En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''YAKINDA MENDİL AÇARLAR''

4 Mart 2014 22:36 tsi
HAYDAR BAŞ: ''YAKINDA MENDİL AÇARLAR'' Prof. Dr. Haydar Baş, hükümetin PETKİM, TÜPRAŞ, havalimanları gibi devletin gelir kaynaklarını sattığına işaret ederek, "Şimdi bunların mendil açma zamanı yakın. Böyle devlet mi idare edilir? Sen bir baraka dahi kuramazsın" dedi

Yakında mendil açarlar

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, hükümetin PETKİM, TÜPRAŞ, havalimanları gibi devletin gelir kaynaklarını sattığına işaret ederek, "Şimdi bunların mendil açma zamanı yakın. Böyle devlet mi idare edilir? Sen bir baraka dahi kuramazsın" dedi 

Bursa'da Mütareke Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, BTP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şevket Tamaç'ın Türkiye'nin nadir yetişen insanlarından biri olduğuna işaret etti. BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, Bursa'da tarım kesiminin başlıca gelir kaynaklarından olan zeytin konusunda şu açıklamalarda bulundu: "Müstahsil zeytinini 1 TL'ye, 3 TL'ye, yüzde 5'ini de 5 TL'ye satabiliyor. Bu millete yazık değil mi? 1 ya da 3 TL'ye zeytin satılır mı? Aynı zeytin piyasaya gidin, 4-5 katına satılıyor. Müstahsil şeftalinin kilosunu 40 kuruşa satıyor. Vatandaş 4-5 liraya yiyor. Peki köylü, fakir-fukara ne yiyecek? Bu insafsızlıktır..."

Tarım kesimi mağdur oldu

Müstahsilin mağdur ve perişan olduğuna işaret eden BTP Genel Başkanı, şöyle devam etti: "Allah nasip ederse zeytin konusunda çiftçimizin gübre, tohum, tarım ilacı gibi girdilerini devlet 5 yıl ücretsiz karşılayacaktır. Çünkü tarımı olmayan milletin aç kalması 'an' meselesidir. Sen buğdayını, mısırını, pirincini ithal ediyorsun, Allah korusun başımıza bir harp musibeti geldiğinde ne yapacaksın? Yabancı sana piyasadaki mevcut fiyatlarla bu ürünleri satar mı? Seni bir kaşık suda boğarlar. Onun için bizim en güçlü sektörlerimizden biri tarım olacak. Tarımı ayağa kaldırmaya, zeytini altın değerine yükseltmeye var mısınız? Ama Hocam senin dediğin zeytini müstahsil 10-15 TL'ye satarsa, biz memur-işçi adam, ne olacak halimiz? Merak etmeyin, Haydar Hoca'da denklemler güçlüdür: Birini mağdur edip, birini yukarı çıkarmaz. Onda Allah'ın adaletinin yansıması vardır. Nasıl yapacağız? Şu anda 846 TL asgari ücret alıyorsunuz. Oysa Haydar Hoca'nın döneminde tam 4 bin TL asgari ücret alacaksınız... Ama 'nereden bulacak' diye kulaklarınıza fısıldayan şeytana kulak vermeyeceksiniz. Ayakkabı kutusunda bulacağım! Bunları biz yapacağım."
Gençlere önemli mesaj

Gençlerin üniversiteye girebilmek için çok sıkıntı çektiğine işaret eden Prof. Dr. Haydar Baş, "Üniversiteye girmek için ananız ağlıyor. Niye bize oy vermediniz? Bir ülkede bir insan okumak isteyecek, devlet babası, 'hayır, okuyamazsın' diyecek. Böyle saçmalık olabilir mi? Bizim dönemimizde isteyen gencimiz üniversiteye imtihansız girmeye hak sahibi olacak" dedi. "Benim kadrom gibisi Türkiye'de yok" diyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, "Şu anda Mudanya Mütareke Meydanı'ndan en az 10 tane kabine çıkartırız. Bunların kabinesinden çok daha üstün, bereketli ve faydalı olur. BTP döneminde belediyeler istihdam merkezleri olacak. O nedenle bizde bütün meselelerin çözüm yolları var" ifadelerini kullandı. 
Sıra Haydar Hoca'nın evine geldi!

