En Sıcak Konular

BAŞBAKAN İÇİN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

2 Mart 2014 23:42 tsi
BAŞBAKAN İÇİN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU HKP, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasından geçtiği iddia edilen konuşmalardan sonra, Başbakan Erdoğan ve Bilal Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, tutuklanmalarını talep etti.

Başbakan için tutuklama talep edildi

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasından geçtiği iddia edilen konuşmalardan sonra, Başbakan Erdoğan ve Bilal Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, tutuklanmalarını talep etti.

HKP, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Rüşvet, İrtikap, 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet, Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa Muhalefet, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığını Aklamak, Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" gibi suçlardan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HKP yaptığı suç duyurusunda "Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, suça karıştığı tespit edilecek tüm şahıslar"ı şüpheli olarak gösterdi.

HKP suç duyurusunun sebebi olarak beyanda şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği gibi, hakkında suç duyurusu bulunulan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında gerçekleşen telefon konuşmaları 24 Şubat 2014 tarihinde internet ve basın ortamında açığa çıkmıştır. http://www.youtube.com/watch?v=Cvf4aeRLu0E internet bağlantısında yer alan konuşmaların 17-18 Aralık 2013 tarihlerinde yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu tarihte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geniş bir yolsuzluk operasyonunu başlattığı ve bir kısım bakan ve bunların çocuklarıyla AKP'ye yakın iş adamlarının soruşturulduğu aşikardır."

"Tam da belirtilen soruşturmanın kamuoyuna yansıdığı ve bu soruşturmada gözaltı ve yakalama işlemlerinin yapıldığı anda yapıldığı anlaşılan bu bahse konu kayıtlara göre yüklü miktarda paranın evden çıkarılması Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında planlanıp değerlendirilmektedir."

"BU MİLLET BU SUÇLARDAN BAŞKA TÜRLÜ ARINAMAYACAKTIR"

Beyanda ses kayıtları ile ilgili şu cümlelere de yer verildi:

"Parça parça miktarlarla bahsedilen ve evden çıkarılması planlanan nakit paranın toplamının yaklaşık 1 Milyar Doları bulduğu anlaşılmaktadır. Söz konusu bu paranın nereden nasıl elde edildiği ve başlatılan bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında neden yok edilmesi (konuşan kişilerin deyimiyle "sıfırlanması") gerektiği açıklığa kavuşturulmalıdır."

HKP suç duyurusunda Başbakanlık resmi internet sayfasından yapılan açıklamayı da şu şekilde ifade etti:

"Şüpheli Tayyip Erdoğan Başbakanlık resmi internet sayfasında yapılan açıklamaya göre; 16 Haziran 2011 tarihi itibariyle Güneysu-Dumankaya Köyü 2.000 metrekare arsa (Maliyeti 10 bin TL) Taşınmazı, Banka hesaplarında toplam 3.390.384 TL, 25.000 £, 199.867 $, 500.000 TL de alacağı olduğu bildirilmiştir. Ancak ortaya çıkan ses kayıtlarında bu belirtilen miktarın çok üzerinde paranın evden derhal çıkarılmasından bahsedilmektedir. Bu nedenle şüphelinin bu fiilinin 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirilmelidir."

HKP tarafından yapılan suç duyurusunda Başbakan hakkında tutuklama talep edildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheliler, daha önce başlatılan yolsuzluk operasyonu sebebiyle, savcıların, emniyet müdürlerinin görev yerlerini değiştirerek, ve dahi görevden alarak, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçunu da işlemişlerdir. Telefon konuşmalarından bunun da itirafı mevcuttur. Bu nedenle, kendileri aleyhine yürüyecek soruşturmaları akamate uğratan şüphelilerin tutuklanmaları gereği de ortaya çıkmaktadır. Bu millet, bu suçlardan başka türlü arınamayacaktır!"

HKP suç duyurusunun sonunda şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, haklarında sevk maddeleri gereğince cezalandırılmaları için Kamu Davası açılmasını istedi.

Odatv.com


Kaynak: ODATV.COM http://www.odatv.com/n.php?n=basbakan-icin-tutuklama-talep-edildi-2602141200


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,615 µs