En Sıcak Konular

301 İŞÇİ ÖLDÜ 78 VEKİL KATILDI

24 Mayıs 2014 09:32 tsi
301  İŞÇİ ÖLDÜ 78 VEKİL KATILDI Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği facia sonrası yaşananlar adeta akıllara zarar.

301 işçi öldü, 78 vekil katıldı

Türkiye 13 Mayıs Günü Büyük Bir Acıyı Paylaştı

Soma'da  301 işçinin hayatını kaybettiği facia sonrası yaşananlar adeta akıllara zarar. İş güvenliği başta olmak üzere millet, TBMM'den yeni düzenlemeler beklerken, Çarşamba günü Araştırma Komisyonu'nun Kurulması görüşmesine sadece ve sadece 78 vekilin katılması adeta millete hakaret olarak yorumlanıyor…

Türkiye; on gündür Soma'da yaşanan ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği faciaya ağlıyor. Millet olarak herkes ve herkesim acılı ailelerin üzüntülerini paylaşılırken, facia sonrası yaşananlar ise adeta 'üçüncü dünya ülkelerinde bile yaşanmaz' dedirtti. Arama kurtarma çalışmalarındaki bir dizi eksiklikler, iş güvenliği ile ilgili eksik mevzuatlar, iktidardaki Soma çatlağı, şirket yöneticilerinin birbirini suçlaması ve TBMM'de Araştırma Komisyonu Kurulması sırasında yaşananlar. Tüm bunlar dikkate alınınca milletin ortak paylaştığı acının, vekilleri tarafından paylaşılmadığı ve TBMM'nin soğuk koridorlarına bu acıların taşınmadığı gün yüzüne çıktı.

Vekil Aslına Saygı Bile Duymuyor

AKP iktidarının bakanlarının içine düştüğü çıkmaz ve birbirini suçlama gayretleri sonrası TBMM'ye gelen Araştırma Komisyonu önergesi sırasında yaşananlar vekillerin, milletin acısına bile saygı duymadığını gözler önüne serdi. Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'na gelen Soma faciasına ilişkin Araştırma Komisyonu önergesinin oylaması ve görüşmelerinin yaşandığı sırada 550 milletvekilli TBMM'de 78 vekilin katılması 301 maden işçisinin hayatına saygıları olmadığı gibi ölümlerine bile saygısızlığını ortaya çıkardı.

301 şehit, 78 vekil

TBMM'de Çarşamba günü yapılan Araştırma Komisyonu görüşmeleri sırasında 78 vekilin katıldığı belirlendi. Geçtiğimiz Salı günü başlayan görüşmeler sonrası Çarşamba günü ise oylamaya geçilerek komisyonun kurulması kararlaştırıldı. Ancak görüşmeler sırasında 539 milletin vekilinin olduğu TBMM'de Genel Kurul Salonu'na 301 maden işçisi şehidi kadar vekilin katılmaması görenlerin kanını dondurdu. AKP ve CHP başta olmak üzere MHP, HDP ve BDP ile bağımsız vekillerden oluşan TBMM'de sadece ve sadece 78 vekilin katılması milleti şaşkına çevirdi. Bu ise milletin ortak acısına bile saygı duymayan yüzlerce vekilin TBMM'de yer aldığını adeta ifşa etti.

539 vekil var, ama varki ne var…!

Partilerde görevli ve vefat eden vekiller düşüldüğünde milletin meclisi olan TBMM'de toplamda 539 vekil bulunması gerekiyor. Bu vekillerin büyük bir bölümü Soma faciası sonrası TBMM'nin de tatil olması ile birlikte onlarda adeta tatile girdi. 3 günlük milli yas ile millet acısın ortak paylaşırken, milletinin acısını paylaşamayan TBMM'deki partilerin vekillerin sayısı ise şu şekilde: AKP'nin 313, CHP'nin 131, MHP'nin 52, HDP'nin 27, Bağımsız 14, BDP'nin ise 2 vekili bulunuyor.

İki Bakan İçin Verilen Gensorular Rededildi

Bir yandan bunlar yaşanırken öte yandan ise CHP ve HDP'nin Soma maden faciası ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınması ise reddedildi. Genel Kurul'da vekillere hitap eden Taner Yıldız, "Bir yerde doğal afet, tabi afet yoksa, deprem ve sel gibi, orada kusur vardır dedik. Bu kusurun tarafları kimlerdir? Bunun idari, insani, siyasi, hukuki, adli ve sosyal yanları vardır diye söyledim. Siyasi olarak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı var." dedi. Yıldız, çalışmalarını dünya ve ahiret ölçülerini dikkate alarak yürüttüklerinin altını çizdi. "Bu kaza elim ve çok büyük bir kazadır." diyen Yıldız, bunun her türlü sorumluluğuyla alakalı açık yürekli olduklarını belirterek derinden hissetmediklerini kimsenin söyleyemeyeceğini kaydetti. (Ahmet AÇIKAY / MİLLİ GAZETE)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/301_isci_oldu_78_vekil_katildi/321562#.U3-zLMVixCg


Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,324 µs