Maliye memurlarının (geçtiğimiz) hafta içinde kapısına dayandıklarını hatırlatan Prof. Dr. Haydar Baş, şunları söyledi: "Geçen gün benim kapıya gelmişler, benden fatura istiyorlar. 35 yıl evvel yaptığım ev... Bir tanesini 40 yıl evvel rahmeti babam yaptı, ötekini de 35 yıl önce ben... Maliye memuru 'bunun harcaması, faturası nerede' diye soruyor! Eyvah, dedim! Nüktesini anlatayım, haklı adam! PETKİM'i, TÜPRAŞ'ı, POAŞ'ı, Erdemir'i, yolları, havalimanlarını, limanları sat, ne kaldı sana? Mecbur Haydar Hoca'nın 40 yıllık evine geleceksin... Şimdi bunların mendil açma zamanı yakın. Köşe başlarında 'Allah rızası için bir sadaka' derlerse, şaşırmayın. Böyle devlet mi idare edilir? Sen bir baraka dahi kuramazsın..."
'Hükümet projelerimizi çaldı'

Mevcut hükümetin Bağımsız Türkiye Partisi'nin projelerini aldığına dikkatleri çeken Prof. Dr. Haydar Baş, TOKİ projesinin kendisine ait olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Devlet inşa edeceği konutları 20 yıl vadeyle vatandaşa satacak. Konutun maliyeti 50 bin TL ise bu fiyattan satılacak. Sizler de alacağınız vatandaşlık maaşı ile bunu ödeyeceksiniz. Bedavaya sizi ev sahibi yapacağım. TOKİ 50 bin liraya mal ettiği evi 250 bin liraya size sattı. 20 yıl vade var ama tam 5 misli fiyatına veriyor. Biz 2002 yılı seçim beyannamesinde bunları yazıp anlattık. Dahası vatandaşlık maaşı dedik, şimdi 30 TL maaş veriyor. Seçim dönemi olduğu için göz boyuyorlar."

Sosyal Devlet projeleri 

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin iktidarı döneminde hayata geçirecekleri Sosyal devlet uygulamalarını anlattı. İşte o projeler: 

1. Bağımsız Türkiye Partisi 'kaynak bulacak mı, bulamayacak mı' bunları artık unutun. Biz her türlü harcamanın kaynağını bularak iş yaparız. Benim de kaderim, kimsenin yapamadığını yapmaktır. Allah da bana böyle bir kabiliyet verdi. Ticaret Allah'ın bir vergisidir ve çok ciddi bir denklemdir. Vatandaşlara 500 TL maaş vereceğiz, ilgili kurullarımızda görüşerek bunu 1000 TL'ye çıkarmayı planlıyoruz.

2. Asgari ücret 4 bin TL olacak.

3. Ev hanımları işçi statüsünde emekli edilecek, toplamda 1000 TL maaş alacak. 

4. Emeklilerin maaşlarından yapılan kesintiler kalkacak. Emekli olmadan önce kaç TL maaş alıyorsa, emekli maaşı da o olacak. Bir insan yaşlanınca harcaması da artar. 

5. Gençlere uzun vadeli evlenme kredisi verilecek. Vatandaşlık maaşı ile bunu karşılayacaksınız. 

6. Doğum yapan kadınlara 15 bin TL doğum ikramiyesi verilecek. 

7. Kimsesiz yaşlılara, özürlülere, şehir yakınlarına maaş bağlanacak. 

8. Geliri belli bir miktarın altında olanlardan ve çiftçilerden vergi alınmayacak. 

9. Tarım kesimine avans verilecek. (RECEP BAHAR / YENİ MESAJ)


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13005134/yakinda-mendil-acarlar


Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,510 µs