En Sıcak Konular

SİTEMİZDEKİ BU HABER SAHİBİNE SORUŞTURMA GETİRDİ

17 Ocak 2015 22:39 tsi
SİTEMİZDEKİ BU HABER SAHİBİNE SORUŞTURMA GETİRDİ Osman Akyol’un, kendi okulundaki kılık kıyafet uygulamalarını, “Davutpaşa Anadolu Lisesinde kılık kıyafet terörü!” başlığıyla sitemizde haber yapması başına dert açtı.

İstanbul Fatih'teki Davutpaşa Anadolu Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak çalışan Osman Akyol'un, kendi okulundaki kılık kıyafet uygulamalarını, "Davutpaşa Anadolu Lisesinde kılık kıyafet terörü!" başlığıyla sitemizde haber yapması başına dert açtı. 

Okul yönetiminin şikâyetinin ardından, memur olan Akyol hakkında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na muhalefetten soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında okula gelen –haberin yayımlandığı 18 Şubat 2014 tarihli haberden yaklaşık 7 ay sonra- iki bakanlık müfettişi, yaptıkları bir aylık bir inceleme-soruşturmadan sonra Akyol hakkında rapor tuttular.

Tutulan teftiş raporunun olumsuz gelmesi üzerine Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 Ocak 2015 günü Akyol'dan savunmasını istedi. 

İşte soruşturma getiren o haberimiz, habere kaynak olan belgeler ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün soruşturma evrakı:

"Bu eğitim öğretim yılında Anadolu olan Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi'nde son zamanlarda öğrencilere yönelik kılık-kıyafet baskısı yaşanıyor. 

Geçen dönem Okul Müdürü Ahmet Semih Tabbikha tarafından, "Öğretmen Arkadaşlarıma" başlıklı, öğretmenlere hitaben, öğrencilerin kılık kıyafetiyle ilgili uygulanacak kısıtlamaları hatırlatan bir yazı yayımlandı. 

Bu belgede Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'in ilgili bölümleri hatırlatılıyor ve öğretmenlerin, birlik beraberlik içinde bunları uygulamaları isteniyordu.

İşin ilginç yanı bu belgede kot yasağı ya da forma zorunluluğu gibi şeyler yazmıyordu. Aksine kısıtlamalar, "yırtık veya delikli kıyafetler; şeffaf kıyafetler; vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler; diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek; kısa pantolon; kolsuz tişört ve kolsuz gömlek"le sınırlıydı. 

Bu yazıdan cesaret alan bazı öğrenciler okula daha rahat gelmeye başlayınca kızılca kıyamet koptu. Her sabah oklun kapısında bekleyen idareci ve öğretmenler, okulun forması dışında kıyafetle okula gelenleri geri çevirmeye, okula almamaya başladılar. 

Bu durumda olan yine, kılık kıyafet yönetmeliğinin getirdiği özgürlüğün rüzgârına kapılarak kendini iyi hissettiği gibi okula gelen öğrencilere oldu.

Mağdur öğrencilerden 12. sınıf öğrencisi Emrecan Yaşman'ın anlattığına göre, 12 Şubat'ta okula kotla geldiği için kendisini dersten atmışlar. Yine bir başka mağdur öğrenci Ezgi Öztürk ise, 10 Şubat'ta kotla geldiği için okula alınmadığını, söylüyor. 

Dünyada insanların, başka gezegenlerde koloni kurmayı tartıştığı bir zamanda kendilerine reva görülen bu katı, baskıcı ve hoşgörüsüz tutuma isyan eden öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın sorunlarına çözüm bulamasını bekliyorlar."

İşte soruşturmaya sebep olan  o haber: http://www.mirhaber.com/haber.php?haber_id=49857

 



Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,550 µs