En Sıcak Konular

''BALYOZ'' İÇİN UMUT YARGITAY

23 Mayıs 2014 22:22 tsi
''BALYOZ'' İÇİN UMUT YARGITAY Balyoz davası hükümlülerinin Yargıtay’a yaptıkları “karar düzeltme” talebinde umutlar sönmedi. Avukat Ülgen, “Süre geçmedi, Yargıtay’da hala umudumuz var” dedi.

"Balyoz" için umut Yargıtay

Balyoz davası hükümlülerinin Yargıtay'a yaptıkları "karar düzeltme" talebinde umutlar sönmedi. Avukat Ülgen, "Süre geçmedi, Yargıtay'da hala umudumuz var" dedi.

Balyoz Davası hükümlülerinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları karar düzeltme isteminde umutlar sönmedi. Balyoz davası avukatlarından Ülgen, "Yargıtay'da hala umut var, süre geçmedi" dedi. Yargıtay cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan bir savcının ret kararının kamuoyunda yanlış anlaşıldığını belirterek, "Bir savcı  'istemi Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na götürmüyorum'yönünde karar verdi. Bu kararı Yargıtay cumhuriyet Başsavcısı vermedi" diye konuştu. Karar düzeltme istemi konusunda  umutlu olduklarını söyleyen Avukat Celal Ülgen, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın hükümlülerin lehine hareket etme hakkının bulunduğunu ifade etti. Ülgen, "Tek umut AYM'de değil hala Yargıtay'da umut var. Çünkü süre geçmedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı her an bu yola başvurabilir ama inatla ve ısrarla başvurmuyor" diye konuştu.

Tahliyeler için 3 seçenek
Balyoz  hükümlülerinin tahliyesi için 3 seçenek bulunduğunu  açımlayan Ülgen şöyle konuştu: "TBMM'ye iktidar bir kanun teklifi verdi. İçerde devlete karşı işlenmiş suçlardan 1 yıl yatan kişileri 6 yıl infaz edilmiş sayılmasına ilişkin bir teklif bu. Balyoz sanıkları bundan yararlanabiliyor ve bu kanun çıkarsa hemen tahliyeleri gerçekleşiyor. İkincisi, AYM'deki ihlalin tespiti halinde yine tahliyeleri söz konusu olacak. Üçüncüsü de yargı üzerindeki çetenin tespit edilmesi. Bu çeteye mensup hâkim ve savcıların hakkında soruşturmalar açılıp Silivri'ye gönderilmesi, bunun arkasından da bu kişilerin yaptığı yargılamaların yeniden Yargıtay'da görüşülmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başvuru yapılması." Aynı davanın avukatlarından Haluk Pekşen, Yargıtay konusunda büyük bir endişe taşıdıklarını açıkladı. Siyasetin Yargıtay'ın dokusuna işlediğinin görüldüğünü vurgulayan Peşken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Paralel Yapı" açıklaması ile de bu iddiaların gerçeklik kazandığına dikkat çekti. 

Yargıya güven azaldı

Peşken, "Yargıçlar siyasal yapılanmanın parçası olmuşlarsa artık mesleğiyle bağdaşır bir durum söz konusu değildir. Öncelikle siyasal yapının parçası olan insanların meslekten elleri çekilmeli.  Dünyanın her yerinde yargıçlar temel ilke gereği bağımsız ve tarafsız olmalıdır" diye konuştu. Peşken, sorunun Anayasa Mahkemesi tarafından çözülmesinin daha gerçekçi bir yöntem olacağını düşündüğünü ifade etti. Peşken, "AYM'de bir hak ihlali tespitinin yapılması hepimizin beklediği bir durum. AYM eğer bir hak ihlali tespiti yaparsa dosya tekrar İstanbul Kartal'daki 4. Ağır ceza mahkemesine gidecek, oradan da yeniden yargılanma sürecine girecektir" dedi. (Hanife Açıkalın- Yeniçağ)

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/balyoz-icin-umut-yargitay-97545h.htm 



Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,453 µs