En Sıcak Konular

AKKAYA: ''AKP ENGELİNİ BİRLİKTE AŞALIM''

28 Mart 2014 22:19 tsi
AKKAYA: ''AKP ENGELİNİ BİRLİKTE AŞALIM'' CHP Gnl.Bşk.Yrd. Yakup Akkaya'nın 30 Mart seçimleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada,engelli vatandaşlara böyle seslendi

Gelin, AKP engelini birlikte aşalım, herkesin mutlu bir biçimde yaşayacağı kentleri birlikte yaratalım… Gelin, Engelleri Birlikte Kaldıralım.

Ülkemizde yaşayan yaklaşık her 10 kişiden biri görünen veya görünmeyen engeller, fiziki zorluklar yaşarken, yükselen çığlığı, gören gözler görmemekte, kulaklar duymamakta, zihinler algılamamaktadır.

AKP iktidarı, medeni ve hakça yaşamanın, sosyal devlet ilkesinin gereği olan "Muhtaç Aylığı"nı kesmek için gece yarısı kanunlar çıkarmaktadır. Bugün, muhtaç aylığından faydalanan bir engelli arkadaşımızın ailesinde kişi başına düşen gelir 282 TL'yi geçiyorsa aylığı kesilmektedir. 
Özel günlerde vaatlerle bekletilen, bir birey olarak görülmeyip, himaye ve acıma duygularıyla "ahh canım" şeklinde yaklaşılan engelli arkadaşlarımız, bizim için bir sanatçı, bir sporcu, bir siyasetçi, bir iş insanı, bir bilim insanı, anne, baba, eş, kardeş yani kısacası bir insandır, bireydir. Herkes gibi evinden rahatça çıkmak, otobüsleri, sokakları, kaldırımları rahatça kullanmak, işine veya okuluna gitmek, alın teriyle kazandığı ekmeğini mutlulukla yemek, en doğal insan hakkıdır.
Eğer bir aile, engelli çocuğum ben öldüğümde ne olacak endişesi taşıyor ve çocuğunun gelecek kaygısı içini kemiriyorsa, bu önce genel ve yerel yönetimlerin derdi olmalıdır. Su faturası indirimi, ücretsiz ulaşım, şehirde rahatça ve keyifle yaşamak, şehrin gezi alanlarından faydalanmak,  spor yapmak tüm engelli yurttaşların hakkıdır. Sivil toplum örgütleriyle, ortak akıl çerçevesinde sorunları ve çözüm yollarını belirlemek, herkesin fikrini dinlemek, sosyal belediyeciliği tüm ülkeye yaymak Cumhuriyet Halk Partisi'nin görevidir. Halkın partisinin halka sözüdür.
AKP iktidarında devlete bir külfet olarak görülen, sadaka anlayışıyla yaklaşılan engelliler için çıkarılan yasalar bile rafa kaldırılmış, engellilerin toplumsal yaşama katılmaları engellenmiştir. Aylıkları kesilen, çalışabilecek durumda olan engelli arkadaşlarımız evlerine hapsedildiği bir ülke haline getirilmiş durumdayız. Toplumdan yana, eşitlikten ve özgürlükten yana olan bir parti olarak ilk görevimiz bu durumu düzeltmek olacaktır. Önce işe fiziki çevreyi, engelli arkadaşlarımızın da rahatça kullanabileceği hale getirerek başlayacağız. 
Belediyeler, görevleri gereği sorumlulukları dahilindeki tüm engelleri kaldırmakla yükümlüdür. Kentlerin genci, yaşlısı, çocuğu ve engellisiyle yaşanabilir olması gereklidir. Siyasi iktidarın rant uğruna kamu kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmesi yerine herkesin insanca yaşayabileceği kentler oluşturmak ilk önceliğimiz olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkeleri gereği; engelli yurttaşlarımızda herkesle eşit haklara, fırsatlara ve olanaklara sahip olacak, bağımsız ve onurlu yurttaşlar olarak yaşayacaklardır.
Önümüzdeki yerel seçimlerde, ötekisi olmayan bir Türkiye ve yurttaşlarının mutlu yaşayacağı şehirleri oluşturmak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin en önemli görevidir. Halkın partisinin halka sözüdür.
Buradan bütün engelli yurttaşlarımıza sesleniyoruz. Gelin, AKP engelini birlikte aşalım, herkesin mutlu bir biçimde yaşayacağı kentleri birlikte yaratalım… Gelin, Engelleri Birlikte Kaldıralım.

 

Yakup AKKAYA

Genel Başkan Yardımcısı


Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,367 µs