En Sıcak Konular

BİZ İÇERDE TEPİŞİRKEN KKTC GİDİYOR

27 Ağustos 2015 14:44 tsi
BİZ İÇERDE TEPİŞİRKEN KKTC GİDİYOR Türkiye’nin de desteğini alan KKTC’deki mevcut yönetim, 2004 yılında Annan Planı’nda yer alan tavizleri bile gölgede bırakacak tavizler vererek Kıbrıs sorununu sözde çözüme kavuşturmaya hazırlanıyor.

Rumlara büyük peşkeş!

Türkiye'nin de desteğini alan KKTC'deki mevcut yönetim, 2004 yılında Annan Planı'nda yer alan tavizleri bile gölgede bırakacak tavizler vererek Kıbrıs sorununu sözde çözüme kavuşturmaya hazırlanıyor. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bir oldu-bittiyle büyük tavizler vermeye hazırlanıyor. Rumlarla anlaşma konusunda aşırı hevesli olduğu görülen KKTC'deki mevcut yönetim, 2004 yılında referanduma sunulan Annan Planı'ndan daha ağır şartları ihtiva eden yeni bir planı referanduma sunmaya hazırlanıyor. Kıbrıs müzakereleri KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis arasında yapılar görüşmelerle devam ediyor. Bu kapsamda Rum Kesimi'nde Mayıs 2016'da yapılacak seçimlerden önce Kıbrıs'ta bir referandum planlanıyor. Planlanan bu referandumda hangi şartları barındıran bir planın halka sorulacağı bilinmiyor. Nisan 2004'te tarihe Annan Planı olarak geçen teklif referanduma sunulmuş, KKTC halkı yüzde 64.90 oranında 'evet' derken, Rumlar yüzde 75.83 oranında 'hayır' demişti. Rum medyasında yayınlanan haberlere göre Güney Kıbrıs'ta gerçekleştirilen anketler Kıbrıslı Rumların ilk kez çözümden yana olduklarını gösteriyor. Daha önce referanduma sunulan Annan Planı'na her 4 Rum'dan 3'ü 'hayır' demişken, şimdi bunun 'evet' yönünde değişmiş olması, Türk tarafından Rumları razı edecek tavizlerin koparıldığının işareti olarak görülüyor. 

Daha ağır tavizler olacak
Yakın gelecekte yapılması planlanan referanduma Rumların 'evet' demesi için Annan Planı'nda öngörülenlerden çok daha ağır tavizleri KKTC'nin kabul etmesi gerekiyor. Rumların görüşünü değiştiren şeyin yakında referanduma sunulacak olan planın, Türkiye'nin Kıbrıs'taki garantörlüğüne son veren şartlar içermesi ve 2004'te Rumların hayır dediği Annan Planı'ndan çok daha büyük toprak tavizlerine imkan sağlaması olduğu tahmin ediliyor. Daha önce Rumların reddettiği Annan Planı referanduma sunulurken KKTC halkı 'evet' desin diye devre yapan Türkiye, yine aynı rolü oynayacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta çözüm için ilk kez bu kadar çok umutlu olduklarını kaydetti ve "Bu fırsat kaçırılmamalı. Umarım son dakikada Rum tarafından bir şey çıkmaz. Türk tarafı çözüme hazır" demişti. Çavuşoğlu söz konusu açıklamasında referandumun 2015 yılı içerinde yapılmasını istediklerini bu mümkün olmazsa 2016'yı geçmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13015982/rumlara-buyuk-peskes



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,615 µs