En Sıcak Konular

BAYKAL'DAN CHP YÖNETİMİNİ KIZDIRACAK AÇIKLAMALAR

17 Nisan 2014 22:30 tsi
BAYKAL'DAN CHP YÖNETİMİNİ KIZDIRACAK AÇIKLAMALAR CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı süreci yönetemediğini, gittikçe marjinal bir parti halini almaya başladığını belirterek, seçimin tek galibinin MHP olduğunu kaydetti.

Baykal: "Bu seçimin tek galibi MHP"

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı süreci yönetemediğini, gittikçe marjinal bir parti halini almaya başladığını belirterek, seçimin tek galibinin MHP olduğunu kaydetti. 
 
Baykal, 6N1K'nın sorularını yanıtlarken, CHP'nin gittikçe marjinal bir parti halini almaya başladığını, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı süreci iyi yönetemediğini, elindekileri kaybeden bir parti görünümü çizdiğini öne sürdü.
 
Aday belirleme sürecindeki yanlışlıklara değinen Baykal, kamuoyu yoklaması yapılmadığını belirtti. Baykal, "Kamuoyu yoklaması yapılsaydı Antalya böyle olmazdı. Muratpaşa bu halde olmazdı. 'Ben İzmir'de Aziz Kocaoğlu ile devam etmek istemiyordum, ancak halk istiyordu yaptık, Menemen'de Tahir Şahin'le ters düştüğüm halde Tahir Şahin olmazsa alamaz olduğunu bildiğim için Tahir'i aday yaptık.' CHP'de adamcılık olmayacak dediler, ancak adam gibi adamları sildiler. Peki ne oldu? YCHP'yi, CHP çizgisine çekmek lazım demek ki" diye konuştu.
 
Net bir duruş sergilenememesi halinde partinin küçüleceğini ve tabandan uzaklaşacağını ifade eden Baykal, "Bu seçimin tek galibi, kabul etmeliyiz ki, MHP'dir. Oylarını artırmış, belediye sayısını artırmıştır. Ankara'da alınan bu seçim sonucunda Mansur Yavaş faktörü büyüktür. MHP'nin geçen seçimde % 18'lik oyunun % 11'i bize gelmiştir" dedi.
 
-CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ-
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük de açıklamalarda bulunan Baykal, 2010 yılı referandumunda alınan sonuçların çok önemli olduğunu kaydetti. Baykal, şöyle devam etti:
"MHP ile ortak bir amaçta hareket ederken, güneydoğuya gidip özerklik lafı etmemiz kadar talihsiz bir hatayı da o dönemde yaptık. Genel seçim söylemini referandumda yaparak, MHP seçmenini ürkütmüştür. MHP ve CHP'nin hayır oylarının çok önemli olduğunu ve bu oranın korunması için önem gösterilmesi gerektiğini, değerinin bilinmesi gerektiğini söylemiştim. Ancak referandum sonrası Sayın Genel Başkan'ın çıkıp 'bu oyları biz aldık, MHP oy vermedi' demesi, bugüne de yansımıştır. Bu söyleminin sonucunu Cumhurbaşkanlığı sürecinde de görürüz. Burada CHP tek başına 'Ben aday çıkarırım' diyemez. MHP ile oturulur, CHP aklındaki adayları söyler, MHP aklındaki adayları söyler ve ortak bir adayla çıkılır."


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=34759


Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,498 µs