En Sıcak Konular

ÖZERKLİĞİN TEMELİ KANDİL'DE ATILIYOR

4 Mart 2014 22:30 tsi
ÖZERKLİĞİN TEMELİ KANDİL'DE ATILIYOR İktidarın görmezden geldiği terörist paralel yapı, "Ulus inşasında dilin 1. derece rolü vardır" diyerek kurduğu 'akademi' ile Kürtçe eğitim seferberliğine hız verdi; hedef, 30 Mart sonrası!

Özerkliğin temelini Kandil'de atıyorlar

İktidarın görmezden geldiği terörist paralel yapı, "Ulus inşasında dilin 1. derece rolü vardır" diyerek kurduğu 'akademi' ile Kürtçe eğitim seferberliğine hız verdi; hedef, 30 Mart sonrası!

"Ana dille mücadele edin"

Kandil'de kurulan 'akademi' dil gerillası eğitimine hız verdi. Yeni mezunlara diploma dağıtan KCK Konsey Üyesi Sozdar Avesta, "Ana dilimizi gittiğiniz her yerde yaşamın rengi yapmalısınız. Her türlü yöntemle ana dili konuşmayı ve yazmayı teşvik etmelisiniz" dedi.

"Devrim edebiyatı"ymış!

Önceki devrelerden mezun olanlar gibi değişik alanlarda çevirmen, dil araştırmacısı ve öğretmen olarak görev yapacaklarını belirten yeni mezunlar ise amaçlarını "Ana dil kimliktir. Artık devrimimizin edebiyatını ana dilimizde yapmak istiyoruz" şeklinde özetliyor.

Bir şube de Diyarbakır'da

Yerel seçim sonrası özerklik ilanına hazırlanan siyasi kanat ise ilk adımı Diyarbakır'ın lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde atıyor. Yerel seçimden sonra Milli Eğitim müfredatından ayrı olarak Kürtçe eğitim verecek okulun yapımı bitti. Açılış ise Öcalan'ın doğum günü, 4 Nisan...

AKP iktidarının açılım üzerine açılım yaparak önünü açtığı bölücüler, fırsatı kaçırmadı. Bir yandan Diyarbakır'da "Kürtçe eğitim" için okul inşatına başlanırken, diğer yandan terör örgütünün yuvalandığı Kandil'de "akademi" kurdular. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre, KCK Dil ve Eğitim Komitesi (KZP) tarafından organize edilen "Ahmede Xane Akademisi" ikinci dönem mezunlarını verdi. "Gerillada akademik Kürtçe eğitim yayılıyor" başlığıyla verilen haberde mezun olanların eğitim seferberliğine katılacağı belirtildi. Mezun olan 36 öğrenciye diplomalarının verildiği tören, "Ey Raqip marşı" eşliğinde saygı duruşuyla başladı. Birçok terör örgütü KCK elebaşısının da katıldığı törende söz alan KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Sozdar Avesta, Bu devrelerde eğitim gören akademi öğrencilerinin bundan böyle birer öğretmen gibi gittikleri alanlarda Kürtçe eğitim seferberliğine katılmaları gerektiğini söyledi. "Bu eğitimi kendinize bir mücadele sahası olarak ele almanız gerekiyor. Her yerde ana dilde konuşulması için mücadele etmelisiniz" diyen Avesta, mezunlardan sözde eğitim seferberliği başlatmalarını istedi. 2005'te kurulduğu belirtilen KZP, 'Ahmede Xane Akademisi'bünyesinde şu ana kadar 18 devre düzenlediği  ve bu devrelerde yüzlerce KCK'lının eğitim gördüğünün belirtildiği haberde şu ifadelere yer verildi: "Bu devrelerden mezun olan birçok gerilla, değişik alanlarda çevirmen, dil araştırmacısı ve öğretmen olarak görev yapıyor. Mezun olan akademi öğrencileri amaçlarını 'Devrimimizin edebiyatını ana dilimizde yapmak istiyoruz'şeklinde özetliyor." 

Özerklik inşaatı başlıyor

Öte yandan, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın "Her şeyi devletten beklemeyin. Kendiniz yapın" talimatı ve BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "Özerkliği inşa edeceğiz" açıklamasının ardından ilk adım Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde atılıyor. Yapımı biten 3 katlı okulda 30 Mart'taki yerel seçimlerden sonra Milli Eğitim müfredatından bağımsız Kürtçe eğitim başlatılacağı belirtiliyor. Türkçe ve İngilizce ise seçmeli ders olacak. Okul, Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da açılacak. BDP'nin yüzde 92.6 oranıyla en fazla oy aldığı Lice'den sonra Hakkari, Cizre ve Nusaybin'de de Kürtçe anadilde eğitim uygulamasına geçilecek.  Diyarbakır BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Lice'deki okul bizim öz yönetimi oluşturma çalışmamızın bir altyapısıdır. Kendi kendini yönetmenin bir ilk adımıdır. Bu tür okullar, 30 Mart'tan sonra yerel yönetimlerle biraraya gelinerek il ve ilçelerde yaygınlaşacaktır" diye konuştu.  Kandil'de kurulan sözde akademide yetiştirilen öğdretmenlerin de burada görev alacağı belirtiliyor.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ozerkligin-temelini-kandilde-atiyorlar-95385h.htm



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,903 µs