En Sıcak Konular

''TÜRKİYE'DE 300 BİN POLİS 570 İŞ MÜFETTİŞİ VAR''

8 Mayıs 2014 21:12 tsi
''TÜRKİYE'DE 300 BİN POLİS 570 İŞ MÜFETTİŞİ VAR'' CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Büro Emekçileri Sendikası’nın (BES) 7.Olağan Genel Kurulu’na katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye'de 300 bin Polis, 570 İş Müfettişi var!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Büro Emekçileri Sendikası'nın (BES) 7.Olağan Genel Kurulu'na katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde TBMM'de kabul edilen MİT Yasasına değinen Akkaya, yasanın MİT'i "Yargılanamaz Ajanlar Ordusu" haline getirdiğini savunarak Alman diktatör Hitler'in kurdurduğu SS birliklerinin de benzer bir yasadan güç aldıklarını söyledi.
Demokrasi geleneğiyle bağdaşmayan bu uygulamayı eleştiren Akkaya, AKP hükümetinin iktidara gelmeden önce halka verdiği sözleri tutmadığını belirterek, yoksullukla mücadele edeceğini söyleyenlerin yoksulları unuttuklarını anlatarak: "Türkiye'de 12 milyon 225 bin kişi aylık 376 liranın altında gelir elde edebiliyor. Açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor. Diğer yandan Nüfusun %10'luk bir kısmı ülkenin tüm gelirinin %31,1'ini alıyor. Bir diğer ifadeyle 7,6 milyon kişi 247 milyar dolar gelir elde ediyor. İşte gerçek adaletsizlik budur." dedi.
Türkiye'nin üretmeden tüketen bir ülke haline getirildiğini savunan Akkaya: " Nüfusun %61,3'ünün borcu var. 2014 Türkiye'sinde 23 milyon 668 bin 942 kişi yoksul ve muhtaç durumda. Aile Bakanlığı'nın verilerine göre 23,7 milyon kişi sosyal yardım ve ödemeler ile yaşıyor." Diyerek hükümeti eleştirdi.
Konuşmasında iş cinayetlerine değinin ve hükümetin denetim sorumluluğunu yerine getirmediğinden bahseden Akkaya, AKP'nin kısa sürede polis sayısını 140 binden 300 bine yükselttiğini ancak 1,5 milyon işyerinin denetlemek için sadece 570 İş Müfettişi'nin çalıştığına dikkat çekti. 570 müfettişin ise sadece 276'sının iş sağlığı ve güvenliği konusunda uzman olduğunu anlattı.
AKP'nin "Nerden Buldun Yasası"nı değiştirerek yolsuzluğun da önünü açtığını kaydeden Akkaya, Kamu İhale Yasası'nın tam 164 kez değiştirildiğini ve böyle bir örneğin dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığına dikkat çekti.
"Yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyenler, yolsuzluğun ana kaynağı haline gelmiştir." diyen Akkaya, CHP kadrolarının emekçilerin hak ve özgürlükleri için mücadele etmeye devam edeceğini ve mücadeleci sendikalarla sonuna kadar dayanışma içinde olacakları söyledi.




Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,330 µs