En Sıcak Konular

AKKAYA: ''MADEN İŞÇİLERİ TKİ KADROSUNA ALINSIN''

1 Aralık 2014 21:45 tsi
AKKAYA: ''MADEN İŞÇİLERİ TKİ KADROSUNA ALINSIN'' CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya,Soma'da işten çıkartılan madenciler ile ilgili yazılı basın açıklması yaptı. İşte o açıklama:

Maden İşçileri TKİ kadrosuna alınsın, Rödovans Sistemi Kaldırılsın

Soma Kömürleri A.Ş.’de dünden itibaren sayısı yaklaşık 2850’yi bulan maden işçisi, işveren tarafından ödeme güçlüğü çekilmesi gerekçesiyle işten çıkarılmıştır. İşten çıkarılan maden işçileri eylem yapmaktadırlar. Türkiye Kömür İşletmeleri’nin taşeronu olan işveren kendi sorunlarını işçileri işten çıkarma yoluyla çözmeye çalışmaktadır. 

AKP’nin uyguladığı politikaların getirdiği durum ne yazık ki budur.  Doğayı yok ederek, insanları rant sistemlerine sürükleyerek yirmibirinci yüzyılda modern kölelik sistemini bütün ülkeye yayan bu zihniyetin yarattığı bu ortam, işçileri yaşamak için her türlü hukuksuz çalışmaya rıza göstermek zorunda bırakmaktadır. Bu insanlık dışı uygulama artık son bulmalıdır. 
İşçiler ölümle, açlık arasında sıkıştırılmamalıdır. Soma’da Türkiye tarihinin en büyük iş cinayeti yaşanmış, 301 madencimiz hayatını kaybetmiştir. Soma’da acımız hala tazedir. İnsanlar toprağından, bahçesinden kopartılmış, madene inmeye zorlanmış, işsizlik, borç batağı sarmalına düşürülmüş, ölümüne çalışmak zorunda bırakılmışlardır. Şimdi de ölümü bile göze alarak çalıştıkları işlerinden edilmektedirler. Bu sadece madencileri değil, aynı zamanda bütün Soma’yı bir de bu şekilde cezalandırmak anlamına gelecektir. 
Madenciler ölümle yada işsizlikle terbiye edilmeye çalışılmamalı, insanca çalışabileceği, insanca yaşayabileceği bir Türkiye bütün emekçilerin de hakkıdır. İşverenlerin her sorununu çözmek için canla başla çalışan Çalışma Bakanlığı en azından Soma’da maden işçilerini korumak için devreye girmek zorundadır. Devletin ve Çalışma Bakanlığı’nın görevi de budur.
Cumhuriyet Halk Partisi, yaşanan iş cinayetlerine istinaden sürekli olarak Soma’da, Zonguldak’ta ve Türkiye’deki madenler ve madencilerin sorunlarını dile getirmekte, çözüm önerisini de vurgulamaktadır. 
Bütün madenler anayasamız gereğince devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Bu nedenle taşeron sistemine ve rödovans sistemine derhal son verilmeli ve bu madenlerde çalışan bütün taşeron işçileri de Türkiye Kömür İşletmeleri’nin kadrosuna alınmalıdır. 

 

Yakup Akkaya

CHP Genel Başkan Yardımcısı


Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,005 µs