatını 15 milyon dolara çıkarmayı hedefleyen Meysu, ihracat yaptığı ülke sayısına her yıl dört yeni ülke ekleyerek daha da büyüyecek!

Türkiye’nin en bilindik meyve suyu markalarından biri olan Meysu, Türkiye pazarının yanı sıra Türkmenistan’dan Amerika’ya, Gana’dan Çin’e dünyanın 40 ülkesine 12 milyon dolarlık ihracat yapan bir ş irket  haline geldi. Meysu, iç pazarda payını her geçen yıl portföyüne eklediği inovatif yeni ürünleri ile yükseltirken ihracat yaptığı pazarları ve ihracatını da artırmaya devam ediyor.

Meysu olarak yeni ürün ve üretim yatırımlarıyla her geçen yıl büyüyüp pazar paylarını artırdıklarını belirten Meysu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, “Geçtiğimiz yıl Cezayir’den Gana’ya, Japonya’dan Amerika’ya, Çin’e kadar dünyanın 40 ülkesine 12 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Umutla baktığımız 2016 yılında ihracatımızı 15 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. İhracatta her yıl dört yeni ülkeye daha açma hedefine odaklandık. Şu anda ciro içinde payı yüzde 25 olan ihracatın önümüzdeki üç yıl içindeki payını yüzde 35’lere çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

2015 TE PAZARIN ÜZERİNDE BÜYÜDÜ

Meyve Suyu Endüstri Derneği (MEYED) 2013 verilerine göre, Türkiye’de 2 milyar dolarlık bir meyve suyu pazarı var. Ayrıca sektörün ihracatı da 230 milyon dolar seviyelerinde. Türkiye meyve suyu pazarı geçtiğimiz durağan bir yıl geçirdi. Ancak Meysu buna rağmen 2105’te de büyümesini sürdürdü.

Meysu olarak tüketici odaklı çalışmalarıyla miktar bazında yüzde 40, cirosal bazda yüzde 30’luk büyüme gösterdiklerini belirten Bekir Güldüoğlu, yaptıkları çalışmaları şöyle özetliyor:

“İç pazarda büyümemizin yanı sıra ihracat yaptığımız pazarları her geçen yıl artıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarla birlikte ihracat yaptığımız pazar sayısını ve ihracatımızı da her geçen yıl artırıyoruz. Geçtiğimiz yıl 135 milyon ciro ve 12 milyon dolarlık ihracat yaptık. 2016 yılında da büyümeye odaklandık. Portföyümüze yeni ürünler ekleyerek büyümemizi sürdüreceğiz.”

NOT:

MEYSU, dünya genelinde Uzakdoğu’dan ABD’ye, Avrupa Birliği Ülkelerinden Afrika’ya 40 ülkeye ihracat yapıyor. Madagaskar, Avusturalya, Amerika ve Güney Afrika’ya ihracat yapan şirket, meyve suyu üretiminin yanı sıra, ürettiği gazlı içeceği MEYSU Cola markası ile Fildişi Sahilleri’ne kola da ihraç ediyor. 40’dan fazla ülkeye doğrudan ve dolaylı olarak ihracat yapan MEYSU’nun 2016 ihracat hedefi 15 milyon dolar. Tesislerinde BRC (İngiliz Perakendeciler Birliği), ISO 9000, 22000, TSE norm ve standartlarında üretim yapan şirket, MEYSU markasının Güldüoğlu Ailesi tarafından alınmasından sonra 2007 yılında “Altın Marka Tüketici En İyi Kalite dülü” ve “En İyi Private Label Ödülü”nü kazanmıştı.


Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,929 µs