En Sıcak Konular

BATININ TERÖR ŞEBEKELERİ

27 Ağustos 2014 22:28 tsi
BATININ TERÖR ŞEBEKELERİ Batılı devletlerin desteklediği IŞİD, Boko Haram, el Nusra, El Şahab gibi terör örgütlerinin ortak özellikleri dikkat çekiyor:

Batının terör şebekeleri

Batılı devletlerin desteklediği IŞİD, Boko Haram, el Nusra, El Şahab gibi terör örgütlerinin ortak özellikleri dikkat çekiyor: Hepsi selefi, hepsi ağır silahlı, hepsi kafa kesiyor, hepsi ağırlıklı olarak Müslümanı hedef alıyor 

Suriye'de El Nusra, IŞİD; Irak'ta IŞİD; Somali'de El-Şebab, Nijerya'da Boko Haram, dünya genelinde El Kaide... Bu örgütlerin hepsi nevzuhur terör yapılanmaları olarak dikkat çekiyor. Hepsi de ABD'nin 'küresel terörizmle mücadele' kavramını icat ettiği 11 Eylül 2001'deki saldırırlardan sonra oraya çıktı. Dünya El Kaide'nin ne olduğunu hiç ama hiç bilmiyordu. 11 Eylül'de New York'taki İkiz Kuleleri saldırıdan bir saat sonra dünya El Kaide ile tanıştı... Adı sanı bilinmeyen, öncesi olmayan bir terör örgütü bir anda dünya tarihinin en karmaşık, en zor terör eylemine imza atmıştı. 11 Eylül hadiseleri ile ilgili bugüne kadar çok sayıda kitap ve film yayınlandı. Uçakların İkiz Kulelere vurmadığı, vursa bile sağlam yapılmış kulelerin tuz buz olmayacağı, kulelerin içeriye yerleştirilen patlayıcılarla çökertildiği öne sürüldü. Ancak bilinen bir gerçek var ki 11 Eylül olaylarından sonra Afganistan ve Irak ABD tarafından fiilen işgal edildi; Suriye, Mısır, Libya ateşe atıldı; Türkiye'de PKK eylemleri yeniden başladı. 11 Eylül'den sonra İslam coğrafyasında İslam dünyasının modern çağlarda tanık olmadığı nevzuhur (yeni ortaya çıkmış) terör örgütleri türedi. Endonezya'dan Türkiye'ye, Irak'tan Fas'a bu örgütler on binlerce Müslümanın kanını döktü.

Birbirlerinin kopyaları

El Nusra, IŞİD; El Şbab, El Kaide, Boko Haram gibi örgütlerin özellikleri aşağı yukarı aynı... Sanki aynı fabrikanın aynı üretim hattından çıkmış gibi. Bu ortak özellikleri şu şekilde sıralamak mümkün:

1) Söz konusu örgütlerin hepsinin Batıyla bağlantısı var. Batılı ülkelerin yöneticileri siyasi platformda bu örgütleri eleştirse de, istihbarat örgütleri vasıtasıyla destekliyor. Batılı ülkelerin yöneticileri nevzuhur örgütlere karşı keskin bir dil kullanmaktan kaçınıyor.
2) Benzer şekilde bu örgütlerin liderleri de Batıyı ve özellikle İsrail'i eleştirmiyor. Mesela İsrail'in Gazze'de katlettiği Müslüman sayısı 2 bin 150'ye yaklaştı. Peşi sıra hilafet ilan eden bu örgütlerden bu vahşet karşısında çıt çıkmıyor. ABD uçakları günlerdir IŞİD'i bombalıyor (mu acaba), IŞİD'den ABD karşıtı keskin bir açıklama gelmiyor. 
3) Bu örgütlerin hepsi selefi... Kaynaklar, bugün Suudi Arabistan'ın yüzde 25'inin, Katar'ın yüzde 50'sinin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yüzde 44.8'inin selefi olduğunu ortaya koyuyor. Kuveyt ve Bahreyn'de bu oran yüzde 5'in altında... Suriye'de Beşar Esad'a karşı mücadele veren nevzuhur örgütleri Batı dünyasının yanı sıra Suudi Arabistan, Katar ve BAE'nin desteklediği biliniyor. 
4) Nevzuhur örgütler bu nedenle olsa gerek sefahatin kol gezdiği Körfez ülkelerinin krallarına ve emirlerine dokunmuyor, haklarında tek laf etmiyor, bu ülkelerde eylem yapmıyor. Aynı örgütler 11 Eylül'den bu yana ABD'de de eylem yapmadı. Türkiye ise geçen yıl Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türkiye Büyükelçiliği çalışanlarının kaldığı binaya düzenlenen saldırıda olduğu gibi zaman zaman hedef oluyor. 
5) Söz konusu örgütlerin hepsi profesyonel ordular gibi ağır silahlarla donatılmış ve militanlar bu silahların nasıl kullanılacağını iyi biliyor. 
6) Boko Haram ve Şebab dışındaki örgütlerde başta ABD, İngiltere ve Fransa olmak üzere Batılı ülkelerden gelme çok sayıda militan görev alıyor. 
7) Söz konusu terör yapılanmalarının hiçbiri para sıkıntısı çekmiyor. Mesela IŞİD sayıları 6 bin ile 20 bin arasında değişen militanlarına her ay 400 dolar ödeme yapıyor. Ne ilginçtir ki, ödemeler ABD Dolarıyla yapılıyor! Fakir Afrika'nın göbeğindeki Boko Haram, ekmeğin bile zor bulunduğu Somali'deki El-Şebab bile para sıkıntısı çekmiyor.
8) Söz konusu örgütlerin hepsi acımasız bir şekilde Ehl-i Beyt karşıtı ancak Lübnan'daki Hizbullah'tan da çok korkuyorlar. Hizbullah'a yönelik eylem tarzları ise bombalı tuzakla sınırlı...
9) Söz konusu örgütlerin militanları istihbarat teşkilatları mensupları gibi görüntü vermiyor, klasik medya yoluyla kendilerini anlatmıyor. Kısmen sosyal medyayı kullanıyorlar. 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13008665/batinin-teror-sebekeleri


Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,870 µs