En Sıcak Konular

TÜRK OCAKLARI'NDAN TÜRKMENLER'E YARDIM KAMPANYASI HAKKINDA AÇIKLAMA

26 Ağustos 2014 23:25 tsi
TÜRK OCAKLARI'NDAN TÜRKMENLER'E YARDIM KAMPANYASI HAKKINDA AÇIKLAMA Türk Ocakları Genel Merkezi ve Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın başlattığı Irak ve Suriye Türkmenlerine Yardım kampanyası hakkında yazılı basın açıklaması yapıldı.İşte o açıklama:

“Bugün ve Her Zaman Elini Türkmeneli’ne Uzat” Yardım Kampanyamız Hakkında Basın Açıklaması

Türk Ocakları Genel Merkezi ve Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Ankara Valiliği’nin 02 Temmuz 2014 tarih ve 19927 sayılı izinleriyle başlatmış olduğumuz Irak ve Suriye Türkmenlerine Yardım kampanyamız başarı ile devam etmektedir.

Türk Ocakları Genel Merkezi sosyal medya ve internet sayfalarından duyurduğumuz kampanyaya üyelerimiz ve duyarlı vatandaşlarımız büyük ilgi göstermiş olup TC. Ziraat Bankası ve TC. Vakıflar Bankası’nda açılan hesap numaralarına şimdilik 300 bin Türk Lirası civarında bir para toplanmıştır. Bu vesile ile yardım kampanyasına katılan bütün yurttaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Bir yıl süre ile devam edecek olup 2015 yılı Ramazan ayını da içine alacak olan Yardım Kampanyamızda toplanan meblağı bir an önce yerlerine ulaştırmak ve kardeşlerimizin mağduriyetlerini azaltabilmek için harekete geçildi. Bu çerçevede, bugüne kadar yapılan hizmetler ve yapılan yardımlar hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.

İlk olarak Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Sekreterimiz Hüseyin Erdem AFAD  yetkilileri ile birlikte Erbil’e giderek orada Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil Temsilcisi ve Milletvekili Aydın Maruf Bey’le bir protokol  imzaladı. Bu protokol gereğince Irak Türkmen Cephesi’ne banka havalesi yoluyla para akışına başlandı. Bu para akışı, Irak’taki karışık durum göz önüne alınarak harcamalar yapıldıkça ve ihtiyaca göre belirli aralıklarla devam edecek.
Hatay Yayladağı’nda bulunan Türkmen  Kampı’ndaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının devletimizce ve Birleşmiş Milletler fonundan gönderilen paylarla karşılandığını ancak kamp dışında kalan yüzlerce Türkmen’in mağdur durumda olduklarını tespit ettik. Onların mağduriyetlerini bir nebze de olsa hafifletebilmek için içinde temel gıda maddeleri ile dolu olan 1350 koli yardımı büyükçe bir tıra yükleyerek 20 Ağustos günü Genel Merkez Yönetim ve Denetim Kurulu’ndaki arkadaşlarım(Osman Oktay, Bülent Aksoy ve Mustafa Asım Mutlu) ile birlikte Yayladağı’na götürüp dağıtımı başlattık. Bu dağıtımın organizesi sırasında yardım ve desteklerini esirgemeyen Yayladağı Kaymakamı Sayın Turan Yılmaz, Yayladağı Belediye Başkanı Sayın Hacı Mehmet KALKAN ve Hatay Şube Başkanımız Ali Gündüz’le yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.
Osmaniye’ye sığınan Türkmen kardeşlerimiz için Osmaniye Şube Başkanlığımıza para havale etmiştik. Şube Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çetinkaya ve yönetim kurulundaki arkadaşlarının mahallinde temin edip hazır hale getirdikleri gıda kolilerinin dağıtımını da yine 20 Ağustos günü başlattık. Bu konuda yardım ve desteklerini esirgemeyen Osmaniye Valiliği ve mahalli idarecilere de teşekkürlerimi sunuyorum.
IŞİD zulmünden kaçarak Gaziantep ilimize sığınan Türkmen kardeşlerimizin oldukça zor durumda olduklarını ve bölgeden kaçan diğer unsurlarla birlikte aynı mekânları paylaşmak zorunda kaldıklarını biliyorduk. Gaziantep Şubemize bir miktar para göndererek bu duruma bir çözüm bulunmasını talep ettik. Şube Başkanımız Mehmet Berk ve arkadaşları büyük gayret göstererek hayırseverlerin de desteği ile hem oradaki kardeşlerimizin kaldıkları eski yerin kira borçlarını ödediler, hem de kendi başlarına kalabilecekleri güzel bir yurt binasını kiraladılar. Şube yöneticilerimize ve bu konuda önlerini açıp destek olan Gaziantep Valiliği’ne teşekkür ediyorum.
Kampanyamız elbette bunlarla sınırlı değil. Gidip mahallinde de tespitlerde bulunduktan sonra gördük ve anladık ki daha yapacak çok işimiz var. Üyelerimizi, duyarlı vatandaşlarımızı ve karınca kararınca herkesi devam etmekte olan kampanyamıza destek olmaya davet ederken yardım amaçlı diğer kuruluşların da Türkmen kardeşlerimizi unutmayıp onlar için seferber olmalarını diliyorum. Asıl önemlisi ise bu konularda devletimizin  ve artık ne işe yaradığı tartışma konusu olan Birleşmiş Milletler’in daha köklü ve kesin çözümler üretmesidir. Her şeyden önce Ortadoğu üzerinde oynanan oyunlara ve  oralarda yaşayan insanların İsrail’in ya da malum büyük devletlerin menfaatlerine kurbanedilmelerine bir son verilmelidir.

Ramazan ayını ve Bayramını geçirdik, önümüzde Kurban Bayramı var. Biz Türk Ocakları Genel Merkezi ve Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak kesilecek kurbanların Irak ve Suriye’deki ve oralardan kaçmak zorunda kalıp ülkemize sığınan Türkmen kardeşlerimize bağışlanması konusunda da öncülük edeceğiz. Bir yandan nakdi yardım kampanyamız devam ederken öbür yandan da kurban bağışlarını kabul edip mahallinde kestirerek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bu konuda Genel Merkezimiz ve Şubelerimiz hayırseverlerimizin hizmetinde olacaktır.

Prof. Dr.Mehmet ÖZ
Türk Ocakları Genel Başkanı



Kaynak: turkocagi.org.tr http://www.turkocagi.org.tr/index.php/component/content/article/7149


Bu haber 876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,575 µs