En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU'NDAN HAYDAR BAŞ'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

6 Mart 2014 23:32 tsi
KILIÇDAROĞLU'NDAN HAYDAR BAŞ'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ı İstanbul'da ziyaret etti.

"Prof. Dr. Baş'ın entellektüel seviyesi çok yüksek"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ı İstanbul'da ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Prof. Dr. Haydar Baş ile ilk defa karşılaşıyorum. Entellektüel seviyesi çok yüksek bir şahsiyet. Çok faydalı bir görüşme oldu" dedi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ı İstanbul'da ziyaret etti. Gayet samimi ortamda geçen ziyarette iki lider de Türkiye'nin temel meselelerinde ve bunların çözüm yollarında mutabık kaldı. Görüşmeye CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra CHP ve BTP kurmayları da katıldı. BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, görüşmede yaptığı değerlendirmede, CHP'nin Atatürk'ün partisi olduğuna, Türkiye'de bazı kesimlerin iddia ettiği gibi 'dinden uzak' bir parti olmadığına işaret ederek, şunları söyledi: "Bu konuyu temelden beri ortaya koyan tek kişiyim. Atatürk Müslüman'dır, dindardır, annesi Molla Zübeyde Hanım'dır. Babası Ali Rıza Efendi, Bektaşi tarikatındandır. Bu insanlar sıradan insanlar değildir. Mustafa Kemal, anne ve baba tarafından Peygamber sülalesindendir. İmam Ali, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin soyundandır. Onun için cesaretlidir. Hiçbirimizin soyu bu kadar necip değil. Birileri işi 'bu insanın Cumhuriyeti içki masasında' kurduğu noktasına getirdi. Araştırıp gördüm ki, Mustafa Kemal Cumhuriyet hareketine başlamadan Hacıbektaş'da Cemalettin Efendi ile 3 gün dergâhta kalıyor. Cumhuriyeti kurma kararı orada veriliyor. Cumhuriyeti kurduktan sonra da Hacıbektaş'a geliyor ve burada ayine katıldığı cemevini bizzat gözlerimle gördüm. Biz bu bilgileri topluma intikal ettirince, beyinleri allak bullak oldu. O tarafta metotlu bir muhalefet var. Bu da Türk bilim adamlarından kaynaklanan bir muhalefet değil. Temeli araştırıldığında görüyorsunuz ki, arka planında İngilizler var. Türk milleti mağdur oluyor. Benim tanıdığım CHP'liler samimi, dürüst ve dindar insanlardır. Tanıdığım CHP'liler dindar olmasına rağmen, topluma öyle şeyler pompaladılar ki, bunu silmek mümkün değil. Bunu silmemiz lazım. Dikkat ederseniz, CHP ne kadar güçlü kadroya sahip olursa olsun, sağa açılamıyor. Yapılması gereken bu kesime açılmak, bu kesimi ikna etmektir. CHP'nin halkla buluşması lazım... CHP dine karşı değil. Neden karşı olacak? Kurucusu Mustafa Kemal dindar bir insan… Mustafa Kemal aynı zamanda bir Bektaşi dedesidir. Bende kaynakları var... Mustafa Kemal'i böyle anlattığım zaman millet şaşırıyor, 'Hocam, senin gibi hiç kimse böyle anlatmadı' diyor. Çok muhterem bir annesi var... Bir vasiyetname hazırlıyor, Peygamber Efendimizden bu yana böyle bir vasiyetname kimse hazırlamadı. Şimdi bu iftiraları kaldırmak zat-i âlilerinize nasip oluyor." 
Kılıçdaroğlu: İftiraları birlikte ortadan kaldıracağız

Bunun üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bunları beraber kaldıracağız" dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bazı şeyler vardır ki, onu söyleyen önemlidir. Sizin anlattığınız gibi etkili olmaz. Siz bu işle ilgili olarak araştırmalar yapmışsınız. Ben sadece şunu biliyorum: Rahmetli İnönü hala ölüm yıldönümünde evinde mevlit okutur. Ben de o mevlide giderim. Ama İnönü'ye de dinsiz diyorlar. Hatta ona asker kaçağı dediler. Siyaset ilginç bir şey, doğrular üzerine değil yalanlar üzerine inşa ediliyor. Biz de bazen ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz. Biz herkesin inancına saygılıyız. Kız çocuklarının üniversiteye başörtüsüyle girmelerine yasak getirilmişti. Ben bunu doğru bulmadığımı söyledim. Biz istiyoruz ki, kız çocukları okusun.  
Yasaktan gerçekten bıktık artık. Meclis'te de kıyamet kopacak. Bizim kadın milletvekillerini davet ettim. Onları ikna ettim: Bakın burası devlet dairesi değil. Burası Meclis ve burada kadının kılık kıyafeti ile uğraşılmaz. 1934 yılı... CHP'nin 9. Kurultayı. 'Kadına çarşaf yasağı getirelim mi, getirmeyelim mi' konusunda iki ayrı görüş çıkıyor ortaya. Atatürk hayatta... Atatürk, 'kadının kılık kıyafetiyle uğraşılmaz, çarşaf yasağı getirilmez' diyor. Onun yerine şu karar alınıyor: Halkevleri manto yapsın, isteyen gelsin bedava alsın. CHP kendi tarihini de bu bağlamda iyi bilmek zorunda. Biz kadının kılık kıyafeti konusuna 20 yılımız verdik. Başörtüsü yüzünden ne kıyametler koptu. Bakın, her şey bitti."
Kılıçdaroğlu, CHP'nin geniş halk kitleleriyle barışması gerektiğine işaret ederek, "Kavga algısı var. Bunun tamamen ortadan kalkması lazım" şeklinde konuştu. 

"Duma konuşmasından gurur duymamız lazım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmeden sonra Meltem Medya Yayın Grubu habercilerinin yapılan görüşmeyi ve Prof. Dr.  Haydar Baş'ın 27 Şubat 2013 tarihinde Rusya Parlamentosu'nda yaptığı konuşmayı sorması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Prof. Dr. Haydar Baş ile ilk defa karşılaşıyorum. Entellektüel seviyesi çok yüksek bir şahsiyet. Çok faydalı bir görüşme oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir siyaset ve bilim insanının Duma'da konuşma yapması çok önemli bir şeydir. Sadece Duma değil, herhangi bir yerde konuşsa bile bunu hepimizin önemsemesi gerekir. Konuşulmuyorsa, bu kabahat Türkiye'nindir. Böyle bakmamız gerekiyor. Sonuçta bir bilim insanı bir toplumu, oradaki siyaset kurumunu etkiliyor; davet ediliyor, orada konuşuyor, Milli Ekonomi Modeli tezini savunuyor. Dolayısıyla bu insanın dinlenilmesi lazım… Bizim de bundan gurur duymamız lazım." (RECEP BAHAR / YENİ MESAJ)


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13005166/prof-dr-bas-in-entellektuel-seviyesi-cok-yuksek



Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,191 µs