En Sıcak Konular

DÖVİZDEKİ ARTIŞ 4 BÜYÜKLERİ VURDU

21 Şubat 2014 22:46 tsi
DÖVİZDEKİ ARTIŞ 4 BÜYÜKLERİ VURDU Döviz kurlarında yaşanan yükseliş, gelirlerinin önemli bir bölümünü Türk Lirası olarak elde eden ancak giderleri ağırlıklı olarak Euro olan spor kulüplerini sarstı.

Dövizdeki artış 4 büyükleri vurdu

Döviz kurlarında yaşanan yükseliş, gelirlerinin önemli bir bölümünü Türk Lirası olarak elde eden ancak giderleri ağırlıklı olarak Euro olan spor kulüplerini sarstı. 4 büyüklerin döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle kaybı yaklaşık 60 milyon dolar 

Dijital spor medyası şirketi Perform tarafından gerçekleştirilen araştırma, döviz kurlarında Ağustos ayından bu yana yaşanan yükselişin dört büyüklere pahalıya mal olduğunu ortaya koydu. Dört büyüklerin 2012-2013 sezonunda elde ettikleri toplam yaklaşık 766 milyon TL'lik gelir, sezonun sona erdiği 19 Mayıs 2013 tarihinde 415 milyon dolar ederken, 2013'ün son günü itibariyle 355 milyona geriledi. Dört kulübün bu zaman aralığındaki toplam kaybı 60 milyon doları buldu. 
FB'nin kaybı 23 milyon dolar 

Sezon sonundan yılsonuna kadar geçen yaklaşık 7 aylık süreçte en çok zarar eden kulüp, aynı zamanda en çok gelire de sahip olan Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertlilerin başta yayın hakları olmak üzere, isim hakkı, stadyum ve bonservis gibi farklı alanlarda elde ettiği gelirlerin toplamı sezon sonu itibariyle 289 milyon TL'yi aşarken, bu rakamın 19 Mayıs 2013 tarihinde dolar bazındaki karşılığı olan 157 milyon, 31 Aralık 2013 tarihinde 23 milyon dolar eriyerek 134 milyona geriledi.   
Cimbom'da zarar 21 milyon dolar  

Toplam gelirde Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada bulunan Galatasaray'ın aynı dönemdeki zararı ise 21 milyon dolar oldu. Sarı Kırmızılıların 264 milyon TL'yi aşan sezon gelirinin 144 milyona yaklaşan dolar olarak karşılığı, 31 Aralık 2013'te 123 milyon dolara düştü.   
BJK ve TS toplam 17 milyon dolar kaybetti  

Aynı dönemde Beşiktaş'ın zararı ise 12 milyon dolar oldu. Kara Kartal'ın yaklaşık 146 milyon TL'lik toplam sezon gelirinin dolar olarak karşılığı Mayıs ayında 79 milyonu aşarken, bu rakam yılsonunda 67 milyon dolara geriledi. Trabzonspor'un 66 milyon TL'nin üzerindeki toplam geliri ise 2013 Mayıs ayında 35 milyon dolardan fazla ederken, yılsonuna gelindiğinde 5 milyonu aşkın kayıpla 30 milyon dolara düştü.(ŞEVKET TEPETAŞ / YENİ MESAJ)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13004924/dovizdeki-artis-4-buyukleri-vurdu


Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,442 µs