En Sıcak Konular

KUMPASIN TARİHÇESİ

16 Aralık 2014 22:05 tsi
KUMPASIN TARİHÇESİ Zaman gazetesine karşı başlatılan operasyonun adı, “Tahşiyeciler” olarak belirlenmiş. 2009 yılında Fethullah Gülen’in bir konuşmasında geçiyor Tahşiye kelimesi.

Kumpasın tarihçesi

Zaman gazetesine karşı başlatılan operasyonun adı, "Tahşiyeciler" olarak belirlenmiş. 2009 yılında Fethullah Gülen'in bir konuşmasında geçiyor Tahşiye kelimesi. O konuşmada Gülen, kendisini dinleyen cemaat mensuplarına şöyle diyor: "Sizin hiç birinizde hiçbir silah yok ama bakarsınız sizi silahlı örgüt mensubu olarak, Tahşiyeci olarak suçlayıp içeri alırlar." 
Gülen'deki istihbarat kimsede yok!
6 yıl önce Gülen'in devlet içine sızmış kadroları, hükümetin emriyle yüzlerce kişiyi Ergenekon diyerek Balyoz diyerek hapse atarken Fethullah Gülen, "Tahşiyeci olarak suçlanma" ihtimalini terennüm etme gereğini duyuyordu nedense!
Gülen'in yıllar öncesinden bildirdiği başka olaylar da var.
Henüz ortada Ergenekon denilen bir dava süreci yokken, Aktüel Dergisi'nin 14. sayına verdiği mülakatta şöyle diyordu 2005 yılında:
"AB sürecinde son günlerde yaşanan kavga ve tartışmalara bir bakıverin, ölseler bir araya gelmeyecek kimseler ulusal cephe adı altında suni bir kitlesel dalga oluşturmaya çalışıyor(...) Ulusal cephe adı altında oluşturulmaya çalışılan dalganın sınırları belli değil. Hedefi, niyeti ve çağrı yaptığı hassasiyetler farklı farklıdır. Her açıdan manipülatif bir organizasyon olduğu belli. Kararlı, sabırlı ve samimi olmalı. Bu milletin irfanı, vicdanı ve sağduyusu bunları aşabilecek genişlik ve derinlikte."
Ergenekon davası başlamadan yıllar önce ulusalcı cephenin ne kadar tehlikeli olduğunu anlatan Fethullah Gülen "milletin irfanının" bu ulusalcı cepheyi aşacağını ilan ediyordu.
Ancak ulusalcı cephenin karşısına milletin irfanı değil, polis ve yargıdaki kumpasçı çete çıktı.
Bu çete, arkalarına iktidarın da desteğini alarak yüzlerce sahte delil üretti. Yüzlerce kişiyi mağdur etti, hapse attırdı.
Toplumsal Dönüşüm Yayınları'nın sahibi olan Durmuş Ali Özoğlu da bir sabah gözaltına alınan isimlerden biri oldu. Kendisi örgüt lideri olmakla suçlandı. Ne olduğunu anlamadan 6 yıl hapis yattı. Birbirinden güzel kitaplar basan bir yayınevi sahibi "örgüt lideri" olmakla suçlandı ve hayatından 6 yılı çaldılar.
Özoğlu'nun savunması çok ilginçtir. Mahkemede "Hıristiyanlığın Truva Atı" adında bir CD'yi savunma olarak mahkeme heyetine izletti. Kasette Fethulllah Gülen'in papa ile Fener patriği ile yaptığı görüşmeler ve cemaatin uluslar arası faaliyetleri anlatılıyordu.
Mahkeme Başkanı Köksal Şengün "bunu neden izlettiriyorsunuz, savunmanızla ne alakası var?" diye sorunca şu cevabı verdi Özoğlu:
"Bu CD, benim savunmamdır. Ben ilk günden beri bu operasyonun polis ve adliye içindeki Fethullahçı grup tarafından yapıldığını söylüyorum. Bunu da bu CD ile somut olarak anlatacağım. Ortada bir kumpas var ben bu kumpası anlatmak istiyorum" dedi.
Mahkeme Başkanı, CD'nin tamamının izlenmesine izin vermedi.
Türkiye'de kumpas kelimesini mahkemede ilk defa kullanan ve mahkemelerin polis ve adliye tezgâhı olduğunu anlatanlardan biriydi Özoğlu.
Balyoz'dan hapse atılan Albay Mustafa Önsel de daha sonra yazdığı, "Beşiktaş'ta Sırtlan Pususu" adlı kitapta bu pusuyu deşifre ediyordu.
Yıllar öncesinden "ulusalcı cephe"nin tehlikesine dikkat çekenler zaman içinde bu tehlikenin tasfiye edilmesi için de beyanatlar verecekti.
Sonuçta, dün iktidarla "el ele" vererek tasfiye etmeye çalıştıkları ulusalcılardan sonra şimdi tasfiye sırası kendilerindeydi. 
Dün pusu kuranlar, bugün pusuya düşmüştü! 
(Not: Dün, Sözcü gazetesinde Erdoğan'ın yıllar önce Zaman gazetesi Ekrem Dumanlı'nın elini havaya kaldırırken yayınlanan fotoğrafı vardı.)

Muharrem Bayraktar -Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12011974/kumpasin-tarihcesi/muharrem-bayraktar



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,907 µs