En Sıcak Konular

AKP'Lİ VEKİLDEN ''APO SİYASİ MUHATAP ALINSIN'' ÇAĞRISI

25 Ağustos 2015 17:51 tsi
AKP'Lİ VEKİLDEN ''APO SİYASİ MUHATAP ALINSIN'' ÇAĞRISI AKP’li vekil Uçum bebek katili Öcalan’a siyasi muhatap isterken Türklüğü hedef aldı

AKP'nin Türklüğe öfkesi dinmiyor!

AKP'li vekil Uçum bebek katili Öcalan'a siyasi muhatap isterken Türklüğü hedef aldı

Mehmet Uçum Tayyip Erdoğan'ın, "Benim, arkadaşlarımın PKK ile görüşme yaptığını söyleyen şerefsizdir" dediği terör örgütünün İmralı'daki elebaşısı Öcalan için, "Şimdi ortaya çıkan ihtiyaç Öcalan'la siyasi ilişki yürütme ihtiyacı" dedi.

AKP'nin Kürt sorunun çözümü için "Türkiye milleti inşaasına" çalıştığını belirten Uçum, "Türk milleti ideolojisine dayanan kuruluş felsefesi 2002'den itibaren tasfiye sürecine sokuldu" şeklindeki ifadesiyle itirafta bulundu.

AKP İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu, da bir süre önce yaptığı açıklamada "Partimiz iktidarından önce hepimiz Türk'tük" demişti. Yine AKP'li Ayşenur Bahçekapılı da, Anayasa'da Türklük tanımını kaldıracaklarını söylemişti. 

AKP'nin Türklüğe öfkesi dinmiyor!

İktidar partisinde Ayşe Nur Bahçekapılı ve Aziz Babuşçu'nun Türklük aleyhindeki beyanatlarına Mehmet Uçum da "AK Parti hükümetleriyle Türkiye milleti oluşturulmaya çalışıldı" açıklamasıyla katıldı.

AKP'de Türklüğe saldırı anlamı taşıyan açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. AKP Kars Milletvekili Mehmet Uçum, HABERTÜRK'e verdiği demeçte, kuruluş felsefesinin 2002'den itibaren tasfiye sürecine sokulduğunu söyledi. Uçum, "Ülkemizin kurtuluş felsefesi 1920 Meclis'inde ve 1921 Anayasası'nda karşılığını bulan kapsayıcı Anadolu felsefesiydi. Bütün Anadolu kimlikleri eşit unsurlar olarak sürecin içindeydi. 1924'le birlikte kuruluş felsefesine geçildi. Kuruluş felsefesi dışlayıcı ve baskıcı ulus yaklaşımı üzerine kuruldu. İşte bu yaklaşımı benimseyen Türkiye toplumunun bugün oluşturmaya çalıştığı millet artık Türkiye milletidir" diye konuştu.

Akil adamlık yaptı!

Sözde çözüm süreci için toplu ikna etmek amacıyla oluşturulan akil adamlar heyetinde de yer alan Uçum şunları söyledi: "Türkiye'deki bütün etnik, dilsel, dinsel ve farklı yaşam tarzı kimliklerinin tamamının eşit parçası olduğu, Türkiye milletinin oluşum süreciyle iç içe geçti. Yani dışlayıcı ve baskıcı Türk milletinden kapsayıcı ve özgürleştirici Türkiye milletine geçiş sürecinde Kürt sorununun kalıcı çözümünün gerçekleşeceği bir siyasal realite söz konusudur. Gerçekten de Türkiye toplumu, özellikle AK Parti hükümetleriyle birlikte bir Türkiye milleti inşa süreci yürütüyor. Bu tamamlandığında sadece Türkiye bakımından değil, bölgedeki Kürtler ve diğer toplumlar bakımından da çok önemli imkânlar doğacağı görülüyor."

Bahçekapılı ve Babuşçu

AKP'nin kurucularından Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı ile partinin İstanbul İl Başkanlığı'nı da yapmış olan İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu daha önce Türklük aleyhine benzer konuşmalar yapmıştı. Bahçekapılı, "Anayasayı değiştireceğiz ve vatandaşlıktaki Türklük tanımını kaldıracağız. Yoksa demokratikleşmeyi yapamayız. Vatandaşlık tanımı da değiştirilecek. 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' diyecek. İşte bu, sorunu çözer" demişti. Babuşçu da 26 Ocak 2013'te AKP İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısında "Partimiz iktidarından önce hepimiz Türk'tük. Etnik farklılıkları bahane ederek farklı isteklerde bulunmak yasaktı. Mesela, Kürt'sen 'Kürt' demek yasaktı. Bugünkü ile kıyas edilmeyecek şekilde yoksul, antidemokratik, uluslararası alanda silik ve esamesi okunmayan bir Türkiye vardı" diye konuşmuştu. 

"Öcalan'la siyasi ilişki kurulabilir"

AKP Kars Milletvekili Mehmet Uçum, teröristbaşı Öcalan ile yaptığı açıklamalarla Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemindeki beyanatlarıyla ters düştü. Uçum, "Öcalan'ın muhatabı devlettir. Bir noktada o tekrar görüşmeyi talep edebilir ya da süreç onunla görüşmeyi zorunlu kılabilir. Emin olduğum tek bir şey var; Öcalan ile siyasi ilişki artık sadece HDP üzerinden yürütülemez. Öcalan ilişkisi, bu ülkenin siyasi aktörleri tarafından yürütülmesi gereken bir ilişkidir. Koşullara göre hükümet hangi boyutta olacağına karar verecektir. Öcalan'ın başında olduğu yapı 'kalıcı barış'açısından muhataptır. Kim eline silah veriyorsa bu insanların, Öcalan aracılığıyla buna son verilebilir" diye konuştu. Erdoğan ise başbakanlığı döneminde "AKP, Öcalan ile pazarlık yapıyor" iddialarına karşılık 21 Ağustos 2010'da Kayseri mitinginde sert yanıt vermiş ve şöyle konuşmuştu: "Bizim dört kez bunlarla bir araya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir. Bugüne kadar AK Parti iktidarı olarak terör örgütüyle hiçbir zaman masaya oturmadık, oturmayacağız da" demişti. Erdoğan, 24 Ağustos 2010'da ise bir TV'ye verdiği demecinde bu defa, "Burada bir şeyi birbirine karıştırmayalım. Biz siyasi iradeyiz, siyasi iktidarız. Biz siyasi iktidar olarak, siyasi hükümet olarak hiçbir zaman bir terör örgütüyle veya temsilcileriyle masaya oturup görüşme yapmayız. Böyle bir şeyimiz bizim asla olmamıştır, yoktur, olamaz da. Şu veya bu şekilde çeşitli kurumlarıyla bu tür bazı münasebetler gerekirse devlet onu kendisi yapar" demişti.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpnin-turkluge-ofkesi-dinmiyor-120008h.htm


Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,116 µs