En Sıcak Konular

KİTARO ''SYMPHONY LIVE IN ISTANBUL'' ALBÜMÜ İLE GRAMMY ÖDÜLÜNE ADAY

20 Ocak 2015 23:42 tsi
KİTARO ''SYMPHONY LIVE IN ISTANBUL'' ALBÜMÜ İLE GRAMMY ÖDÜLÜNE ADAY Kitaro’nun Symphony Live in Istanbul albümü, Mart 2014’te Haliç Kongre Merkezi’nde iki akşam üst üste verdiği konserlerde canlı olarak kaydedildi.

Kitaro “Symphony Live in Istanbul” Albümü ile 16.Kez Grammy Ödülüne Aday Gösterildi

New Age müziğinin kurucusu sayılan ve dünyadaki en başarılı isimlerinden Kitaro’nun Symphony Live in Istanbul albümü,  Mart 2014’te Haliç Kongre Merkezi’nde iki akşam üst üste verdiği konserlerde canlı olarak kaydedildi. Sanatçı, bu albüm ile new age kategorisinde 16.kez Grammy Ödülleri’ne aday gösteriliyor.

Dünyanın çeşitli şehirlerinde, büyük bir senfoni orkestrası eşliğinde gerçekleştirdiği konser kayıtlarından oluşan albümün ilk konseri 14 Şubat 2014’te Kaliforniya Rohnert Park Green Music Center’daki Weill Hall’da, Santa Rosa Senfoni orkestrasıyla birlikte sahnelendi. İlk gösterimin ardından, canlı senfonik konser prodüksiyonu, uluslararası bir tura çıkarak sırasıyla Varşova, Moskova, Bükreş, İstanbul ve diğer tarihi ve özel duraklara uğradı.

İpek Yolu’nun geçiş yerleri ve çevresinden aldığı ilhamla besteler yapmaya 1980’de başladığını dile getiren Kitaro, ilk Senfonik Turuna çıktığı Rusya, Doğu ve Orta Avrupa’dan sonra İstanbul’da da çalmanın ayrıcalıklı hazzını yaşadığını söylüyor. Kitaro İstanbul’u neden seçtiğini “İstanbul, antik zamanlardan modern çağa değin Avrupa ile Asya’nın buluştuğu, İpek Yolu’nun önemli bir merkezi olarak büyüyüp serpilmiş bir şehir.” sözleriyle açıklıyor.

Bir İstanbul hayranı olan Kitaro albümüyle ilgili olarak şunları söylüyor: “İstanbul’da sahneye çıkma hayalimin nihayet gerçekleşmesinden dolayı sonsuz minnettarım. Bu, başka birçok deneyimin ötesinde, ömrümde bir kez yaşayacağım bir tecrübeydi; İstanbul’dan ve komşu ülkelerden bir sürü değerli insanla tanıştım. Müthiş müzik yolculuğumdan bir anı ve bu yolda rastladıklarıma bir saygı duruşu olarak, bu müzikal deneyimi ve performansı CD formatında kaydettim. İstanbul’daki ve dünyadaki herkese, dinleyip eğlenmeleri için hediyem olsun.”

57.Grammy Müzik Ödülleri’ne Symphony Live in Istanbul albümüyle 16. Kez aday olan sanatçı, konuyla ilgili duygularını “Bu güzel ve tarihi şehirlerde tam bir orkestrayla sahneye çıkmak her zaman hayalimdi. Grammy Adaylığı benim için çok özel bir şey.”  sözleriyle ifade ediyor. Grammy Adayı albümde Oliver Stone’un yönettiği “Cennet ve Yeryüzü” filminin müziklerinden, Altın Küre ödüllü beste “İpek Yolu” ve Grammy ödüllü “Thinking of You” albümünden iki parça da yer alıyor. Yeni eserler arasında ise, önceden yayımlamadığı  “Kokoro (Part II)” adlı beste de bulunuyor.

Kaynak: Basindanismani.Net



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,256 µs