En Sıcak Konular

''PKK TÜRK BAYRAĞINI İNDİRİRKEN MELEKLERİN CİNSİYETİYLE Mİ MEŞGULDÜNÜZ?''

7 Şubat 2016 22:41 tsi
''PKK TÜRK BAYRAĞINI İNDİRİRKEN MELEKLERİN CİNSİYETİYLE Mİ MEŞGULDÜNÜZ?'' CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Bornova CHP örgütünü ziyaret etti ve ‘Türkiye yanıyor’ diyenlere sordu:

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Bornova CHP örgütünü ziyaret etti ve 'Türkiye yanıyor' diyenlere sordu:

PKK TÜRK BAYRAĞINI İNDİRİRKEN MELEKLERİN CİNSİYETİYLE Mİ MEŞGULDÜNÜZ?

"Türkiye yanarken CHP meleklerin cinsiyetini tartışıyor, diyenler CHP'ye haksızlık ediyorlar. Biz AKP'nin yanlış çözüm politikaları ile Türkiye'nin yanacağını söylerken sözde aydınlar AKP propagandası yapıyorlardı. Biz Kuzey Irak ile gizli petrol anlaşmalarını gündeme getirdiğimizde AKP'li bakanları kendilerini savunmaları için ekranlara çıkaranlar, bize 'gelin siz de iddialarınızı anlatın demediler. Bugün 'Türkiye yanıyor' diyenler dün yangına benzin depoluyorlardı," dedi.

Verdiği bir soru önergesi üzerine çözüm süreci boyunca PKK'lıların 54 defa Türk bayrağının gönderden indirdiklerini İçişleri Bakanı'nın açıkladığını anlatan Dr. Çıray, "Bayrak inerken, hendekler kazılırken, silâhlar depolanırken, olmayan bir çözüm sürecinin propagandistliğine soyunanların aklı o zaman meleklerin cinsiyetiyle mi meşguldü?" diye devam etti.

 Bornova'da partililere yaptığı  konuşmada 'Teröre karşı İslam ittifakında Türkiye'nin yer almasına şiddetli bir şekilde karşı çıkan Dr. Aytun Çıray, "Türk ordusunu Suudi'nin emrine vermek kabul edilemez. Bir NATO üyesi ülke olarak bu bizim için tenzili rütbedir.

Terör örgütlerini finanse eden Suudi Arabistan ile terör önlenemez. Çağdışı rejimini ve vahabi anlayışını Ortadoğu'da tahkim etmek isteyenlerle bizim ne işimiz olabilir?  Yurttaşlık hukuku, insan hakkı, demokrasi ve egemenlik olmayanlar ülkeler terörle mücadele edemezler," dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

BAYRAK, ATATÜRK, EZAN, SEMAH YOKSA EGEMENLİK YOKTUR

Daha sonra Ege Postası adlı internet sitesine de konuşan Aytun Çıray, Türkiye'de şu anda kan döküldüğünü, analar ağlamasın diye yola çıkılan noktada, analar eskisinden çok daha fazla ağladığını belirterek, ülke gündemiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'yi bir arada tutan değerler, milli semboller vardır. Bunlar aynı zamanda Türkiye'nin egemenlik ve özgürlük sembolleridir. Bunların birincisi bayraktır. İkincisi Atatürk… Atatürk devleti kuran, devrimleri yapan biri olarak bu milletin birleştirici egemenlik sembollerinden biridir. İki sembol daha var bizim egemenliğimizi gösteren. Biri ezan sesi, diğeri cem evlerinde özgürce semah dönülmesidir. Bu yaşadıklarımızdan sonra birbirimize nerede doğduğumuzu, hangi memlekette büyüdüğümüzü sormaktan vazgeçelim. Bizim için önemli olan modern yurttaşlıktır. Yurttaşların kardeşliği kavramı çok önemli. Atatürk yurttaşlık üzerinden Türkiye'yi kurmuştur. Devlet ve hukuk, yurttaşların kendi iç dünyalarında ve sosyal ortamlarda özgürce yaşadıkları kimliklerini, kültürlerini, inançlarını görmez. Ancak Türkiye uzun süre Adalet ve Kalkınma Partisi, ve onun eski genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın jargonu üzerinden problemlerini tartıştı. Erdoğan ve arkadaşları bir gün çıktı 'açılım'dan söz etti tüm siyasetçiler açılımdan söz etmeye başladı. Tayyip Bey 'Kürt sorunu' dedi bütün Türkiye Kürt sorunu demeye başladı. Ondan da vazgeçti 'barış ve kardeşlik projesi' demeye başladı. Son olarak 'çözüm süreci' dedi ve herkes onu seslendirmeye başladı. Bu yanlıştır. Muhalefet AKP'nin dayattığı kavramları kullanarak başarılı olamaz. CHP bu çerçevede üzerine düşeni yapacaktır." 



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,504 µs