En Sıcak Konular

AKKAYA: ''OLDU OLACAK ANAYASAYI DA ASKIYA ALSINLAR''

13 Nisan 2014 16:26 tsi
AKKAYA: ''OLDU OLACAK ANAYASAYI DA ASKIYA ALSINLAR'' CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya,“Oldu olacak Anayasa’yı askıya alsınlar da bizde nasıl bir rejim içinde yaşadığımızı açık olarak bilelim” dedi.

"Oldu olacak Anayasa'yı askıya alsınlar da bizde nasıl bir rejim içinde yaşadığımızı açık olarak bilelim"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, KESK'e bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikasının 5. Genel Kuruluna katıldı. 12-13 Nisan 2014 tarihleri arasında DSİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen ESM Genel Kurulu'na katılan Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye kamu çalışanlarının örgütlenme mücadelesinde önemli bir yere sahip olan kamu emekçilerine seslendi.

Genel Kurul'daki konuşmasında; Türkiye'de demokrasi sorunu olduğunu belirtti. "Demokrasinin en güzel yanı hesap verebilir olmak, üyelerinin karşısına başı dik, alnı açık çıkmak. Her bir üyenin ödediği aidatın hesabını sorması ve karşılığını alabilmesi çağdaş demokrasilerin gereği, olmazsa olmaz koşuludur. Bu ülkede alın terini dökenler, emeğiyle çalışanlar, bu ülkenin kalkınmasını sağlayanlar, üretenler, doğduğu günden öldükleri güne kadar vergisini verenler bu hesabı soramıyor. Hesap sormak istendiğinde önce polis copuyla, sonra biber gazıyla, bu da yetmezse tomalarla karşılaşıyorsunuz. Bu da yetmiyor bir de mahkemelerde bizden niye hakkınızı aradınız diye hesap soruyorlar. 
Akkaya, "Sendikalar için demokrasi can suyu gibidir. Demokrasi olmazsa sendikalar olmaz. Demokrasi katledilirken suskun kalan sendikalar, zaten yok olmaya mahkumdur. Çalışanların sorunlarını ve taleplerini çözmek için sendikalar demokrasiye sıkı sıkı sarılmalıdır. Demokrasiyi savunmalı ve gelişmesi için çaba harcamalıdır." Dedi. Ayrıca, demokrasinin ancak örgütlü toplumla hayata geçirilebileceğini belirten Akkaya, bütün sendikalara siyasi partilerin arka bahçeleri olmamalarını, evrensel olarak bağımsız olan sendikal hareketin, şayet bir siyasi partinin arka bahçesi haline gelirse emekçilerin haklarının ortadan kalkacağını vurguladı. Bu nedenle örgütlü toplumun gücünü hayata geçirebilmek için sendikaların daha fazla siyasetin içerisinde olması gerektiğini belirten Akkaya, daha çok çalışanın parlemento da emekçiler adına görev yapması gerektiğini, bugün geçmişe göre daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti. 
Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, enerji ve maden sektörlerinde yaşanan gelişmelerin çalışanların haklarını, işlerini ekmeklerini ellerinden almayı hedeflediğini belirtti. Akkaya, "Bu ülkede çeşitli alternatif enerji kaynakları varken, sırf iktidara yakın müteahhitler zengin olsun diye HES'lere başlanmış, doğal yaşam alanları yok edilmiş, su kaynaklarımız tahrip edilmiştir. Salt rant uğruna, hem devletin yapısı çökertilmiş, hem de DSİ, Köy Hizmetleri, TEDAŞ gibi kurumların genleriyle oynanmıştır. Bu süreçte kamu çalışanlarının, işçilerin kazanılmış hakları teker teker yok edilmektedir." Dedi.
Akkaya, konuşmasının devamında enerji özelleştirmelerine de değindi. "Tıpkı emekçileri ilgilendiren diğer yasalar gibi TBMM'de bir gece operasyonu ile torba yasanın içine termik santrallere kömür sağlayan 2172 sayılı yasa ile devletleştirilen, daha sonra 2840 sayılı yasa ile devlet eliyle işletilecek madenler kapsamına alınan linyit sahalarının, 4046 sayılı özelleştirme yasası kapsamında özelleştirilmesini sağlayan bir hüküm konulmuştur. 
Yatağan işçilerinin aylardır süren mücadelesini hepimiz takip ediyoruz. Destek veriyoruz. Ocak ayında yapılacak ihale 10 Nisan'a ertelendi. Bu ertelemenin arkasında Başçalan'ın sevgili oğlu son olarak termik santrallere de göz koymuş olduğunu öğrendik.
Bakın tıpkı YSK'nın önünde kullandığı oyun peşine düşen vatandaşlara yönelik tavrın bir başkası da işinin ekmeğinin vatan değerlerini korumak için en demokratik hakkını kullanmak isteyen işçilerin, emekçilerin haklarının siyasi iktidar tarafından nasıl ortadan kaldırıldığı yarınlarda karışılacağımız resmi göstermektedir. 
Akkaya, "Hiçbir hukuksal dayanağı olmamasına rağmen Yatağan işçilerinin otobüslerle Ankara'ya gelmesinin engellenmesiyle birlikte Ankara'da 9 ve 10 Nisan tarihlerinde eylem yapma yasağı getirilmiştir. Sebep, Yatağan işçilerinin basın açıklaması yapmasının önüne geçmek. Ankara'da yapılan basın açıklaması sonrasında işçilere reva görülen yine gaz, cop ve toma olmuştur. Artık bu ülkede Hitler döneminde SS'lerin gücünü aldığı yasalar gibi yasalar hayata geçirilmek istenmektedir. Siyasi iktidarın bu cürreti, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı vermemesine yönelik yasa teklifi vermek bile olmuştur. Oldu olacak Anayasa'yı askıya alsınlar da bizde nasıl bir rejim içinde yaşadığımızı açık olarak bilelim." Dedi.




Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,738 µs