En Sıcak Konular

TAKSİM VE ANKARA'DA POLİS MÜDAHALESİ

2 Mart 2014 12:19 tsi
TAKSİM VE ANKARA'DA POLİS MÜDAHALESİ Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında son tahliyeler İstanbul ve Ankara'da protesto edildi. Polis Ankara ve İstanbul'daki gösterilere müdahale etti.

Taksim ve Ankara'da polis müdahalesi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında son tahliyeler İstanbul ve Ankara'da protesto edildi. Polis Ankara ve İstanbul'daki gösterilere müdahale etti.
 
Taksim Meydanı'nda polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Gezi Parkı kapatıldı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi girişine çok sayıda polis konuşlandırıldı. Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın önü de polisler tarafından çembere alındı.
 
Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri alan polis Galatasaray Meydanı'nda yolsuzluk iddialarını protesto etmek için toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan 30 kişilik gruba müdahale etti. Polis sloganları atan ve Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba dağılmaları konusunda uyardı. Uyarılara rağmen meydanı terk etmeyen grubu polis kovalamaya başladı.
Kovalamaca sonucu bazı eylemciler gözaltına alındı. Ara sokaklara kaçan eylemciler Sıraselviler Caddesi'nde tekrar toplandı. Eylemciler yola barikat kurdu ve ateş yaktı ve polise havai fişek ve taş attı. Bunun üzerine polis gaz bombasıyla gruba müdahale etti. Kaçan eylemcilerden bazıları polis tarafından gözaltına alındı. Polisin Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Sıraselviler Caddesi ve ara sokaklardaki önlemi devam ediyor.
 
BEŞİKTAŞ'TA TOPLANDILAR
Beşiktaş'ta ise saat 19.00'da başlayan eylem devam ediyor. Kartal Heykeli önünde toplanan kalabalık yürüyüşe sloganlar atarak devam ediyor.
 
KADIKÖY'DE TEMSİLİ PARA KASALARIYLA YÜRÜDÜLER
Türkiye Gençlik Birliği (TGB)'nin çağrısıyla bugün 16.00'da Moda'da toplanan yaklaşık 500 kişi, hükümeti ve son günlerde sosyal medyada yer alan dinleme iddialarını protesto etti. Toplanan eylemciler Bahariye Caddesi'nden geçerek Boğa Heykeli'ne oradan da iskele yönüne yürüdü. Temsili 15 kasanın önünde Bilal Erdoğan maskesiyle yürüyen bir eylemci elindeki sahte paraları etrafa saçtı. Öte yandan, yürüyüşe başından beri eşlik eden İşçi Partisi İstanbul adayı Levent Kırca, TGB Genel Başkan Yardımcısı Çağdaş Cengiz ve sonradan katılan İşçi Partisi Kadıköy adayı Suzan Aksoy yürüyüşün sonunda konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından yürüyüş için hazırlanan paraların halka dağıtılmasıyla eylem sona erdi.
 
ANKARA'DAKİ PROTESTOYA POLİS MÜDAHALESİ
Ankara'da "yolsuzluk ve rüşvet iddialarını" protesto etmek için toplanan gruba, polis müdahale etti, 8 kişi gözaltına alındı.
 
Akşam saatlerinde Güven Park'ta toplanan, aralarında çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bazı sendikaların bulunduğu Ankara Dayanışması Koordinasyonu, Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapattı.
Polisin "yolu trafiğe açın" uyarısını dikkate almayan grup, uyarıya havai fişek ve taşla karşılık verdi. Bunun üzerine polis gruba tazyikli suyla müdahale etti.Ara sokaklara dağılan gruptakilerin Ziya Gökalp Caddesi'ni de trafiğe kapatmasına karşılık polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu.Polisin müdahalesinin ardından, Kolej Kavşağı'nda barikat kuran gruptan 8 kişi ise gözaltında alındı. Grubun protestosu sürüyor.
 
EYLEMİ İZLEYENLERE SU SIKTI
Polisin müdahalesinden dershanelerinin penceresinden eylemi izleyen öğrenciler de nasibini aldı. TOMA ile yoldaki eylemcilere müdahale eden polis, Kızılay'da özel bir dershanenin pencerelerinde toplanan 50 kadar öğrenciye de tazyikli su sıktı. Polisin sulu müdahalesi üzerine öğrenciler pencerelerinden sınıflarına kaçtı.
DENİZLİ'DE BİBER GAZI
Başbabkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli mitingi sırasında, başka bir meydana yolsuzlukları protesto etmek isteyen bir gruba polis, TOMA'larla müdahale edip, gaz sıkarak dağıttı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özay Gönlüm Meydanı'nda halka hitap ettiği sırada, 150 kişilik grup, buraya yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Delikliçınar Meydanı'nda toplandı. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle Başbakan Erdoğan ve hükümeti protesto eden grup, İstiklal Caddesi'ne yürümek istedi. polis, grubun yürümesine izin vermeyip, cadde girişinde polis barikat kurdu. Grubun barikatı aşmaya çalışması üzerine TOMA'lar devreye girip, eylemcilere tazyikli su sıktı. Çevik kuvvet ekipleri de gruba, biber gazı sıktı. Bunun üzerine grup, sokak aralarına kaçarak, dağıldı.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=33773&haber=taksim-ve-ankara-39da-polis-mudahalesi


Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,482 µs