En Sıcak Konular

''JANDARMA DEFALARCA MİT'İ DİNLEDİ'' İDDİASI

4 Mart 2014 22:31 tsi
''JANDARMA DEFALARCA MİT'İ DİNLEDİ'' İDDİASI Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda çok sayıda askeri personelin görev yeri değiştirildi.

Jandarma defalarca MİT'i dinledi!

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda çok sayıda askeri personelin görev yeri değiştirildi. MİT'in teknik takibi, şikâyeti ve elde edilen bilgilerin başka kaynaklara aktarıldığı iddiaları üzerine hem İçişleri Bakanlığı, hem de Genelkurmay Başkanlığı'nda toplantılar yapıldı.
 
GENİŞ KAPSAMLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Türkiye'yi sarsan dinleme skandalında son perde, başkent gündemine bomba gibi düştü. Son süreçte jandarmanın, MİT'in çok özel görevlerle donatılmış 20'ye yakın elemanını dinlediği tespit edildi. Hürriyet'ten Metehan Demir'in haberine göre; dinlemenin aylar boyu sürdüğü ve elde edilen bilgilerin başka kaynaklara aktarıldığı iddiası üzerine Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda önceden yapılan gözaltıların ardından çok sayıda askeri personelin görev yeri değiştirildi. Bu görevlere başka yerlerden atama yapıldı. Daha sonra hem İçişleri Bakanlığı, hem de Genelkurmay Başkanlığı'nın talimatı üzerine jandarmada geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı. Teknik delillerle sabitlenen bu dinleme tespitinin ardından yeni görev değişikliklerinin gündeme gelebileceği belirtiliyor. Daha önce de bazı jandarma personelinin Adana'da durdurulan ve MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'larla ilgili hassas bilgileri ihbar ettiği ve savcılık operasyonunun bunun üzerine başladığı öne sürülmüştü.
 
BİR DİZİ TOPLANTI
Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet ve asayişin sağlanması yönünden barış zamanında İçişleri Bakanlığı'na bağlı olsa da terfi örgütlenme ve TSK ile ilgili görevler açısından Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı hareket ediyor. Olayın anlaşılmasının ardından bu nedenle hem İçişleri, hem de Genelkurmay nezdinde bir dizi toplantı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili MİT'in teknik tespiti ve şikâyetinin de söz konusu olduğu belirtiliyor. Son 1 ayda devletin, yabancı servis destekli casusluk faaliyetleriyle karşı karşıya kaldığı ifade ediliyor.
 
CASUS YAZILIM BULUNDU

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) geçen haftaki toplantısında gündeme gelen bir başka dosyada, 14 bin satırlık bir casus yazılımın devletin çok önemli bir kurumunun bilgisayarlarından kritik bilgileri sızdırmayı başardığı belirtildi.

 

Mir Haber'in notu: Jandarma yalanladı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama ile; 04 Mart 2014 tarihinde, bazı basın yayın organlarında,"Jandarma MİT'i dinledi" başlıklı haberler yer almıştır. Haberlerde yer alan "Jandarmanın bazı MİT mensuplarını dinlediği ve elde ettiği bilgileri başka kaynaklara aktardığına" dair iddialar gerçek dışıdır'' denildi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Jandarma_defalarca_

MITi_dinledi/311541#.UxYSdD9_vhp




Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,779 µs