En Sıcak Konular

FENERBAHÇE REKORU KIRAR!

30 Nisan 2014 22:48 tsi
FENERBAHÇE REKORU KIRAR! Buradan bir kere daha bakınca Fenerbahçe’nin kadrosunun tamamı en azından dört sezon daha iş yapabilecek nitelik ve niceliktedir. Yeter ki macera aranmadan kullanılsın.

Fenerbahçe rekoru kırar!

Yok yok benim bahsettiğim rekor, harika Türk spor basının değindiği gibi eskisi olmayan kadınlar ve çocuklarla şampiyonluk kutlama rekoru değildir. Benim sözünü ettiğim bizim ligde üst üste şampiyon olma rekorudur. Çünkü eskisi, geçmişi vardır, bu rekorun... Rekor da eskisi olunca kırılır.
Evet, günümüz Fenerbahçe takımı, daha doğrusu kadrosu, orasıyla burasıyla oynanmadığı takdirde, bugünkü veya bir başka hoca tarafından kurcalanmadığı halde, Galatasaray'ın dört sezonluk şampiyonluk rekorunu rahatlıkla kırar. Hem de elini kolunu sallaya sallaya...

Açalım. Önce böyle bir iddiayı kimsenin ortaya koyabileceğini sanmıyorum. Ama bendeniz, her ne kadar bazıları bazılarının uydusu haline gelmiş de olsa, bu sezon daha sekizinci haftada, hem de en az 15 puan farkla Fenerbahçe şampiyon olur diye yazmış, söylemiş bir gazeteciyim. Yani işim şahıslarla olmaz. Benim için müesseseler önemlidir. Benim için karşısında secde edilecek tek Allah'tır.

Devam edelim. Fenerbahçe'nin şu anda biri çok tecrübeli, diğeri çok yetenekli genç, iki kalecisi var. Arkadaki üçüncü ile bir fikrim yok. Sanırım ki, o da Mert gibi iyi bir nöbetçidir. Geri dörtlüde sadece Gökhan'ın alternatifi bulunmamaktadır. Bu bölgeye bekleyebilecek ama yetenekli ve sık sık, bölüm bölüm görev verilecek bir isim lazım. Göbekte sıkıntı yok. Alves, Cadlec, Bekir, Serdar, Egemen gibi deneyimli isimler var. Böyle olmalıdır da... Çünkü orası çok hayati bir yerdir. Solda Caner, Hasan Ali, ihtiyaç halinde Cadlec var. Orta saha ise kıyamet gibi kaliteli oyuncu ile doludur. Ve bunların yedekte kalanları hiç bir zaman çıktıklarında sırıtmadılar. Çünkü kaliteleri bellidir. Önde ise müthiş bir dörtlü bulunmaktadır. Kuyt, Webo, Sow ve Emenike... Belki de buraya bir bekleme yapabilecek yerli konabilir.

Buradan bir kere daha bakınca Fenerbahçe'nin kadrosunun tamamı en azından dört sezon daha iş yapabilecek nitelik ve niceliktedir. Yeter ki macera aranmadan kullanılsın.

Şimdiiii önemli bir iddia... Galatasaray'ın elinde dört sezon üst üste şampiyonluk rekoru var. Beşiktaş'ta ve Trabzonspor'da da üçer yıllıklar var. Tek Fenerbahçe'de üç yıl yoktur büyükler arasında... Ama iddia ediyorum ki, Fenerbahçe bu kadroyla hem üçleri, hem de dördü geçer.

Kuyt bu yaşta devam eder mi diye soracak olursanız. İddiam odur ki, daha beş sene oynar. Yaşların üzerinde fazla durmam. Ancak Fenerbahçe takımındaki en yaşlılar kimlerse, onlar da bu rekorun kırılabileceği süreçte rahat rahat oynarlar.

Bu kadar nasıl mı emin oluyorum. Eh ben kuyruk değilim de ondan... Düz ve ayırım yapmadan bakarım. Tabii ki şimdiden böyle bir iddia koymamın bir tarafında Fenerbahçe'nin, saymadım ama 20-24 kişilik kadrosunun nitelik ve niceliği var, diğer tarafta da ezeli rakiplerinin tepeden tırnağa çuvallamış ve çuvallamaya daha da iddialı giden toplulukları var. Bir de önümüzdeki sezon Fenerbahçe'nin yine sadece bizim coğrafyada oynayacağını dikkate alırsak ikide iki garantidir. İzin verirseniz, Fenerbahçe'nin karşı tarafını da sonra yazalım.

Kemal Belgin - Milli Gazete  

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Fenerbahce_rekoru_kirar/19707#.U2FBb8VixCg



Bu haber 902 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,767 µs