En Sıcak Konular

twitter'ı BİNALİ YILDIRIM MI YASAKLATTI?

21 Mart 2014 23:25 tsi
twitter'ı BİNALİ YILDIRIM MI YASAKLATTI? İzmir Büyükşehir Belediye başkan Adayı Binali Yıldırım, "Türk hukukunda ne suçsa sosyal medyada da o suçtur. Bu mecra güzel olduğu kadar olumsuz yanları da var." dedi.

Twitter'ı Binali Yıldırım mı yasaklattı?

İzmir Büyükşehir Belediye başkan Adayı Binali Yıldırım, "Türk hukukunda ne suçsa sosyal medyada da o suçtur. Bu mecra güzel olduğu kadar olumsuz yanları da var." dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyareti sırasında Twitter'la ilgili de konuşan eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediye başkan Adayı Binali Yıldırım, "Türk hukukunda ne suçsa sosyal medyada da o suçtur. Bu mecra güzel olduğu kadar olumsuz yanları da var." dedi.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ilaç verildiği zaman ilacın yan etkileri olduğu gibi… Yüzlerce insan gibi ben de hakkımı aradım. Hakkını arayan o insanlardan biriyim. Ahlaksızca iftiralar atılıyordu. Ayrıca bir dönem Youtube'da da Atatürk'e hakaretler  vardı. O dönemde onlarla da mücadele verdim.  Atatürk'e hakaretten dava açmıştım. Muhatap bulunamadı bir türlü."

Öte yandan toplantıda Yıldırım'dan önce ilk sözü alan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da konuşmasında Twitter yasağıyla ilgili vurgu yaptı.  Yorgancılar, "Twitter yasaklandı. 2023 hedefine giden Türkiye'de böyle bir yasağını anlamak mümkün değil" dedi.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları

"Sahte yüzlerce hesaplardan hakaret içeren konuları oldu. Mahkeme kararları çıktı. Hakaret, iftira var. Bir karar da bize ait… 18 Mart'ta aileme bana ağır suçlamalar var. Açılan sitenin adı da 'Hırsıza oy yok... Bunlar tefrika gibi yayınlanmaya devam ederken avukatıma 'Buna müdahale et, suskun mu kalacağız' dedim. Mahkeme kararı çıktı. Kararda o linkin kapatılması kararı çıktı. Kapatmayı yapmadılar. Bu güne kadar da cevap vermediler. Bir tomar mahkeme kararı var.

Hiç birisine cevap verilmeyince sonunda yer sağlayıcılara kapatma talimatı verildi. Mahkeme TİB'e  'gereğini yap' dedi. Şimdi öğrendim açılan hesap korumaya alınmış. Kapatsanız da kapatılmıyor. Sadece ben değil tüm Ak Parti adayları var. Haklarında iddialar ve suçlamalar var. Dikkat çekici bir durum ki sadece AK Parti adayları var. Bunlar olabilir ama aslı astarı olmayan suçlamalara karşı hakkımı aramak zorundayım. Sizin başınıza gelse hakkınızı aramayacak mısınız? Burası hukuk devleti. Ben sussaydım kabul etmiş olacaktım. Yapmadım ve hakkımı aradım.

Suça iştirak edenler gereğini yapmıyor. Yüzlerce mağdur var. Gerçek hayatta ne suçsa sanal alemde de suçtur. 'Bir tek Çin'de var' diyorlar. Amerika Devlet Başkanı'na hakaret ettiğinizde adamı ortadan kaldırıyorlar. Bizi de bilmiyor sanmasınlar. Bu suçlamaları yapan linki özel korumaya aldıysa Twitter başka bir iştir. Bu sefer de erişimi engelleme yolunu tercih etmişler. Bunu ben istemedim. Mahkeme de istemedi. Zorunlu olarak yapılan bir uygulamadır.  Şimdi Twitteravukat gönderdi ve TİB ile görüştü. Görüşmeden sonra ne karar alındı bilmiyorum. Umut ederim ki kısa sürede açılır.

Biz kapansın demiyoruz. Böyle bir işimiz olamaz. Hiçbir kurumun, kişinin suç işleme özgürlüğü olamaz. Bunun için 'bana ne, ona karışmam' dersen yarın bana da gelebilir. Her zaman hukukun yanında olmalıyız. Ülkemizi dikkate almıyorsa, yok sayıyorsa ülkenin fertleri olarak sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Suç işleyenlere kol kanat geriyorlar. Bu bir planlı harekettir. Böyle bir formatta gelenler yarın başka formatta gelir. Ülke bunların organizasyonlarına göre şekillenecekse ülkenin çekeceği vardır. Youtube'da da çok çabaladım, sopa yedim ama dize getirdim. Burada da durum böyle…

Yarın sizin hakkınızda yanlış haber çıktığında şikayet edeceksiniz ve gereğini yapacaklar. Bakıyorum haberlere suçlama yapanların kabahati yok. Biz hakkımızı aradık diye bizi eleştiriyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Ne yapalım? Bırak istedikleri gibi suçlasınlar, hakaret etsinler. Kusura bakmasınlar. Adam 'bütün gemiler geçerken bakana öncelik verildi' diyor. Böyle bir şey yok. Filosu, gemisi varmış, tersane varmış. Öyle olur mu ya?

Seçim üzeri bu kadar ahlaksızca saldırı normal olarak görülemez. Herkes onuru ve şerefi ile yaşar. Bizim 11 yıllık geçmişimiz var. Yaptıklarımın hesabını veririm. Vermeye de devam ederim. Biz buraya aday olduk diye bizi böyle ayak oyunları ile yargısız infaza tabi tutanlar asla sonuç alamayacak. Bu güne kadar verilmeyecek hesabım olmadı. Dünya'da da ahrette de veririm."


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Twitteri_Binali_

Yildirim_mi_yasaklatti/313772#.Uyym0ah_vho




Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,502 µs