En Sıcak Konular

FİLİZ HATİPOĞLU ''ŞİMDİKİ ZAMANLARIN GÜNCESI'' RESİM SERGİSİ

1 Aralık 2014 21:39 tsi
FİLİZ HATİPOĞLU ''ŞİMDİKİ ZAMANLARIN GÜNCESI'' RESİM SERGİSİ Filiz Hatipoğlu’nun ‘Şimdiki Zamanların Güncesi’ isimli sergisi 2 Aralık’ta sanatseverlere kapılarını açıyor.

FİLİZ HATİPOĞLU -ŞİMDİKİ ZAMANLARIN GÜNCESI

2 – 17 Aralık 2014

Filiz Hatipoğlu'nun 'Şimdiki Zamanların Güncesi' isimli sergisi 2 Aralık'ta sanatseverlere kapılarını açıyor.
Şimdiki zaman; zamansızlığın anıdır. Ne geçmiştir, ne gelecek!...Yaşanmış, yaşanılan,yaşanılacak anların hepsidir aslında. Şimdi; zamansal paradoksları bir kenara koyarsak, geriye yaşanılan anların izleri kalır. Bu izler ki vazgeçilmez öğeler olur popüler kültür de ve elbette sanatta...
Zamanın paradoksal yapıda olması, onu kullanabilmenin belki de tek yoludur. Zaman içinde zamanı , tarih içinde tarihi görmek, bize olayları, objeleri, bireyleri ve sonuçta bu nesnellik ; hiç farkına varmadan onu anlayabilmemize, tasarlayabilmemize, kavrayabilmemize ve onları değişik açılardan kullanmamızı sağlamaktadır. Paradoksal yapının oluşturduğu çelişiklik, geçmişin nesnelliği bir bütün olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ahmet Hamdi ' nin dediği gibi' Şimdiki zaman bıçak sırtı, hem geçmişin yükünü taşır, hem de onu çizgi çizgi değiştirir'.
Sürekli bir ilerleme ve bu ilerleme sonucunda ortaya çıkan yokoluş bir yanda, geçmişin bir şekilde varlığını  sürdürmesi  ve gelecekle birlikte ''şimdi'' içinde bulunması bir paradoks değilde nedir?
Her dönemim yaşanmış anları, bize yaşanılan anların keyfini sunar. Çağdaşlık kavramının da parçası olur. Ne kadar çağdaş olduğumuzu kanıtlamak , sanki geçmişin şimdiki zamanlarını yadsımakla gerçekleşir.

Yaşanmışlığın izlenimi altında varolan nesnelciliğin görselliği sanatçının tuvalinde anın izini sürmekle beraber, geçmişin vazgeçilmezliğini de yansıtmaktadır. Geçmişteki şimdiki zamanlara saygınlıktır adeta. Varoluşun gerçekliğiyle, varlığını gelecek şimdiki zamanlara sunabilmektir. Kültürel değerlerimizi kaligrafik hareketlerle yorumlamaktır.

Sanatçının Türk yazı sanatına duymuş olduğu ilgi, özellikle Osmanlı Türkçesini oluşturan Arap alfabesinin kıvraklığından ve estetiğinden etkilenmesi sonucu ; sanatında kaligrafik öğeler oluşturur. Runik, Osmanlıca ve Latin harflerinin harmanlaması, kaligrafik değerlerin ön plana çıkmasını koşulsuz kılar. Geçmiş-gelecek; şimdiki zamanların güncesidir O'nun için. Geçmişe duyulan saygı, şimdinin gücüyle gelecek zamanlara referanstır aynı zamanda.
Yaşanmış anları resmetmek, gerçekliğin kendisidir. Postmodern ifade, modern dünyanın şimdiki zamanıdır aslında...
Sergi 17 Aralık'a kadar Galeri Eksen'de görülebilir.
Filiz Hatipoğlu
Lisans: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi -GTS- 
Yüksek lisans: Yeditepe Üniversitesi, Plastik Sanatlar
Doktora : Yeditepe Üniversitesi, Plastik Sanatlar

Yedi kişisel sergi, yurtiçi ve yurtdışında elli kadar karma sergi, Uluslararası Sempozyum ve Çalıştaylara katılım, Sakıp Sabancı Başarı Ödülü, MGSÜ Onur ödülü, Küçükçekmece Belediyesi Ödülü.Ayrıca eserleri yurtiçi ve yurtdışındaki müzelerde sergilenmiştir.

Galeri Eksen

Maçka Cad. No:29 Nişantaşı / İstanbul

0212 219 08 50 – www.galerieksen.com

 



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,745 µs