En Sıcak Konular

YOUTUBE'DEN TİB'E HAYIR

9 Mart 2014 18:17 tsi
YOUTUBE'DEN TİB'E HAYIR Başbakan Erdoğan'ın "Gerekirse kapatırız" çıkışı sonrası, TİB'in YouTube'a bini aşkın ses kaydını kaldırması için baskı yaptığı, Youtube'un ise "mahkeme kararı" istediği ortaya çıktı.

Youtube'dan TİB'e: Hayır!

Başbakan Erdoğan'ın "Gerekirse kapatırız" çıkışı sonrası, TİB'in YouTube'a bini aşkın ses kaydını kaldırması için baskı yaptığı, Youtube'un ise "mahkeme kararı" istediği ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık sonrasında yaşanan gelişmelere bağlı olarak perşembe akşamı, 'Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Gerekirse kapatırız'açıklaması büyük tartışma yarattı. Yüzbinlerce insan sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülkapanmanın söz konusu olamayacağını söyledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise gerçek hayatta suç olan her şeyin sanal hayatta da suç olduğunu ifade ederek Erdoğan'a destek verdi. Bu arada Hürriyet'in haberine göre, yeni internet yasasıyla beraber yetki sahibi olan TİB, ses kayıtlarını kaldırması için YouTube'a iki haftada 1000'den fazla uyarıda bulundu. Google'ın Türkiye ofisine bağlı olan YouTube'un ise mahkeme kararı olmadan içerikleri kaldırmadığı ve hukuki olarak direndiği belirtiliyor. 


1 milyon görüşmeyi dinlediler

Bu arada, TİB yürütülen soruşturma çerçevesinde 2012 ve 2013 yıllarında 1 milyonu aşkın telefon görüşmesinin dinlendiği öğrenildi. TİB'de yürütülen soruşturma çerçevesinde, 2012 ve 2013 yıllarında, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı 2012'de 160 bin 646, 2013'te ise 186 bin 588 olmak üzere 347 bin 234 dinleme işlemine imza attı. Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ise 2012'de 61 bin 226, 2013'te 94 bin 839 olmak üzere 156 bin 65 dinleme işlemi gerçekleştirdi. Böylece 2 yılda bu daire başkanlıklarınca toplam 1 milyon 73 bin 136 dinleme yapılmış oldu. Bu rakama, mükerrer ve uzatmalar dahil telefon dinlemeleriyle ulaşıldığı öğrenildi. TİB'de dinlemeler konusunda yapılan incelemelere göre 2012 ve 2013 yıllarında 509 bin 516 kişinin dinlendiğini duyurulmuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/youtubedan-tibe-hayir-95545h.htm


Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,250 µs