En Sıcak Konular

ŞENER'DEN DEVLET BAHÇELİ'YE DESTEK

10 Mayıs 2014 23:23 tsi
ŞENER'DEN DEVLET BAHÇELİ'YE DESTEK Siyasi kulislerde CHP ve MHP’nin ortak adayları arasında adı konuşulan eski Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’den MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çizdiği aday portresine destek geldi.

Şener'den, Devlet Bahçeli'ye destek

Siyasi kulislerde CHP ve MHP'nin ortak adayları arasında adı konuşulan eski Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'den MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çizdiği aday portresine destek geldi.
Şener, Bahçeli'nin tarifini doğru bulduğunu ve desteklediğini belirterek, "Gösterdiği hassasiyete katılıyorum. İsabetli buluyorum. CHP'den de çağrıya olumlu cevap verilmesi önemli gelişmedir. Bundan sonra kamuoyu, iktidarın muhtemel adaylarını değil de, muhalefetin muhtemel adaylarını konuşacak. Türkiye gündemi farklı bir noktaya girmiştir" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin hata yapmaya hakkı olmadığını dile getiren Şener, aksi halde faturanın millete kesileceğini söyledi. Kamuoyunda uzun süredir AKP adaylarının tartışıldığını ve bunun da doğru olmadığını ifade eden Şener şunları söyledi: "Bir aya yakın bir süredir sanki iktidarın göstereceği adaylar dışında bir başkası yokmuşçasına sürekli medya o cepheyi konuşuyordu. Bu, psikolojik bir hava oluşturuyordu. Bahçeli'nin yapmış olduğu ortak aday açıklamasından sonra kamuoyu artık bunu tartışıyor. Türkiye gündemini belirledi. Bahçeli'nin işi ciddiye aldığı ve sıkı tutacağı en isabetli karara ulaşmak için hassasiyeti göstereceği anlaşılmaktadır. Bu da kamuoyunda büyük kitlelere güven verdi." 

Doğru karar verilmeli
Seçilecek cumhurbaşkanını önemli görevlerin beklediğini vurgulayan Şener, özellikle de demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler sorununun bunların en başında geldiğine dikkat çekti. Aday belirleme noktasında isim belirtmenin sağlıklı olmayacağını da kaydeden Şener, sözlerini şöyle tamamladı: "Böyle bir hassas noktada iyi giden bir süreci aksatacak bir takım isimler sıralamak yanlış olur. 'Ben' merkezli konuşmak doğru değil. Memleketimiz açısından doğru karar verilmelidir, verileceğine de inanıyorum. Bu noktada Ahmet, Mehmet aday olmasın diye bir tartışmanın üstelik de doğrudan insanların kendisiyle bağlantılı konuşmalarından hareketle dillenmesinin sürece katkı sağlayacağını düşünmüyorum." 

"Ortak çatı diyoruz" birileri ürküyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  twitter'dan takipçileriyle bir araya geldi. Bir dizi paylaşımda bulunan Bahçeli,  "Geleceğimiz için ortak çatı, dirliğimiz için ortak akıl, birlik için ortak irade olsun diyoruz, ancak birileri ürküyor, kaçıyor, korkuyor" diyerek, nefsine yenilmiş, hırslarına boyun eğmiş, ideolojik önyargılarının esiri olmuş kim varsa belirsizlikten istifade etmenin peşine düştüğünü kaydetti.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/senerden-devlet-bahceliye-destek-97182h.htm


Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,019 µs