En Sıcak Konular

GENELKURMAY: ''UZMAN ÇAVUŞ TUZAKLAMA SONUNU ŞEHİT EDİLDİ''

7 Mart 2014 20:42 tsi
GENELKURMAY: ''UZMAN ÇAVUŞ TUZAKLAMA SONUNU ŞEHİT EDİLDİ'' Genelkurmay Başkanlığı,şehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın yola tuzaklanan iki el yapımı patlayıcının bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Genelkurmay'dan flaş şehit açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Beyaz Tepe Üs Bölgesinin güneydoğusunda meydana gelen olay mahallinde yapılan inceleme sonucu, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın yola tuzaklanan iki el yapımı patlayıcının bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamada, Şırnak'ın Uludere ilçesinde, Ortasu köyünün yaklaşık 6 kilometre güneyinde, Türkiye-Irak hudut hattında, dün meydana gelen El Yapımı Patlayıcı (EYP) ile yapılan saldırı mahallinde, olay yeri incelemesi yapmak maksadıyla, beş Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ile bir Mayın EYP Tespit ve İmha Timi ve bir Jandarma Özel Harekat Timi ile bölgeye intikal edildiği belirtildi.


Faaliyet esnasında, saat 06.45 sularında, hududun Irak tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarınca, unsurların bulunduğu bölgeye bir havan atışı yapıldığı aktarılan açıklamada, bunun üzerine Beyaz Tepe Üs Bölgesinden, bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu bölgeye havan atışı yapıldığı belirtildi.
Ayrıca Düğün Dağı Üs Bölgesine Türkiye-Irak hudut hattı üzerinde bugün saat 09.47 sularında, üs bölgesinin yaklaşık bin metre güneydoğusundan, bölücü terör örgütü mensuplarınca, kannas keskin nişancı silahı ile ateş edildiği, birlikler tarafından ateşle karşılık verildiği aktarıldı.
Açıklamada, "Müteakiben aynı bölgeden, bölücü terör örgütü mensuplarınca saat 10.05 sularında yine Düğün Dağı Üs Bölgesine biksi makineli tüfek ve kannas keskin nişancı silahı ile ateş açılmıştır. Açılan ateşe birliklerimiz tarafından yine anında karşılık verilmiş, açılan ateşlerimiz üzerine terörist atışları kesilmiştir. Teröristlerin açtığı ateşler sonucu herhangi bir zayiat olmamıştır" ifadesine yer verildi.
Diğer taraftan, dün Beyaz Tepe Üs Bölgesinin güneydoğusunda meydana gelen olay mahallinde yapılan inceleme sonucu, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın, yola tuzaklanan iki EYP'nin bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=33902




Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,763 µs