En Sıcak Konular

KORUCULAR TEHDİT ALTINDA

9 Kasım 2014 13:48 tsi
KORUCULAR TEHDİT ALTINDA AKP iktidarının terör örgütü ile yürüttüğü ihanet sürecinin faturasını köy korucuları ödüyor.

Korucular tehdit altında

AKP iktidarının terör örgütü ile yürüttüğü ihanet sürecinin faturasını köy korucuları ödüyor.

PKK, infaz listesine aldığı korucuları işkence yaparak şehit ediyor

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen, PKK'nın infaz listesinde yüzden fazla korucunun bulunduğunu söyledi. Sözen, "Korucu devlete küstü" dedi.

Terör örgütünden koruculara tehdit!

Korucuların PKK'dan çok sayıda tehdit mektubu aldıklarını belirten Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Sözen, "Terör örgütü açıkça infaz listesi hazırlamış" dedi

AKP iktidarının, terör örgütü PKK ile oturduğu pazarlık masasının faturasını köy korucuları ödüyor. Korucuları kaçırıp işkence ile şehit eden PKK'nın infaz listesi hazırladığı ortaya çıktı. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen,  korucuların çok sayıda tehdit mektubu aldıklarını belirterek, "PKK açıkça infaz listesi hazırlamış. Bunu devlet ile paylaştık. Ancak hiçbir önlem alınmıyor dedi.
PKK'nın infaz listesinden 100'den fazla korucunun isminin bulunduğunu anlatan Sözen, bunların teker teker şehit edildiklerine dikkat çekti. Silvan'da işkence ile şehit edilen Nihat Çapraz'ın adının da bu listede yer aldığını açıklayan Sözen " Listedekileri tek tek şehit ediyorlar. Korucular, korumasız kalıyor. Hala akıbeti belirsiz olan korucularımız var. Devlet büyüklerimize yazılı ve sözlü olarak defalarca başvurmamıza rağmen korucularımız kurtarılamadı " dedi.

Devlete küstüler
Elazığ'ın Arıcak ilçesinde kaçırılan Köy Korucusu Sıtkı Yazar'ın hala PKK'nın elinde rehin tutulduğunu ifade eden Sözen, hayatından endişe ettiklerini söyledi. Sözen, " Allah rızası için bu korucumuzun sağ salim bir şekilde ailesine kavuşturulması için gereken yapılsın " diye konuştu. AKP iktidarının izlediği politikanın korucuları devletine küstürdüğünü belirten Sözen, kendilerine yeniden ihtiyaç duyulması halinde çok sayıda korucunun eline silah almayacağını ifade etti. Devletin koruculara karşı vefasızlık yaptığını kaydeden Sözen, " Korucular devletine küstü, kırıldı. Devlet yeni korucu kadrolarına ihtiyaç duyduğunda kimse çocuğunun eline silah vermeyecek " dedi.

Adım atamıyoruz
Bölgede PKK'nın izni olmadan adım atamadıklarını açıklayan Sözen, şehit korucu Çaprak'ın cenazesine katılmak için bile Bitlis'e giderken terör örgütünün kurduğu kontrol noktalarından geçmek zorunda kaldıklarını belirtti. PKK'nın bölgede mahkeme kurduğunu, açıkça vergi topladığını, arazilere el koyduğunu söyleyen Sözen, şöyle konuştu: " Kişilerin arasında alıp vermeden kaynaklanan icra dosyaları çekiliyor. Bunlar PKK'nın şehir uzantısı KCK'ya teslim ediliyor. Sorunu onlar çözüyor. Şırnak'ta arazisi ve meraları olan büyük aşiret ağaları var. Onların meraları ve arazileri ellerinden zorla alınmış ve PKK tarafından koyun sahiplerine kiraya veriliyor.

Beylik silah verilsin
Halkı korumakla mükellef olan köy korucularının can derdine düştüklerini vurgulayan Sözen, şehirlere silahla girmelerine yasak getirilmesinin büyük bir sorun olduğunu anlattı. Silah taşımadıkları için PKK'ya kolay hedef olduklarını belirten Sözen, şöyle devam etti: "Koruculara da asker ve poliste olduğu gibi beylik silahı verilmeli. Uzun namlulu silahlarımızla il ve ilçe merkezlerine giremiyoruz. Küçük silahlarımız da olmadığı için 'koyunu kurda teslim etmek'misali bütün arkadaşlarımız tehdit altında. Güvenlik Paketi'nde bizim korucuların güvenlik sorunları yeniden gözden geçirilsin. Yasal düzenlemeyle kendi il sınırlarımız içinde kendi uzun namlulu silahlarımızla köyden ilçeye giderken, kırsaldan geçtiğimizde karayolunda silahlarımızı göstermeden, arabamızda taşıyabilmek istiyoruz." (Haber: Fatih Erbaz - YENİÇAĞ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/korucular-tehdit-altinda-105156h.htm



Bu haber 1,021 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,679 µs