En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU'NA SAVCIDAN SKANDAL ÇAĞRI

30 Nisan 2014 15:00 tsi
KILIÇDAROĞLU'NA SAVCIDAN SKANDAL ÇAĞRI İnanılmaz bir "sehven" skandalı daha!..Askerlerin sanık olduğu bazı davalarda görülen "sehven" skandallarının son kurbanı Kılıçdaroğlu oldu. "Şüpheli" CHP lideri, ifadeye çağrıldı!

İnanılmaz bir "sehven" skandalı daha!..

İnanılmaz bir "sehven" skandalı daha!..Askerlerin sanık olduğu bazı davalarda görülen "sehven" skandallarının son kurbanı Kılıçdaroğlu oldu. "Şüpheli" CHP lideri, ifadeye çağrıldı!
Milletvekili için izlenecek yol belli
Siyasette görülmemiş bir skandal yaşandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturmada, "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere çağrıldı. Oysa milletvekili dokunulmazlığı böyle bir işleme izin vermiyor. Üstelik tutanakta ne konu ne suç isnadı yer aldı. 'Davet' CHP'de sert tepkiye yol açarken, savcılık "sehven gönderildiğini" açıkladı.

Erdoğan için de fezleke bekliyoruz
Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu ise eski Bakanlarla ilgili fezlekelerin nihayet Meclis'e geleceğini belirterek, şunları söyledi: Gün olarak pazartesiyi seçmişler. O gün Meclis TV yayın yapmıyor. Madem 4 bakanla ilgili yolsuzluk iddiaları var, millet seyretsin. Japonya yolsuzluk soruşturmasını canlı izletti. Erdoğan ile ilgili de bir fezleke bekliyoruz!  

Başbakan ile ilgili de fezleke bekliyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta parlamentoya fezlekelerin geleceğini ifade ederek, "5 aydır sürüyor. Görüşülecek ama günü Pazartesi günü olarak seçmişler. Pazartesi günü Meclis TV yayın yapmıyor. Madem 4 bakanla ilgili yolsuzluk iddiaları var millet seyretsin. Japonya yolsuzluk soruşturmasını canlı olarak izletti. Ne diyordu danışmanı 'biz Meclis TV'yi kapattık siz alt yazı geçiyorsunuz'demişti. Erdoğan ile ilgili de bir fezleke bekliyoruz" dedi. 

Savcı arıyoruz
Kılıçdaroğlu, dün Meclis'teki grup konuşmasında şunları söyledi: "Dört bakan nasıl rüşvet aldılar, kimler tarafından satın alındılar, kaç lira rüşvet aldılar, rüşveti nasıl aldılar, bunlar nasıl belgelendi, önümüzdeki süreçte bunların tamamını göreceğiz ve öğreneceğiz. Bir şey daha bekliyoruz, Erdoğan ile ilgili de bir fezleke bekliyoruz. Paraları sıfırlama için oğluna talimat veriyor, arta kalan 30 milyon Euro ile villa aldırıyor, bunları da bekliyoruz. Yürekli bir savcı, namuslu bir savcı, ülkesine karşı sorumluluk hisseden bir savcı, hukuk fakültesinin hakkını veren bir savcı arıyoruz. 

MİT kanunu AYM'ye
Yeni MİT Kanununu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini ifade ede Kılıçdaroğlu, "MİT yasasını onayladılar, anayasayı çiğnediler. Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Milli istihbarat, gerçekten milli olmak istiyorsa siyasetin arka bahçesi olmaktan vazgeçmeli" dedi. Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere ilişkin sorunları ise şöyle aktardı: 
"Türkiye'de çalışma hayatının en büyük sorunlarından biri de taşeron işçilik konusudur. Ülkenin gündemine taşeron işçiliği taşıyan parti CHP'dir. Taşeron işçilik, çağdaş köleliktir. En büyük taşeron ise devletin kendisidir. Şu anda resmi rakamlara göre taşeron işçi sayısı 660 bini aşmış durumda, sadece kamuda. İster taşeron işçi olsun, ister çocuk işçi, ister kadın işçi, ister sendikalı, grevli, toplu sözleşmeli işçi olsun herkes vergi veriyor.  

Kılıçdaroğlu'na sehven skandalı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada, "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere Savcılığa çağrıldı. Savcılık daha sonra yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun 'sehven' ifadeye çağrıldığını açıkladı. Ancak, soruşturmaya davet tutanağında, ne soruşturmanın adı ya da konusu, ne de Kılıçdaroğlu'na yönelik herhangi bir suç isnadı yer aldı. CHP'li hukukçular, konuyu araştırmaya başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise  "Ana muhalefet liderini bir savcı böyle çağıramaz. 17 Aralık'tan sonra istifa eden, haklarında o kadar suç isnadı bulunan bakanları bile çağırmadılar da şimdi ana muhalefet liderini mi ifadeye çağırıyorlar" diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da "Hukuka, yargısal teamüllere, genel uygulamaya ve nezaket kurallarına aykırı davetnameyi kabul etmiyor ve iade ediyoruz" dedi. AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik ise "Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağrılması açık bir Anayasa ihlalidir. İstanbul Başsavcısı açıklama yaptı ama bu büyük bir gaf ve özensizliktir" dedi. Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu'na yapılan çağrının sehven çıkartıldığı ve geri alınması için işlem başlatıldığını bildirdi.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/inanilmaz-bir-sehven-skandali-daha-96878h.htm



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,690 µs