En Sıcak Konular

ZAMAN GAZETESİ

22 Aralık 2014 20:48 tsi
ZAMAN GAZETESİ Erdoğan, konu menfaatler çatışmasına dönüşünce heyecanını kaybetti. Zaman gazetesi yöneticilerinin, gazeteci vasıflarını kaldırttı.

Zaman Gazetesi

"Çok büyük bir heyecan hissettim. Zaman camiasını, Zaman gazetesi yöneticilerini, bize milletimize, ülkemize bu gururu bu heyecanı yaşattıkları için sesimizi nefesimizi dünyaya duyurdukları için ayrıca teşekkür ediyor, her birini gönülden kutluyorum.
Zaman sadece bir gazete olmadı. Zaman gazetesi 1000 yılın birikimiyle bu toprakların sesi, nefesi olarak bu ülkenin son 25 yılına şahitlik yaptı. Yani çeyrek asrın kaydını tuttu. Zaman haberleriyle olduğu kadar yorumlarıyla, duruşuyla tavrıyla kendisine farklı bir yer edindi. Zaman bir rüzgara kapılıp gitmek akıntıya kapılmak yerine bu ülkenin rüzgarına güç, bu ülkenin vizyonuna vizyon kattı." (25. yıl kutlamasında)
Evet, bu sözlerin sahibi Erdoğan, konu menfaatler çatışmasına dönüşünce heyecanını kaybetti. Zaman gazetesi yöneticilerinin, gazeteci vasıflarını kaldırttı. Muhabir ve yazarlarını azarladı, hatta "hain" ilan etti. Kendi ifadesiyle 1000 yılın birikimini ve 25 yılın tanığını "yalan" etti.
"Yapılanın yanına kaldığı Türkiye, eskide kaldı. Basın özgürlüğü diyorlar, alakası yok. Olay basın özgürlüğü meselesi değildir." (RTE)
Zaman gazetesi nasıl bir gazetedir? Kendilerinden öğrenelim…
"Vatikan ve İngiltere Tarsus'u, ABD Patrikhane'yi Merkez yapmak istiyor." (Zaman 17 Haziran 1990).  
"Patrikhane entrika peşinde... İstanbul'a gelen Yunan milletvekilleri hezeyan kustu: "Patrikhane İstanbul'da mahpusmuş." (Zaman 18 Haziran 1991).  
"Hıristiyan teşkilatlarının, Müslümanlara yönelik çalışmaları endişe ile takıp ediliyor. İslam Dünyası'nda, Hıristiyanlık atağı." (Zaman 31 Ekim 1991).  
"...Bizans Hayali: "Bir yıl önce kararlaştırılan ve adım adım hayata geçirilen bu plana göre; 
1- Ortodoks dinine mensup Sırp milletinin devleti olan Sırbistan kurulacak. 
2- Hıristiyan halkların tarihlerinin, törenlerinin tanınmaları için yoğun faaliyetler yapılacak. 
3- Son olarak güçlü bir Ortodoks-Hıristiyan ittifakı ile başkentin İstanbul olacağı... Büyük Bizans İmparatorluğu kurulacak". (Zaman Ekim 1991).  
"PKK, Hıristiyan işbirliği..." (Zaman 25 Şubat 1992).  
"Maddi vaatlerle diyalog kurdukları çocukların beyinlerini yıkamaya çalışıyorlar.", "İşte misyonerlerin merkezi." (Zaman 24 Temmuz 1992).  
"Kiliseden sinsi tuzak; İslami değerlere saygılı görünerek Müslümanlara, Hıristiyanlığı anlatacaklar..." (Zaman 9 Haziran 1993).  
"Patriğin cihan rüyası: Gazetemizin sempozyumu izlemesine yasak getiren Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos; "Rum Fener Patrikhanesi ekümeniktir dedi" (Zaman 25 Eylül 1995).
* * *
Bu tarihlerde RP ile birlikte İslamcılık iyice yükselişe geçmişti. Dini söylem ve yaklaşımlar, Avrupa ve Hıristiyanlık aleyhine yaptıkları haberlerle artı Said Nursilerden beri devam eden yapılanmalarıyla daha büyük kitlelere ulaşan Zaman gazetesi asıl çizgisine geçiyordu. 
"Vatikan'dan sıcak mesaj... (Zaman 17 Nisan 1996) 
"Patrik Bartholomoes ve F. Gülen Hocaefendi toplumsal barışın önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar." (Zaman Ekim 1996)  
"Medeniyetlerarası diyalog için ilk adım; Fener Rum Patriği Bartholomoes konuşmasının ardından, F. Gülen'e bir hediye takdim etti." (Zaman 2 Ekim 1996)  
"Vatikan'da uzlaşma zirvesi." (Zaman 9 Şubat 1998)  
"F. Gülen Hocaefendi, İslam ve Hıristiyan dünyasını temsilen "Dinlerarası Diyalog" çerçevesinde Papa 2. Jean Paul ile yarım saat görüştü." Bartholomoes; "Bol ürün bekliyoruz." (Zaman, 10 Şubat 1998)  
"Ehl-i Kitap iftarda. İftara Rum Ortodoks Patriği Bartholomoes'un yanı sıra, Ermeni Ortodoks Patriği Mutafyan, İstanbul Musevi Hahambaşısı David Aseo... katıldı." (Zaman 24 Aralık 1998)  
"F. Gülen'in başlattığı diyalog çalışmaları sürüyor. Gülen önceki gün İstanbul'da Yahudi Örgütleri Başkanları Konferans Heyetini kabul etti" (Zaman 10 Mart 1998)  
"F. Gülen ile Papa görüşmesi önemli bir olaydır." (Zaman 12 Nisan 1998)  
"Harran'da Semavi Dinleri bir araya getirecek İlahiyat Okulu açılmasının, hoşgörü ve uzlaşmaya katkı sağlayacağı vurgulandı." (Zaman 15 Şubat 1998).
(Alıntılar İlahiyatçı yazar Müslim Karabacak'ın "Dinlerarası Diyalog Masalı" adlı kitabından yapılmıştır)
Anlayan için Zaman Gazetesinin profili ortada. Sormak istediğim ise Sayın Erdoğan'ın ve AKP iktidarlarının, Zaman Gazetesi, STV gurubu ve Fethullah Gülen ile diyalog, Medeniyetler ittifakı, Papa, Patrik vs. konularında hiç ters düştüğünü gördünüz mü, duydunuz mu? Bir daha hatırlatayım; 
F. Gülen; "Muhterem Papa Cenapları"
T. Erdoğan; "Kutsiyetpenahları Papa" 
Eee! Bunlar neden kavga ediyor?

Akın Aydın - Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12012044/zaman-gazetesi/akin-aydin



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,567 µs